Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lumia 930 vagy iPhone 6?

Lumia 930 vagy iPhone 6?

Figyelt kérdés
Jelenleg WP-t használok, és nagyon szeretem, de szeretnék egy komolyabb készüléket. Eredetileg a Lumia 930 vásárlásán gondolkodtam, de attól tartok, hogy mivel már csak Microsoft Lumia néven jönnek ki készülékek a jövőben, emiatt vmilyen hátrányom származhat abból, hogy egy kvázi már nem létező gyártó készülékét használom. iPhone-t még sosem használtam, ezért jött tervbe a 6-os. Tudom, hogy árban van különbség a kettő között, ezért ettől függetlenül szeretném, ha megmondanátok, hogy ti melyiket választanátok...

2014. nov. 8. 15:32
1 2 3 4
 11/40 Igor Igorovics ***** válasza:
22%
Én igazából inkább más tulajdonságairól tudok személyes tapasztalat alapján nyilatkozni, nem szoktam zenét hallgatni. Nagyon egyben van (jó kézben tartani), gyönyörű a kijelzője (a fekete az tényleg fekete, élénkek a színek), villámgyors, atomstabil, nagyon jó képet, videót és hangfelvételt készít, az akkumulátora hozza az elvárható szintet ebben a kategóriában. Fényképekben csak a 1020 veri meg, videóban semelyik telefon, az 5.1 hangfelvétel egyedi tulajdonság.
2014. nov. 8. 16:57
 12/40 anonim ***** válasza:
61%

mindezek ellenére mégis az iphone tartja jobban az árát...

biztos nem véletlenül

2014. nov. 8. 17:06
 13/40 anonim ***** válasza:
67%

megint jön itt valaki a nyers adatokkal, bár ez sem igazán pontos minden esetben(például hát a processzorban az iPhone biztos erősebb...), de nem is számít, ez nem android...

akárki akármit mond, nézzen magába. mit mondtak a wp8.1 előtt...hogy na majd ha az meglesz az összes telefonon, beindul a platform, és felzárkózik külső alkalmazásfejlesztésekben...eltelt több mint fél év...mi változott? lényegében semmi...lehet mondani, hogy már van 2-3 live lockscreen program béta állapotban...de ez olyan nagy előrelépés? google szolgáltatások csak böngészőben élnek, mert se dropbox, se normális youtube app(alternatív is a normálisabb, mint a metrotube fizetős...). az alternatív alkalmazások is adatbiztonságilag akár veszélyesek is lehetnek, honnan tudod, hogy belépsz egy ingyenes youtube alkalmazásba, és a bejelentkezési adataid nem landolnak-e rossz kezekben? tele van az áruház kamu alkalmazásokkal...pont azért, mert az eredeti fejlesztő úgy gondolja, wp-re nem fejleszt...

Microsoft által fejlesztett alkalmazások is több esetben jóval gyengébbek, mint 1-1 Apple-ös konkurens. Én például az iOS-es panorámafotózást nagyon szeretem...jóval kényelmesebb, mint például amit a Lumia Panorama tud(ami csak tökéletes fényviszonyok között használható pontosan).

Facebook-os megoldások is jóval mélyebbek iOS-ben...és maga az alkalmazás is sokkal kiforrottabb, mint a Microsoft féle...zabálja az adatforgalmat, amit pont itt Magyarországon, ahol aranyáron mérik a mobilnetes adatforgalmat, eléggé aggasztó.

A gyári zenelejátszó a 8.1 megjelenése óta bugos, pedig már vagy 10 hibajavító frissítés volt azóta...random kilépeget, zenék lejátszása abbamarad...

Igazából végeláthatatlan lehetne felsorolni a meglévő alkalmazások kezdetlegességét, elmaradottságát...

az a gáz, hogy a 930 egy tök jó telefon, csak a benne rejlő lehetőségeket senki nem használja ki, és idáig úgy áll a dolog, hogy nem is akarják...

szóval ez most a nagyon várt wp 8.1, és most ugyanez megy a windows 10-el, hogy na majd akkor beindul...én úgy nem vennék telefont, hogy bizonytalan a jövője...

iPhone-t vennék, de semmiképp nem 6-ot, mert arra drága, tulajdonképpen egy iPhone 5 is, de egy 5S pláne kielégíti azokat a hétköznapi szükségleteket, amire bárkinek szüksége lehet...a többi meg csak üres provokáció, hogy ezt nem tudja, meg azt...közbe meg egy évben egyszer, ha szükség lenne arra a funkcióra...:D

