Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Okostelefonos és nem okostelef...

Okostelefonos és nem okostelefonos kapcsolata?

Figyelt kérdés

A fiatalok háromnegyede használ okostelefont, iphone-t, meg android-ot, iskolában folyton azt nyomkodják szünetekben, buszról leszállva, utcán. (Olvastam erről egy cikket, hogy ez később nem vezet semmi jóra.) A technika vívmánya elbutítja az embereket.

Azt látom, hogy már a 40-50 évesekre is kezd átterjedni a tükörben fényképezkedés meg pózolás.

Én nem használok okostelefont, és nem is akarok, épp ez okból is. Pózolás nélkül nem fényképezheti le magát egyszerű normál beállással?

Szóval, hogy nézne az ki, hogy én használok, az a másik meg nem.

Azt meg nem kérdezhetem meg tőle, hogy te használsz okostelefont. Mert ha profilképe nem pózolós, még ott bujkál a kisördög, még a 40 éveseknél is.

2014. ápr. 29. 01:39
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek még fel kell nőni, közben némi helyesírást tanulni. Nem ártana a társadalmat jobban megismernie mielőtt köpköd.

Az evolúció tökéletesen működik, de néha akad egy-egy hiba is.

2014. ápr. 30. 08:15
 32/35 anonim ***** válasza:
62%

"A technika vívmánya elbutítja az embereket."

Hadd szolgáljak ehhez némi személyes tapasztalattal. 55 éves vagyok, s nekünk még betéve illett tudni a szorzótáblát. Az sem volt hátrány, ha papíron tudtunk szorozni, osztani, vagy akár deriválni. Én fejben remekül számoltam, s annak ellenére, hogy számológépem volt, nemigen hordtam a munkahelyre sem, mert jól elboldogultam nélküle. 22 éve kezdődött a mobiltelefon térhódítása. Addig is volt, de akkor ugrásszerűen megnőtt a felhasználók tábora. Az ember pedig szereti a kényelmet. Én is belekényelmesedtem az általa nyújtott lehetőségekbe, és egyre kevésbé gyötörtem az agyamat, ha pl. 4 jegyű számok szorzásáról volt szó. Mára ott tartok, hogy fejben meg se próbálkozom vele, mert tuti, hogy fals eredméényt kapnék. Anyám 75 éves, s bár van mobilja, csak telefonálásra használja. Ő még ma is remekül számol fejben. Szóval kétségtelen, hogy a technika fejlődése egyfajta leépüléshez vezet. A fiatalok most osztani kezdik majd az észt, hogy el lehet kerülni az ilyen fajta "elbutulást". Míg fiatal voltam, én is azt mondtam. De az ember olyan, mint a víz: mindig a könnyebb utat választja, nem lehet egy életen keresztül megerőszakolni magunkat.

2014. ápr. 30. 14:40
 33/35 PearlDiver válasza:

Kérdező sok aggodalmaddal egyetértek, de óvlak attól, hogy minden esetben sarkítsál és ennyire sötéten lásd a világot.

A Római Birodalomban is elindultak leépülési folyamatok, a nagy jólét csömörbe torkollott, deviánssá vált a társadalom (főleg persze a gazdagok). Meg is bukott, megszűnt, de a világ nem dőlt össze, a romokon új kultúrák épültek, no lehet hogy lassan, de biztosan.

Szerintem az emberiség olyannyira találékony, hogy minden ilyen katasztrófahelyzetből megtalálja a kiutat. Persze, nagy ára van ennek, de megtalálja.

És a következő összeomlás után többnyire azok az emberek maradnak majd meg, akik talpraesettek, tudnak fejben számolni, van fogalmuk a túlélésről, és van életerejük.

Szóval ne bocsájtkozz szélsőségekbe, és ne aggódj jobban, mint indokolt :)

2014. ápr. 30. 18:20
 34/35 A kérdező kommentje:

Ez egy kicsit New world order-nek hangzik. És a következő összeomlás után többnyire azok az emberek maradnak majd meg, akik talpraesettek, tudnak fejben számolni, van fogalmuk a túlélésről, és van életerejük.

Szóval ne bocsájtkozz szélsőségekbe, és ne aggódj jobban, mint indokolt :)

Valóban ebben a jövőbeni világban az erősebb marad életben, aki többet bír, több pénze van.

2014. ápr. 30. 20:28
 35/35 PearlDiver válasza:

Az marad meg, akinek több pénze van? :) a pénzt nem lehet megenni, nem véd meg az időjárástól, nem használható fegyverként, még tüzelőnek is gyenge - a pénznek csak egy stabil társadalomban van bármi értelme.

Nem tudom, milyen ideológiára akarsz utalni azzal, hogy new world order, de igen, ha a modern világ bemondja az unalmast, akkor valószínűleg valami egészen más jön majd.

2014. máj. 1. 07:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!