Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia Lumia 735 vagy Iphone 5c?

Balazs1109 kérdése:

Nokia Lumia 735 vagy Iphone 5c?

Figyelt kérdés
Most van egy Prestigio 5450 androidos telefonom és utálom.Eldöntöttem hogy ha új telefont veszek akkor az nem androidos lesz, de nem tudok wp és ios között dönteni. Szerintetek melyik a jobb?

2015. febr. 18. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Lumia 735
2015. febr. 18. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

jelen állás szerint az iOS a jobb. én még legalább 1 évet várnék a microsoftra, hogy miután kijött a végleges w10, milyen irányba fog a platform népszerűsége haladni.

jelenleg nem túl rózsás a helyzet, nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőt talán a 735 olcsóbb is, mint egy 5C, de azzal valószínűleg kevesebb bosszúságot fogsz tapasztalni, mint egy wp-s telefonon.

én például kíváncsiságból váltottam wp-re iOS-ről, mert nyitott vagyok mindenre, de a legtöbb dolog annyira kiforratlan...van rá szinte minden fontos alkalmazás, de funkciókban, felhasználói élményben jóval elmaradnak az iOS-es alkalmazásoktól.

szerintem az is egy sajátos cicaharc, hogy még mindig nincs hivatalos youtube alkalmazás rá, vagy hogy nincs rá snapchat, de a külső fejlesztésű appokat meg letiltották...nem egy nagy gond, de azért úgy elméletben mégis azt sugallja erről a platformról, hogy jobb elkerülni. ez persze a fejlesztők sara, de nem az a lényeg, hanem, hogy a user issza meg a levét. szerintem a microsoft is tudna ezekért tenni, de nem hajlandóak.

példaként yt-ra visszatérve. az Apple és a Google is nagy rivális, mégis van iOS-re alkalmazás, meg tudtak egyezni.

2015. febr. 18. 09:32
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Sok esetben (youtube) a google xaraxik az ms el. Mindenesetre vannak kiváló alternatívák erre is wp n.
2015. febr. 18. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
lumia ár érték arányban köröket ver az iphonera.
2015. febr. 18. 10:03
 5/9 anonim ***** válasza:
39%

Az iOS jobb, kiforrottabb rendszer, de az Apple-termékek sajnos nagyon drágák.

A WP visszalépés az Androidhoz képest, de nincs vele nagyobb baj, és a Lumiák, ahogy előttem is mondták, ár-érték arányban nagyon jók.

2015. febr. 18. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Lumia!

És megcáfolnám az előttem szólót, a WP előrelépés, nem is kicsi

2015. febr. 18. 11:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat az igaz hogy az Iphone 650 Euro (Németországban lakom) és a lumia csak 250-300€ de az appok hiánya nagyon megrémít a lumiánál. Először csak jövő karácsonyra szeretnék újat de már azért érdeklődöm
2015. febr. 19. 08:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor irnék pár negativumot a Lumiara.

A telefon jó de a rendszer hagy némi kivánni valót maga után.Példák:viber,messenger,facebook,skype irtózat lassan frissül és az üzenetek se érnek célba jónéhányszor.Nincs egy volán menetrend alkalmazás.Kameraszoftver egy botrány van egy sima kép meg sorozatkép funkció aztán kész.Panoráma mód nem működik rendesen vagy kb.5 perc mire tudsz egyet csinálni.Más mód nincs és nem is lesz egyhamar.Nem fejleszt rá senki.ja de a HTC de az Nokian nem lesz soha.Értesitési led hiány,csengés közbeni folyamatos rezgés nincs.Tehát ha pl.egy buszon vagy és ha nem érzed meg a rezgést az elején akkor leves a hivás.Windows 10-el se lesz jobb a rendszer.Értesitési led hiánya.Zenelejátszónál fülest bedugsz aztán kihúzod majd újra használni akarod hát nem szól a füles,telóújrainditás segit.FM rádió vétel nagyon rossz,kritikán aluli.Szövegirásnál elrontasz egy szót elég nehéz javitani,mert kijelöli az egyész szót de a kurzort is elég nehéz a hiba helyére tenni.Ezeket leszámitva pl.gyors a rendszer,hangminőség kiváló,böngésző gyors.De inkább váltottam egy Sony Z3 compactra.Az minden hibáját kijavitotta a 735-nek.

2015. febr. 20. 08:36
 9/9 anonim ***** válasza:

azért kamerában történt már egy minimális előrelépés. december óta van egy olyan panorama alkalmazás, ami kicsit az iOS-es gyári megoldásra hajaz, tehát hogy folyamatosan rögzít...persze az is full kezdetleges, mert a kép már elkészült részét nem látod, de az tényleg igaz, hogy a lumia panorama csak tökéletes, ideális körülmények között működik 100%-osan...nagyon könnyen elveszti a pozíciót...

illetve talán a w10-es billentyűzeten megjelenő "joystick" szerű akármi majd jobban segít a szövegben való navigáláshoz, de tény, hogy maga a billentyűzet nem mindenkinek(nekem sem) kényelmes...

és igen, a legtöbb alap alkalmazás meg lassú és adatforgalomigényes, pl. a facebook...főleg utazás közben, ha épp még egy 3G lefedettség sincs, alig akar működni...másik 2 platformon vígan elvan EDGE lefedettségen is.

2015. febr. 20. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!