Ahhoz, hogy feltegyem a cyanogenmod-ot, kell bootloadert nyitni, vagy mást csinálni?
Ez az u17 vagy u20?
Mert az u17-re van gyári 4.0, érdemes lenne azt először. Akkor bootloader nyitás nélkül, gyári kernelre tudsz rakni minicm9-es 4.0 főzött romot.
Ha u20, akkor bootloader nyitás és kernel csere nélkül a plafon a MiniCM7 vagy gingerDX, ami 2.3.7 és van belőle stock kerneles.
Ismétlem ,a lényeg, hogy stock kerneles romot kell letölteni, amelyiknél alapkövetelmény az nAa vagy a Doixhan féle custom kernel, azt nem tudod feltenni.
Legalábbis bootloader nyitás nélkül.
CM7 most is mehet. De inkább húzd rá a gyári 4.0 frissítést, aztán majd mehet egy CM9.
A főzött romok oldalain, legalábbis az xda developers oldalán (és az a legmegbízhatóbb forrás) minden romnál van egy system requirements felsorolás.
Ha abban szerepel az "unlocked bootloader", meg nAa vagy más kernel, akkor az custom kerneles rom, nem tudod feltenni BL nyitás és kernelcsere nélkül.
Ha ott locked/unlocked bootloader szerepel és stock kernel, akkor nyertél.
Itt van még egy kis help:
Én ezt ami itt van, a 7.2-est akarom feltenni: [link]
Akkor ez mehet nyugodtan? És ezt ha felteszem, akkor nem kell rootolni, mert amúgy a cyanogenmod az alapból rootolva van?
Független telefonod van? Mert ha minden igaz, annál nem lehet bootloadert nyitni. MiniPro-n pedig ki kell, hogyha custom romot akarsz felrakni.
De ahogy írták, van rá hivatalos 4.0 frissítés, előbb azt tedd fel, és utána mehet rá a CM9 (7 már elavult).
Legjobb tudomásom szerint tehát kikell nyitni, legalább is nekem ki kellett, amikor csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!