Iphone 5s vagy más?
Azt szeretném kérdezni,hogy most 2016 ban megéri-e iphone 5s-t venni?
mas ajanlatokat meghallgatok kiveve xiaomi
Nem érdekel a cikk mivel tesztelve van. És nem összehasonlítva!
Nem Full hd? Egyáltalán ki mondta hogy erről a modellről beszélek? Nézz meg egy Xiaomi Redmi Note 4-et, vagy egy Xiaomi Redmi Note 3 Pro ;)
Az összes kép zajos? Mihez képest? (Ebbe gyengébb kamera van megjegyzem) Egy S7-hez képst nyilván, de egy 5s-hez képest nem ;) Tehát megint marhaságot írtál,
Attól még hogy nem ír semmit már nem is jó?
Figyelj itt csücsül most is a kezemben. Bárkinek odaadtam (Iphone tulajok is voltak köztük) nem hitték el hogy ez ilyen olcsó. Legújabbakat akadozva? Hát igen ebbe csak egy Snapdragon 616-van, sajnos. (Amit írtam abba jóval jobb) És mi lám mindent visz.
Középkategóriás? Igen az. És tudod mit jelent a mobilpacban a középkategória jelenleg? Na ugye. Tudod addig ameddig nincs kezedben egy ilyen ne alkoss véleményt róla.
Na jönnek ezek a szavak... Optimális vagy te az iphoneoddal együtt. Ha ez csupán középkategóriás, akkor az 5s egy alsókategória-alsó-középkategória között van. Kérdező meg vehet amit akar, csak ne osztogassa veled együtt a marhaságait.
Laikusságodaz az jelzi hogy a google első találatábol vonsz le tapasztalatokat, nem hogy nem élőben! hanem legalább nézték volna egy pár tesztet.
Mekkora show xd. A kerdezo kulon kiemelte, hogy sziamiau vagy xiaomi micsoda bem erdekli, erre ezen az otven ezres noname markan vitatkoztok. Normalisan megprobalom leirni, hogy miert egy nagy kalap sz.r az android, annak ellenere, hogy nincs iphone-m soha nem volt eddig sajat, csak androidos.
Az 50%-os nyugodtan lepontozhat, aki a xiaomit hirdeti egy olyan kerdes alatt, ahol nem kivancsiak a xiaomira, az hulye.
Na szoval. Tobb RAM, nagyobb proci? Es kit erdekel. Ket teljesen kulonbozo rendszert ilyenben hulyeseg merni, annyi ertelme van, mintha egy suzuki swiftet osszehasonlitol egy 250 cm3-s Honda motorral, es azt mondanad, hogy a Suzuki jobb, mert tobb kereke van. Baromsag. Az apple sajat fejlesztesu rendszert hasznal, amit kimondottan ahhoz a hardverhez ir, mig az androidos gyartok rahajitanak egy mindenki altal csak berelt instabil rendszert, amit igazan normalisan senkinek nem sikerult optimalizalni, mindenki csak probalkozik vele, esetleg a kinezeten valtoztat, belerak nehany funkciot amitol meg jobban elcseszik. Az apple legalabb sajat rendszert tud fejleszteni, ellenben az onallo gondolattal es elkepzelessel nem rendelkezo android koppintos gyartokkal szemben, es ez az, amiert az apple mindig is elorebb tart, mint az androidos gyartok, akik egymas ellen gyartjak hegyre halomra a keszulekeket, es sorba elavulnak egy ev alatt. Gondoljatok mar bele. Mennyi tamogatas van egy iphonera? Meg az 5-re is van valamennyi, az 5s meg 3 eves telefon, megis aruljak meg ujonnan. Miert? Mert arra meg mindig van tamogatas. Melyik androidot tamogatjak ennyi ideig? Egyiket sem. Egy Samsung galaxy S szeria csucskeszuleke pl max 2 evig tud piacon maradni, de addigra mar sok mas gyarto csucskeszuleke megelozi, es a samsung mar nem tamogatja, hanem uj keszulekekre koncentral. Ez igaz a tobbi gyartora is. Minosegi anyagokbol keszul a xiaomi? Nem tudom mivel minosegibb az iphone aluminium boritasanal, es egyedi formatervezesen. Egyszeru kocka telefonok, semmi egyedi forma. Olyan mint a Honor, Meizu stb kinai tarsai. Nagyobb a kameraja? Es akkor? Ez egy parasztvakitas. Kevesen tudjak, olvastam valahol, hogy az emberi szem 8 megapixel felett mar nem erez kulonbseget a fotok minosegeben. Nagyitani meg gondolom nem mindenki akarja 500%-os