Megéri lecserélni a samsung galaxy s5öt iphone 6 ra?
Azért estek a Samsung részvényei valószínűleg, mert próbálta ugyanazt csinálni, mint az Aplel, hogy évente ugyanazt kiadja szinte kevés változással. Az Aplel pedig most mutatott be olyan dolgot, ami ott új.
A szaggatásról annyit, hogy várjuk meg az 5.0-t, végre le lesz cserélve az a rohadt Dalvik. :)
Ha azt nézzük, szép és jó, hogy 200-300k-ért veszünk 1 középkategóriás telefont szép logóval ellátva, viszont grafikailag nem fog annyit fejlődni a játékoknál azzal a gyenge hardverrel. Mac-eknél sem 2magos vacak proci van alattuk. :) Hiába stabil a rendszer, ha a telefon maga 1 rakás ... hardverileg. :)
Samsung-jó hardver,optimalizálatlan rendszer
Apple-ne mondd már hogy egy 64 bites Apple A8-A8X szar,mert veri teljesítményben a 4magos procikat,simán!+optimalizálás,ezért hozza ki a hardverből a maximumot.És ajánlom figyelmedbe az alábbi tesztet.
Ennyit erről.ott a galaxy S5,amiben eleve több ram van,mint az iPhoneban,mégis az utolsó...Most akkor ez hogy is van?-erre mondj valamit,érvekkel támaszd alá,én érveltem,most te jössz.
Iphoneoknál hardverközelibb a rendszer, illetve kevésbé változatos a hardverkínálatuk (-->optimalizáció), így ott kevésbé eszi a hardvert. Tehát néhány eléggé hardverigényes játékot kivéve beérik a programok szerényebb hw-vel is.
Androidnál tulajdonképpen egy Javás virtuális gép fut egy Linux kerneles alaprendszeren, illetve az alkalmazások is sokszor kevésbé jól megírtak (pl. feltűnő memóriazabálás).
Nem tudom miért kell fél éves telefont lecserélned, ha ennyire nincs mire költened a lét, inkább idd el.
A Samsung gyári programokat, felületet tiltsd le (tegyél helyette mondjuk egy Nova Launchert), esetleg raksz rá egy custom firmwaret - bár sokszor szarabbak mint egy teljesen kitisztított gyári.
Iphone 6 inkább kuriózum, mert túlárazott, ugyanaz a szappantartó dizájn mint a Galaxyknál, zártabb rendszer, gyengébb hw (bár ez szerintem nem érezhető), de cserébe kipróbálhatod az iOS-t. Én a helyedbe inkább vennék egy 5S/5-t használtan (az legalább szép is), ha meg nem tetszik, kevés veszteséggel el tudod adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!