Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Huawei P8 Lite akkumulátor...

Huawei P8 Lite akkumulátor probléma?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtti nap semmi probléma nem volt. Napi 3x20 perc játék, egy óra zenehallgatás. Merült amennyit merült.

Tegnapelőtti estéről-tegnap reggelre (8 óra alvás) kb. 6%-ot merült. Eddig általában egyet merült, max. kettőt.

Tegnap reggel, 20 perc játék, ami eddig 3% merüléssel járt, merült 7%-ot. Óra zenehallgatás, merült 15%-ot...este játszottam fél órát, merült 18%-ot...

Szóval, egyik napról a másikra, kb. 20x jobban merül...és félek, fokozódni fog.

Tescoban vettem. Még van rá garancia.

P8 Lite. Nincs hátlapja, meg semmi. Ha az ember bele akar kukkantani, szervízbe kell vinni, hogy ott speciális eszközökkel szedjék szét.

Érdeklődöm, hogy véleményetek szerint lehet ezzel kezdeni valamit? Szervízbe vigyem, a tescoba (cserére) vagy ez van, beszoptam? (a tescoban foglalkoznának azzal, hogy lehet fokozódik a probléma és 1 hónap múlva már 100-ról 10-re csökken egy 5 perces telefonbeszélgetés miatt? elég szomorú lenne, ha 80 ezer forintos telefon egy évet nem bírt ki épkézláb...)

2016. ápr. 19. 15:31
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Garancialapot is elvették. Ha megkapom a telefont, majd utánanézek. Természetesen személyesen fogom intézni.

2015 május-júniusban 70-90k volt ez a telefon (láttam olyan webshopot, ahol 97-ért adták :D).

Azért mentem a tescoba, mert 0% thm-el eltudtam hozni 10x8k-ért.

Testvéremnek xperia m3 van. 20 perc játék után (boom beach), merül vagy 7%-ot. Az mindig is ilyen volt, nincs vele semmi problémája. Oké. Azzal, hogy azon a telefonon nagyon eszi az akksit az a játék, rendben van.

Viszont, mint írtam, nekem egyik napról a másikra, kb. 14 óra leforgása alatt történt az, hogy az egész telefon egyszercsak 14x jobban merült...eléggé felb*sz, hogy 3 óra zenehallgatás miatt 100-ról 50-re csökken az akksi...

2016. ápr. 30. 14:45
 12/36 Budwa ***** válasza:

A hozzá adott töltőjével töltötted mindig? nem laptopról, nem más töltővel? mert az tönkre vághatja az akkut is és a hardvert is. Erre figyelj! Mikor jön vissza, mit mondtak?

Értem az okot hogy a TESCOba vetted a telefont. Remélem jól jössz ki. Én azóta nem vettem semmit a TESCOban. Nincs azaz isten...

Különben azért nem mindegy, hogy milyen játékot játszol... mondjuk egy hardver igényes játék merít nagyon. Melegedett játék közben a telefon? mennyire? ha nagyon melegedett, akkor az elég sok teljesítményt jelent, ami sok akkut használ. Meglátjuk.

2016. ápr. 30. 17:15
 13/36 A kérdező kommentje:

Igen, soha nem ment máshonnan a töltés.

05.11.-én jár le a 3 hét. Elméletileg majd hívnak, de már nem is tudom hol, talán a tecsóval volt 1 éve olyan, hogy hívniuk kellett volna valami miatt, azt b*sztak hívni...úgy mentem le +1 hét után, hogy na mivan? és mondták, hogy "jaaa, már 2 hete itt van" ...

Ez a 2 játék egy 5 éves mamakészüléken is fut, amin android minusz 2.2 van, egyáltalán nem hardverigényes.

Melegedett, egy nagyon-nagyon picit. Testvérem xperiája mondjuk már 15 perc múlva forró. De ettől függetlenül nem hardverigényes játékok. Szerintem.

2016. ápr. 30. 23:44
 14/36 A kérdező kommentje:

Ami a telefont illeti.

Szintén én tettem fel ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilte..

Kb. 5 hónapja lehetett frissíteni a telefont (huawei cucc, alapból benne van). Azóta csak egyszer jött elő ez a probléma. Vagy kétszer. Nem emlékszem pontosan.

Tavaly június óta összesen vagy 4x frissült a készülék. Még az uccsó előtti frissítés után is előjött ez a probléma. Két hét alatt 3x. 2 hónap alatt 1x. Változóan. Hébe-hóba. Főleg ha külföldön voltam és más mobilhálózatra csatlakozott. Akkor mindig. Már vagy 4-5 hónapja nem találkoztam ezzel a problémával, de előtte, fél éven át, előjött vagy 10x.

Úgy tudom, ez egy android bug, mert más telefonoknál is van ilyen probléma. (főleg dual sim-eseknél. sony, samsung)

Viszont a P8 tudtommal nem csinál ilyet soha.

