Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért van ilyen nagy piaci...

Miért van ilyen nagy piaci részesedése az androidnak?

Figyelt kérdés
Az iOS és a Windows phone is sokkal jobb renszer, mint az android mégis sokkal kisebb a részesedésük. Számomra teljesen érthetetlen, hogy a telefon gyártó ségek, miért részesitik előnyben az androidot. Szerintem szörnyű egy rendszer. Gyengébb telefonokon akadozik, lassú és még instabil is. iOS és WP esetében nincsenek ilyen problémák. Jó az igaz, hogy olcsó iPhone nincs, de a WP régebbi telefonok se fut olyan rosszul, mint az android. És (legalábbis) számomra az iOS és a WP is sokkal letisztultabb és átláthatóbb, mint az android. És azt se értem, hogy a WP, hogy süllyedhetett 1% alá. De az iOS se áll túl jól.

2016. szept. 29. 15:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
most komolyan ki akarna windows phone-t ? melyik gyártó állna rá mint anno a nokia ? lehet h. valami kis gyártó de aplikációkat is kell rá irni azokat most ingyen adni vagy fizetősekké tenni ? pár millió ember miatt megéri ? nem... nem jött össze nekik kész ennyi, volt WP hát nem nagy dobás ami azt illeti, aztmondták, hogy az azoknak való akik inkább dolgoznak a mobillal megnézem azt az embert aki 4,5 - 5 colon megir formázza a wordot vagy PP-ben készit prezentációt ... ennyi, bukta az egész
2016. szept. 29. 15:58
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem védem, de ha lehenne rá annyi app mint az adndroidra vagy ios-re akkor semmivel se lenne kevesebb, mint a másik kettő. Nem védem, ne merről van szó pusztán nem értem miért, hogy azért mert olcsó valami (android) attól még nem lesz jó.
2016. szept. 29. 16:17
 13/28 anonim ***** válasza:

"akadozik, lassú, és instabil is" - ez nem (teljesen) igaz, mivel az Android hardverfüggő rendszer, így attól függ, hogy milyen erős a hardver, és hogyan van optimalizálva maga a rendszer! Abszolút nem igaz, hogy "szörnyű egy rendszer", ez inkább ízlés dolga, nekem például pont ez jön be a legjobban, és még sok ilyen ember van.

Az a baj, hogy a WP nem nyújt annyi alkalmazást, nem lehet testreszabni, tehát eleve nagyon egyhangú, összesítve azon kívül, hogy hardvertől független, önmagában stabil és gyors rendszer, semmi egyebet nem tud érdemlegesen felmutatni! Ráadásul a Microsoft nemsokára megszünteti a mobilrészlegét, így a támogatása is meg fog szűnni, szokj hozzá, hogy a WP halott rendszer!

Az iOS ugyanolyan stabil, viszont sokkal több embernek bejön, mert színesebb, stílusosabb, egyértelműen sokkal szebb a kezelőfelülete, ráadásul az iTunes-ból rengeteg alkalmazást le lehet tölteni, nagy hátránya viszont, hogy még a WP-nál is sokkal zártabb rendszer, így eléggé korlátozott az adatátvitel is.

Az Android viszont ugyanolyan stílusos, mint az iOS + még egyéni stílus szerint testre is szabható, a Google Play-ből ugyanolyan sok alkalmazás letölthető, ráadásul sokkal több ingyenes, mint az iTunes-ból, és teljesen nyitott rendszer, a használata közben nem ütközöl falakba, így lazán megy az adatátvitel is. Egyetlen hátránya, ahogy említettem, hogy teljesen hardverfüggő, így kell neki a gyors processzor, erős ram és grafikus chip, és a jó optimalizáltság, de nagyon sok telefonnál ma már nem szokott ezzel gond lenni, legalábbis nem jellemző, kategóriától függetlenül!

Szóval egy eléggé jó, az iOS-éval kb. egyformán népes rajongótábora van, a piaci részesedésében pedig nagyon nagy szerepe van talán annak is, hogy a világ első számú netes keresőjének, a Google-nak a tulajdonában van, ami ugye netes területen a legnagyobb cégek egyike!

2016. szept. 29. 17:05
 14/28 anonim ***** válasza:
69%
Azért,mert nem szereted az androidot attól független még több millió ember szereti és nem véletlen,hogy az autók érintőképernyős infó rendszere is android alapokon fut.
2016. szept. 29. 18:43
 15/28 anonim ***** válasza:
4. Operacios rendszer azert nem jon elő egyhamar mivel tamogatok is kellenek fejlesztők, el kell adni ha a windows bezarja a mobil kapuit mely ceg billiardokkal rendelkezik, akkor most egy kezdő csapat milyen eselyel indulna egy uj operacios rendszerrel ? Es az mivel lenne jobb mint az ios vagy android ? A nokia symbianja is befejeződött pedig aztmondtak, hogy az jó nekem nem volt hozza szerencsem soha nem voltam nokias ...
2016. szept. 29. 20:08
 16/28 A kérdező kommentje:
Az a problémám, hogy iPhone drága, WP hát nem részletezném. Nem lenne rossz, de nincs jövője. Android meg számomra nem létezik.
2016. szept. 29. 20:37
 17/28 anonim ***** válasza:
Akkor vegyel egy butamobilt es kesz nem dől össze a vilag
2016. szept. 29. 21:07
 18/28 anonim ***** válasza:
Ember a megoldas szamodra a blackberry az sajat op csak nagyon nincs elterjedve itt de aztmondjak h jo jatekot azt elfelejtheted
2016. szept. 29. 21:19
 19/28 anonim ***** válasza:
Mivel jelenleg a legjobb telefonon is android rendszer fut ezért nem meglepő. Többiek lemaradtak a korral.
2016. szept. 30. 15:04
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Még ilyet!: nem az hogy nem tetszik, vagy nem jön be, hanem csak szimplán "Android meg számomra nem létezik" - ekkora fapofát! Próbáltad már egyáltalán, vagy csak simán látszatra szólod le ennyire?!

Mondjuk igen, ilyen válogatással a BlackBerry marad csak, viszont annak meg nem látom nagy jövőjét, hiszen észrevehető változás vagy előrelépés nincs, annyira jelentéktelen a frissítés a különböző verziószámok között, támogatása a jövőben kérdéses, a Google Play-t pedig hiába lehet külön letölteni rá, mégsem tudja olyan hatékonyan kezelni, mint maga az Android. Lehet hogy hülyeség, de szerintem a BlackBerry már érzi a saját szoftveres vesztét, lehet hogy ezért kapott a Priv is már Androidot. :/

2016. szept. 30. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!