nagyitasba kiplakatolni a szobajat egy telefonon keszult fotoval. Kameranal a felbontas szamit a legkevesbe, sokkal fontosabb a feheregyensuly, szinmelyseg stb. Nem tudom eszrevettetek-e, hogy az iphone nagyjabol mindenben elorebb tart, mint az android. Neki volt eloszor ujjlenyomst olvasoja, azt is toluk koppintotta le az android. Az egyetlen amiben megprobaltak felulmulni az a kijelzomeret, mert az iphone (amugy teljesen normalis modon) 4 colos telokat gyartott meg az 5-os szeria idejen, mert nem is volt ertelme nagyobbnak, aki azt akart az vegyen tabletet. A tobbi gyarto max ebben akart jobb lenni, hogy na majd ok gyartanak. Ezert jottek letre a pocsek tegla telefonok, aminek nem sok ertelme van. De azota az iphone 6-tol kezdve mar ebben sem jobbak az androidos gyartok. Wz meg, hogy az androidos telok kijelzoje nagy felbontasu, meg QHD, 4K, megint csak ertelmetlen hulyeseg. 5 colos kijelzon nem veszed eszre a kulonbseget full hd es 4K kozott. Erdekes hogy a monitorok nagy resze full hd felbontasu 20 colos meretben, megis jo, akkor nehogy mar 5 colos teloba ne legyen eleg ennyi. Tobb androidos telom volt, samsung es mas neves gyartotol, mind fagyogattak, instabil volt. Akkor egy xiaomi sem kulonb. Sot a kinai gyartoks keszulekeinel sokszor az osszeszerelessel is gond van.
Mindezeket osszefoglalva lehet, hogy az iphone dragabb, es zartabb, de cserebe kapsz egy stabil rendszert, amit csak ez az egy gyarto hasznal, nem mindenfele noname kinai hulladek. Zartabb, de legalabb gyors, alacsonyabb hardver igenyu. Alkalmazaskinalata nagy, tehat hulyeseg azzal ervelni, amivel sokan jonnek, hogy geprol nem tudsz ratenni appokat, mert nem is kell. Mindent tudsz vele csinalni, amit egy androidoson is tudsz, csak maskeppen, stabilabban, biztonsagosabban. Tenyleg dragabb, mint a vele egy szinten levo android, de cserebe tobb eves szoftvertamogatast kapsz, es egy stabil minosegi rendszerrel ellatott jo formatervezesu keszuleket.
Ennyi elvakult hulyeseget is reg olvastam mar. Gratulalok :D Bele tudnek kotni ezer helyen, de rohadtul nem akarok en ilyen embereket meggyozni semmirol.
En azt tudom, hogy amint lehet, adom el az SE-t a francba . Ezt hogy az iphone=premium idiotasagot nem tudom mikor felejtitek el. Az apple is ha annyira kiraly gyarto lenne, az SE-nel sem kovette volna el az osszes hibat amit az 5S-nel elkovetett. Sargulo kijelzo,lotyogo power gomb, nem mindig egyenes nemitogomb... arrol nem is beszelve hogy a kijelzo ragasztasa is egy forintot nem er, azt is ha benyomod a bal sarokban akkor kattog. Ez a premium? :D Na hagyjuk mar.
A masik pedig a szoftver. Az hazudik aki azt mondja h soha nem akad semmi, nem omlik ossze semmi stb... ja igen itt nem dob fel hibauzenetet hanem osszeomlik szepen csendben aztan talald mi h ez most mivolt :D
es meeg sorolhatnam...
bocs az ekezetekert, telorol vagyok
Bocsi nem olvastam végig csak átfutottam. Miért árulják még mindig az 5s-t?
-Mert megveszik
És oké hogy önmagában nem ér semmit a hardver, de könyörgöm a miui-tól heti frissítést kapok. Szerintem ez bőven elég!
És igen! Nem fog 3 évig frissülni! De hidd el jelenleg jóval jobb mobil mint egy 5s és fele annyiba kerül, ergo több mint kétszer többet kéne neki bírnai ahhoz hogy jobban megérje. Na és itt hagyjuk abba mert nekem senki ne mesélje be hogy használható állapotban lesz az 5s több mint 6 év múlva! (HASZNÁLHATÓ)
Rendszerről inkább ne nyissunk vitát, ha valaki csak telefonálni vesz telefont hát csak tessék használják nyugodtan az ios-t. Igaz hogy ezt egy gombos mobillal is megcsinálod, de ez részletkérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!