Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A rootolás megszünteti a...

A rootolás megszünteti a garanciát?

Figyelt kérdés
Valahol az olvasható, hogy igen, máshol pedig az, hogy nem, ugyanis a garancia a hardverre vonatkozik nem pedig a szoftverre és az Android amúgy is nyílt forráskódú. Szóval főleg egy hozzáértő személy gondolata érdekelne, esetleg egy olyané, aki ilyen téren dolgozik, de persze mások érveire is kíváncsi vagyok. Szóval... Urak, hölgyek?

2014. dec. 17. 19:00
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
A Vodafone hol írja le, hogy a rootolás garanciavesztéshez vezet?
2014. dec. 18. 14:32
 12/50 Wadmalac ***** válasza:
A Vodafone-nak ezt nem kell leírnia. Leírta már a gyártó. A Sony, a Samsung, a HTC, az LG.....
2014. dec. 18. 14:41
 13/50 anonim ***** válasza:
Az, hogy a gyártó mit mond, az nem számít. Az EU törvénye felülírja. Ha a szervíz nem akarja elfogadni, akkor hivatkozz az EU törvényekre.
2014. dec. 18. 15:21
 14/50 A kérdező kommentje:

Bocsi Wadmalac, félreértelmeztem. Úgy emlékeztem, hogy a gyártó helyett szolgáltatót írtál... :DDD

Szóval akkor az EU törvényei felülírják? Amit linkeltem továbbra is él?

2014. dec. 18. 18:50
 15/50 anonim ***** válasza:

Mutasd már meg, hogy abban az EU jogszabályban hol van leírva, hogy a szoftver módosítása nem kizáró ok ami a garanciális javítást illeti?

Merthogy pont a szoftver módosítása az büntetendő.

Ez még biztosan érvényben van:

[link]

2014. dec. 18. 20:49
 16/50 A kérdező kommentje:
Az Android ugyebár nyílt forráskódú szoftver, hogyan büntetnének annak a birizgálása végett? :D
2014. dec. 18. 21:03
 17/50 anonim ***** válasza:

Most komolyan,önigazolást vársz,vagy tényleg érdekel amit kérdeztél ?

A gyártó meghatározott feltételekkel biztositja rendelkezésedre a garanciát ,itt pedig feltétel az,hogy ne cseszegesd . Nem véletlenül nem adja meg a root jogot automatikusan a google : adott esetben egy tulhajtott cpu/gpu,egy tulvezérelt rádióegység és rosszindulatu efuse égetés ..mind mind harver hibát okozhat a készülékben ,nyilván belátható,hogy a készülék gyártója nem akarja egy hülyegyerek okoskodása miatt tartani a hátát. Az,hogy nyilt a forráskód csak annyit jelent,hogy nem fog kattanni a bilincs a csuklódon,ha beletúrsz..

2014. dec. 18. 21:58
 18/50 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, gyökerek. Oké, angolul van, te egyértelműen kimondja: a root nem elegendő indok, hogy a garanciát megszüntessék.

2014. dec. 18. 23:11
 19/50 anonim ***** válasza:

De összefoglalom nektek: ha egy custom rom miatt tönkremegy a telefonotok, akkor nyugodtan mehettek garanciához, és köteles megjavítaniuk. Ilyenkor meg kell néznie a szolgáltatónak/szerviznek, hogy stock rommal is fennáll-e a probléma. Ha igen, akkor az valószínűleg nem szoftveres probléma, tehát garanciaköteles. Ha a probléma megszűnik, akkor meg is van a megoldás, vissza is kapod a telefonod. Ha nem lehet visszaállítani a stock romot, akkor az sem szoftvereredetű probléma.

Kétféle garancia van az EU-ban. 2 éves, törvény által előírt garancia az, ami minket érdekel. Ez törvény által diktált, és ez egyértelműen kimondja, amit fent leírtam. Amiről ti beszéltek, ami megszűnik, az a gyártó saját maga által önkéntesen felvállalt garanciája. Az természetesen ugrik. De minket ez nem érdekel, hiszen az EU garancia továbbra is érvényes, amit az eladó KÖTELES biztosítani. Ha nem hajlandóak, akkor lehet nekik mutogatni az erre vonatkozó törvényt. Ha ezután sem, akkor jöhet a pereskedés, amit minden esetben meg fogsz nyerni, mivel van precedensértékű eset.

2014. dec. 18. 23:20
 20/50 Wadmalac ***** válasza:

Ez elgondolkodtató.

Nekem van egy Xperia Z-m.

Dobtam rá egy custom romot, kétfelé particionált SD-vel, linkelt appokkal tökéletesen fut minden.

Igen ám, de a kijelzőm sarka be van repedve, a kamerába beszűrődik a vaku fénye és az USB vízálló kupakjának is elszállt a tömítése és a párától szépen megpirosodott az indikátor is.

A biztosításommal meg tudom szereltetni (vagy cseréltetni), de most nem tudom, hogy visszaállítsam a gyári állapotot, vagy hagyjam így, mert nem köthetnek bele. Tudom, hogy a biztosításnak semmi köze a garanciához, de ha egyszer ugyanott csinálják, mint a garanciális szereléseket, talán lehetnek olyan varacskos disznók, hogy visszakapom megszerelve, de azzal a kedves üzenettel, hogy pá-pá garancia.

Na itt van az a pont, hogy akkor most a custom rom kilövi a gart vagy nem.

2014. dec. 19. 08:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!