P8 Max-ról semmit nem tudok.

2016. máj. 1. 09:36
 15/36 A kérdező kommentje:

Egyébként, ha soha nem lett volna ez a hálózatos probléma (az, hogy már 4 hónapja nem találkoztam vele, nem jelenti azt, hogy megszűnt) és most sem csinálja ezt a badarságot az akksi, akkor azt mondom, hogy ez a P8 Lite nagyon-nagyon-nagyon király telefon.

Ilyen ár mellett, manapság, a legjobb vétel (android terén).

Gyors. Egyszerű. Gyors. Soha nem cicózik, nem várakoztat, szaggat, szenved. Minden megy érintésre, egyből, akárcsak valami apple ganéj.

A beállítások menüje könnyen átlátható, egyszerű, logikus.

És nagyon gyors!

2016. máj. 1. 09:44
 16/36 Budwa ***** válasza:
Igen, különben az akku a gyenge pontja a p8 litenak, azt tudod? az kicsit alul lett méretezve és hamar lemerül a telefon. Ez is ilyen gyorstöltős baromság mint a többi hüvely?
2016. máj. 1. 10:11
 17/36 Budwa ***** válasza:
most van a telenornál is hüvely p8 lite. a tesztek is írják, hogy nagyon jó strapa telefon, de az akku nagyon gyengusz. Szerintem lehet hozzá venni egy erősebb akkut, ha más nem segít rajta.
2016. máj. 1. 11:00
 18/36 A kérdező kommentje:

Na igen, vétel előtt alaposan utánanéztem. Mindenhol azt mondták, hogy iszonyat gyenge lett az akku. Gondoltam, vétel után, majd szánok rá pénzt és kicseréltetem az egész akksit. (ha lehet. lehet? ugye itt nincs levehető hátlap meg semmi, tán az akksi kivételéhez (mint a hátlap levételéhez) is külön szerszámok kellenek meg szervíz, mert nem kétmozdulatos, két másodperces, 0 hibalehetőséges az egész akksi formulának az eltávolítása sem. semmi információm nincs ezzel kapcsolatban egyébként, de egy sráctól így hallottam)

Na mindegy.

Egy hét után csak csodálkoztam, hogy miez? Hónap után is csak néztem, hogy wtf? Aztán fél év után mintha többet bírt volna, mint első héten :D

Szóval egyáltalán nem tartottam szükségesnek az akksi cseréjét, azért se, mert

barátok-haverok-ismerősök-családtagok telefonjai, melyeket úgy nagyjából ismerek, mert volt rá időm, hogy "megismerjem", na azok...komolyan mondom, fele annyit (25%-al kevesebbet) bírnak mint ez a p8 lite. S teljesen mindegy, hogy most egy 22 ezer forintos sony, vagy 30 ezer forintos samsung, 40 ezer forintos asus vagy 50 ezer forintos lenovorol van szó.

És most ezt nem azért írom, mert nekem p8 lite van és szerelmes vagyok belé, a többi elbújhat, hanem azért, mert az életben ezeket tapasztaltam az elmúlt 2 évben.

Mindenekelőtt annak is utánanéztem, hogy miújság ezeknek az okostelefonoknak az akksijával. (mit mond az akku gyártó)

10 alá sose merüljön.

90 felé sose töltsük.

ha 90 alatt van, akár 89%, akkor is dugjuk rá töltőre, ha van rá lehetőség.

Én ezeket (meg még egyéb tippeket, hogy tartóssága a lehető legtöbb ideig megmaradjon) szigorúan betartottam onnantól kezdve, hogy kivettem a dobozból.

10-ről 100-ra egyébként 100 perc alatt tölt fel.

2016. máj. 1. 13:44
 19/36 A kérdező kommentje:

Felsoroltak (haver-családtag-ismerős) között mindegyik a 2200 mAh-hoz viszonyítva olyan, hogy szerintem kevesebbet bír.

Időközben gyorsan utánanéztem az akksicserének.

Lehetetlen. Ennél nem lehet akksit cserélni.

2016. máj. 1. 13:50
 20/36 A kérdező kommentje:

Hívtak, megjött. (nem szkennelek)

Lementem.

"Measurement report" szerint minden rendben, mindenen átment. Ahogy nézem a papírt, itt csak a GSM hálózatok szerinti fogyasztást és egyéb ilyeneket néztek. Szóval nem azt, ami a probléma volt.

Munkalapon azt írják, hogy

javítási eredmény: megjavítva

kiadott alkatrészek:

akksi

nfc antenna

Mondták, hogy kicserélték akksit.

Mondtam, hogy az lehetetlen.

Mondták, hogy akkor megjavították...

Hazajöttem. Teszt. Ugyanolyan szar.

A szervíz budaörsön van. 220 km. Nem megyek.

Beszoptam.

2016. máj. 2. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!