Elment külföldre az sms ha nem volt előtte + a 36 előtt?
"De csinaltam egy tesztet es magyarorszagon elkuldte a + jel nelkul.ez hogy lehet?"
Nem küldte el. A magyarországi és a világ összes SMS centere csak szabványos számformátumokat fogad el: ez lehet belföldi vagy nemzetközi formátum: 06 20....vagy +36 20. Ilyen már nincs. A prefix lehagyása esetén az SMS center nem tudja megtalálni a cél SIMet.
Kiegészítés:
Ha az a kérdés, hogy a telefonod elküldi e az SMSt az SMS center felé, akkor a válasz igen ( bármilyen számot is írtál a címzethez ). Ellenben - ahogy írtam - hiányzó prefixek esetén nem fogja tudni azonosítani a B előfizetőt.
Itt válaszolok leveledre:
Az SMS centerben ( ami az operátor SMSeit kezeli ) bele lehet állítani, hogy sikertelen kézbesítés után még hányszor próbálkozzon, illetve tartsa meg az üzenetet.
Ez azonban független attól a telefonszámtól mint akinek küldöd.
Azt írtad, hogyha az a személy aki küldeni akarod és éppen belföldön volt, akkor megkapta az üzenetet ha pedig külföldön akkor nem.
Én nem gondolom, hogy megkapta.
Azért mert a te szolgálatód SMS centere nem tudja, hogy a címzett hol van és tök ugyanúgy jár minden esetben. ( Átküldi a másik operátor hálózatába és ott megkeresi a saját előfizetőjét ( hagy ne írjam a teljes routing protokolt ).
A telenor SMS centerét nem ismerem, de az operátorok általában a nemzetközi formátumokat követik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!