Mi a sz-rert olyan dragak itt az apple termekek, amikor amerikaban olcsok?
Figyelt kérdés
Most oszinten, amin a vegletekig kiakadtam az ez a marka. Luxus marka, rendben, de akkor egy ilyen csoro orszagban miert 450-850 ezer ftig terjed az uj 2015os macbook ara? Csak mert amerikaban 250-350ig terjed. Tehat szazezres kulonbsegek vannak. Azt is elfogadom, hogy draga a behozatal (ami baromi nagy hazugsag, mert ingyenes a szallitas amerikabol a vilag bamely pontjara!), nade a draga lehet 10, 20 vagy 50 ezer.. Nem 3-4 szaz ezer.. Akkor miert ilyen oriasi az arelteres? Eddig azt hittem amerikaban az elit gazdagoknak van csak apple cuccuk, aztan lattam, hogy az itt megjelent 300-400 ezres ipad ott 100 ezerert van.. Baromi kiakaszto..2016. márc. 21. 00:02
11/13 anonim válasza:
Ezért nem ennyire drasztikus az árkülönbség. Nálunk főleg a 27% ÁFA miatt drágább.
USA-ban a legolcsóbb Macbook Air nettó 899 USD + mondjuk 7,5% sales tax, így kb 265 ezer Ft. Nálunk 330 ezer.
iPad Pro 12,9" 32GB WIFI 799 USD * 1.07 = 855 USD = 236 ezer. Nálunk 300
12/13 anonim válasza:
Vám, áfa, szállítási költség, árfolyam ingadozás. Ez utóbbi bele van kalkulálva vastagon, hogy egy esetleges árfolyam zuhanásnál is bőven nyereséges legyen.
13/13 Cospgs válasza:
Nem olcsobbak.. En amerikaban elek es itt is vasarolok, adok utan kb annyira jon ki mint otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!