Valaki tévesen feltöltette a kártyám. Mit tehetek?
15ezer ft-os összeggel, bankautomatán keresztül , elütött egy számot állítólag.
Felhívott, megkérdeztük a szolgáltatót mit lehet tenni.
AZ én kártyámról az övére nem lehet áthelyezni, magyarul az én kártyámon már rajta marad bármit csinálok.
Azt javasolták vagy töltsem fel az ő kártyájára a pénzt, vagy adjak neki 15ezer forintot, és mindkét esetben írjunk papírt róla hogy rendezve lett.
A probléma hogy nekem egyáltalán nincs szükségem 15ezerre a kártyámon , eszem ágában nincs használni, soha nincs pénz a kártyámon mert ingyen telefonálok munkahelyről otthonról stb
Ezenkívül így fizetés előtt nincs pénzem ilyen hülyeségekre hogy valaki elüt egy számot, és ez miatt én fizessek neki..
Ezt jeleztem is felé, de rendőrségi feljelentéssel fenyeget. Lehet ebből nekem bajom? mivel nem az én hibámból történt
feltöltéskor kétszer kell ugyanazt a számot beírni, és enter előtt rákérdez, hogy biztos..
nos ennek fényében nem kell foglakozni vele...a rendőrségen pont ezért fogják elhajtani...nem kell mgijedni, ezt bebukta.
tiltsd le a számát, és felejtsd el..
így járt.
Akár te is felhívhatod ha Telenoros:
Nem érkezett meg a feltöltés
Az egyenlegfeltöltés elvégzését legfeljebb 72 órán belül vállaljuk. Amennyiben rossz számra töltöttél fel, vagy egyéb probléma van a feltöltéssel, hívd Telefonos Ügyfélszolgálatunkat a 1220-as számon (a Telenor hálózatából díjmentes), vagy érdeklődj bármely Telenor üzletben.
Van egy olyan a polgári jogban, hogy jogalap nélküli gazdagodás. Ide tartozik a téves átutalás, téves címzés stb. Ezeket köteles vagy visszatéríteni.
Csakhogy emberünk nem gazdagított Téged egy vassal sem. Ő a mobilszolgáltatótól vásárolt adott értékű szolgáltatást a Te számládra. Magyarul jogcím nélkül járt el a Te nevedben, és mint ilyen, minden vagyoni hátrányért ő a felelős. Ha ez nem tetszik, nyugodtan perelje be a szolgáltatót, el fogja bukni, mert ők garantáltan bevédték magukat az ilyesmi ellen. Vagy mehet a rendőrségre, de ugye bünetőjogilag egy nagy büdös semmi, ami itt történt.
Ez nem valami atveres szerintetek? Sokaig ment a teveben hogy ismeretlenek hivnak hogy nyertel nemtudommit es tolts fel egy mobil szamot nemtudommennyi ezerrel. Szoval aki az elso atvert az feltolti a te szamodat. Utana meg a csalo felhiv teged es fenyeget veressel hogy add oda neki a 15000-et. Igy tulajdonkeppen legnyomozhatatlan maga a csalo.
Megadtal magadrol valamilyen szemelyes adatot? Vagy csak egyszeruen a szamodat tudja?
Egyebkent lehet hogy tenyleg megvernek ha tudjak hol laksz.
"Sokaig ment a teveben hogy ismeretlenek hivnak hogy nyertel nemtudommit es tolts fel egy mobil szamot nemtudommennyi ezerrel. Szoval aki az elso atvert az feltolti a te szamodat."
Ki az, aki csak úgy feltölt egy random számot, csak mert telefonban azt mondták neki?
Miért lenne átverés? Nem olyan nehéz elírni 1-2 számot, mellesleg én mikor feltöltöttem a számom sosem kérték 2x, egyszer kellett beírni a számot.
Ő cheszte el, ő intézkedjen.
Megmondhatod neki, hogy
1. nincs pénzed kifizetni és nem tartasz igényt a feltöltésre
2. nem használod le a készülékről
3. igényelje vissza a szolgáltatótól, te ebben hajlandó vagy támogatni, ha a szolgáltató keres téged ez ügyben.
És még jó fej is vagy így, mert ezzel már az ő egyedüli érdekében te is teszel valamit.
"Mert kétlem, hogy nyugodt szívvel elnéznétek, hogy nem adják vissza a pénzetek.."
Az a baj, hogy ez olyan mint a vicc:
Pista bácsi van zöld festéke? Nincs fiam. Pista bácsi, hoztam zöld festéket.
Nem egyszerű eset, alapvetően kifizetném neki, de ha nekiáll fenyegetőzni akkor simán letiltanám és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!