Nem mellesleg értékállásban is jobb...Lehet, kicsivel olcsóbb a 930, de lehet megveszed 130ezerért mondjuk, elérkezik a windows 10-es frissítés, most úgy állnak a pletykák, hogy megkapja, de ez csak pletyka, simán kitalálhatja a Microsoft, hogy a wp8-as széria nem lesz majd frissíthető...VAGY frissíthető lesz, de az én tippjeim igazolódnak be, és minden ugyanúgy fog maradni, senki nem fog továbbra sem fejleszteni rá...és egy idő után megunja az ember, el szeretné adni 1 év után, de majd csak 60ezret fog érte kapni...iPhone legalább biztos, én egy 5S-sel simán terveznék 2-3 évre gondmentesen...

2014. nov. 8. 17:16
 14/40 Igor Igorovics ***** válasza:
16%
Persze, hogy nem véletlen, nagyon jól tudják, hogy a sok sznob később is hajlandó irreális összeget kifizetni érte.
2014. nov. 8. 17:16
 15/40 anonim ***** válasza:
35%

de hozzáteszem, videófelvételben tényleg sokat segít a HD mikrofon. iPhone sincs rossz helyen, van tapasztalatom koncertvideókkal kapcsolatban, jobb a hang Lumián.

Illetve ami még kimaradt, és 1020-on is egy tipikus jelenség, hogy a csodás Amoled kijelző be tud égni...ami azért valljuk be, nem egy jó tulajdonság...IPS kijelzővel jobb lenne a helyzet, még akkor is, ha nem lenne olyan szép az a fekete szín...

2014. nov. 8. 17:19
 16/40 Igor Igorovics ***** válasza:
21%
Mire beégne, már rég telefont cseréltél. :)
2014. nov. 8. 17:21
 17/40 anonim ***** válasza:
29%
amúgy sznobság...te nem örülnél, ha van egy telefonod, ami használatarányosan(mondjuk használod másfél-2 évig) szinte úgy adod el, hogy nyertél rajta? ez a dolog mindig két oldalú, okos ember mindig úgy dönt értéktárgyak vásárlásában, hogy arra esetlegesen később is legyen kereslet, ne kelljen kidobnom, ha meguntam azzal a pénzzel együtt, amit annó ráköltöttem.
2014. nov. 8. 17:23
 18/40 Igor Igorovics ***** válasza:
33%

Lényegében semmi sem változott? :)

Az összes népszerű szolgáltatásra van jó minőségű app, egy normál felhasználónak semmi sem fog hiányozni. Aki mókolni akar, annak lehet jobb választás egy forrasztópáka. A wp 7-et bűn egy napon említeni a 8.1-el. Az apple nem kicsit drágább, hanem borzasztóan túlárazott. A processzor erő sem szubjektív egyáltalán, a platform-erő arányban igenis erősebb a Lumia. Kíváncsi lennék, hogy egy két éves karcos-hajlott szifont mikor fogsz eladni 2k-ért.

2014. nov. 8. 17:25
 19/40 anonim ***** válasza:
7%
pont ezért írtam, hogy semmiképp nem venném meg a 6-ot, mert drága. amikor már beáll az áruk olyan 90-120ezerre, onnan azért akár 1 évig se mozdul el, pont azért, mert akkora árkülönbségek vannak a generációk között. egy tömeggyártott lumia családdal pont az a baj, hogy lehet valaki elgondolkozik azon, hogy vegyen újonnan egy gyengébbet(mondjuk egy 735-öt), vagy ugyanannyiért használtan egy 930at. iPhone-nál nem tud gondolkodni az ember használtban sem, mert egy iPhone 5 kerül 85ezerbe, de egy 5S már 130-140ezerbe...így egyértelmű, hogyha csak 90ezre van, akkor kénytelen az 5-öt megvenni.
2014. nov. 8. 17:34
 20/40 Igor Igorovics ***** válasza:
22%
90-120k-ért bizony nagyon is jó bolt lenne a 6s, ehhez kétség sem fér. Az a baj, hogy mire annyi lesz, addigra már sokkal jobb telefonokat lehet kapni majd annyiért. Nincs baj az apple-el, nagyon korrekt cuccok, egyedül az árazásuk nem elfogadható. Az alma jel miatt lényegesen többe kerül, mint az aktuális zászlóshajók, hardveresen viszont a középkategória tetejét hozza.
2014. nov. 8. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!