Vettem 24 havi részletre egy Iphone-t,4 hónapja fizetem,2 év a hűség az előfizura, a teló összegét ha bemegyek kifizethetem egyben, hogy maga az előfizu maradjon csak?
Ez telefontársaságtól meg a szerződésben leírtaktól függ, de ritkán van erre lehetőség. Viszont a szerződésben le van írva, legalábbis benne kellene hogy legyen.
A hűségidőt mindenképp fel tudod mondani, csak így legtöbb esetben a többszörösét kell fizetned annak, amennyibe valójában került a készülék. Nekem pl. 180 ezret kellett fizetnem egy 70 ezer forintos telóért a T-mobilnál.
De az elfietésre viszont fizethetsz be előleget, amit a későbbi számláidból vonnak majd le, tehát azt meg tudod csinálni, hogy:
P.: Előfizetés havonta: 5.000
Telefon törlesztő: 3.000
Befizetsz mondjuk 50.000 előleget
A telefon törlesztőjéből ezt NEM vonják, viszont a havidíjból igen
Teát, modjuk csinálsz egy 6.000-res számlát (havidíj+beszélgetés, stb)
Így kijönne egy 9.000-res csekk (telefonszámla+örlesztés)
De mivel van ent 50.000 ft-od, így a 6.000-res számlát levonják, kijön egy 3.000-res csekk (törlesztőrészket) és marad bent 44.000 ft eőleged
Ez így megy egész addig amíg az előleg nullára nem ér
Vodánál legalábbis lehet ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!