Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Minek egy gyereknek okostelefo...

Minek egy gyereknek okostelefon? Te vennél/vettél a te gyerekednek?

Figyelt kérdés

Buszon utazva gyakran látom az iskolás gyerekeket, amint ülnek egymás mellett, és ahelyett, hogy egymással beszélgetnének, a taperolós telefonjaikat nyomkorásszák. Nagyon sok gyereknél látok okostelefont. Kíváncsi lennék, vajon azok a szülôk, akik megveszik nekik, mivel indokolják mindezt? Mi szüksége egy (sokszor még csak általános iskolába járó) gyereknek egy drága kütyüre, ami által szinte egész nap ki se kell mozdulnia a virtuális világból? A szülôi kontroll alatt tartott netezés már ciki? Ha a jövôben pl. a saját autó lesz a divat a gyerekeknél, akkor azt veszik majd meg szó nélkül a szülôk?

Hol a józan ész?

2013. nov. 21. 09:55
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként meg nagyon színvonalas és értelmes dolog volt azt a gyk-s linket perdöntő érvként bedobnod, kár, hogy a kérdés lényege nem ez. A "megvenni minden sz*rt" meg a "zárjuk el korunk technikájától a gyereket" két külön kérdéskör. Tudod, nem arról van szó, hogy a legcsillivillibb vackokat is vedd meg... mert azt tényleg nem kell. Sőt, egyenesen nevelési hiba, ha minden luxusvackot első szóra megadsz neki. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a digitális őskorban kéne őt felnevelni.
2013. nov. 26. 15:30
 42/52 A kérdező kommentje:

#40, #41:

Nem ismétlem magam. Nem fogod fel úgysem.

Ha az, hogy egy gyereknek nincs okostelefonja (bár otthon van számítógép, tv, játékgép) az szerinted "digitális ôskor", akkor szerintem tényleg nincs mirôl kommunikálnunk egymással.

2013. nov. 26. 18:22
 43/52 anonim ***** válasza:
68%

Ebben egyetértünk.

Bár kétségtelen, furcsa szemléletre vall, hogy tévézni lehet, PC-n internetezni lehet, de mobil eszközön neeeem, az maga a sátán műve! (Holott azon legfeljebb csak Facebookon chatelne, amit ha nagyon bizalmatlan és paranoiás vagy, akár még le is nyomozhatsz, elvégre a Face naplóz mindent.)

De mondom, a te dolgod. Nem bocsátkozok értelmetlen vitába olyannal, akivel eleve nem lehet. (Mintmár többen is mondtuk, minek írsz ki kérdést, ha az egyetlen célod, hogy támadd azokat, akiknek a véleménye nem egyezik mindenben a tiéddel?) De azért egy jótanács: ne makacskodj! Forogj együtt a földdel!

2013. nov. 26. 19:15
 44/52 anonim válasza:
65%

Tanulságos képek, ha még vki olvassa ezt a kérdést. Pont a kérdező által felvetett probléma:

[link]

2013. nov. 27. 19:51
 45/52 anonim válasza:
Hát ez nagyon is jó link :) Még egyet azért el tudok képzelni (saját tapasztalat). Bíróság, tárgyalás , jogi képviselők nyomkodnak, böngésznek, pötyögnek, no nem az üggyel kapcsolatban...
2013. nov. 28. 06:10
 46/52 darkfusion válasza:
100%

Üdvözlök mindenkit!

Én személy szerint 20 éves vagyok jelenleg. Szintén egy HTC 7 Surround telefonról írok! (Aki tudja hogy milyen, ha utánna tud nézni esetleg ha érti hogy mit tud annak nem javaslom a megvásárlását csak ha 7.8-as rom-al van telepítve.)

Lényegre térnék: Lehet hogy én már idős vagyok sőt munka után írok hulla fáradtan! De ami itt megy veszekedés ebben a témában egy marh@ság! Ugyanis mint említette a kérdező: A kocka gyerekeket le nyomja a fia! Gratulálni tudok az ilyen szülőnek aki a verekedésre tanítja a gyerekét és ezt nem sértésként szánom! El mesélem hogy én hogy nőttem fel. Első számítógépemet (akkoriban még nyomógombos telefonok voltak és nem volt net sem!) 6 évesen vették nekem a szüleim. Sokszor el rontottam de egy idő után meg tanultam "ki javítani a hibákat" így közepes szintű álltalános iskolában az átlag jegyeim 3-4 között mozogtak kivéve a számítástechnikát az szín tiszta 5-ös volt! Ki jártam a 8-ik osztályt kaptam 60 000Ft-ot összesen a családtagoktól/ismerősöktől. Anyámra, Apámra és végül magamra költöttem, hogy mit vettem anyáméknak az nem ide tartozik nem is szeretném le írni. A hangsúly azon van hogy én magamnak mit vettem. Igen egy nyomógombos felnyithatós telefont nagyon örültem neki de a barátaimmal mindig tartottam a kapcsolatot. Igaz akkor még nem nagyon ismerték az emberek a facebook-ot. Most viszont igazat kell hogy adjak a 8-ikos lánynak aki elég szépen meg fogalmazta a mondatait gondolom annak ellenére hogy mindenféle "kütyüje" van szín ötös tanuló és még barátnői is vannak. Másfelől a többiek hülyes.ge hogy mindenképp vedd meg a gyereknek a telefont ha nagyon fiatal értelem szerűen szived joga hogy veszel neki vagy sem de 13-14 éves korába már nem tehetsz mást (El nézést hogy tegezem hölgyem!). Sajnos nekem is úgy jött le hogy fiatal a fia. Viszont én azon a párton állok hogy ha fiatal nincs telefon ha 13-14 éves akkor viszont már legyen egy normális telefonja lehetőleg nem a 2.2-es android rendszerrel vagy akár a windows phone 7.0-ás rendszerrel mert azok még eléggé rossz rendszerűek. A szomszédomban lakik egy rendőr van egy fia talán 9 éves lehet meg vesznek neki mindent a szülei nem ezzel van a gond hanem hogy el van engedve a gyeplő. Ha hiszitek ha nem a saját szüleinek azt mondja hogy (Kú.va any.d, Kú.va apád és egyéb káronkodások). Viszont megint a szomszédom egyből jobbra akiknek még a gépüket is szereltem azoknak van 2 gyerekük egy fiú 8 éves és egy lány talán 4-5 éves meg vettek nekik mindent viszont annyira normálisak és intelligensek hogy azt csak a kérdező tudná szerintem értelmezni illetve az akinek ilyen gyereke van és tartja a gyeplőt. Régen az volt a gond ha számítógépet vettek a gyereknek utánna jött az internetes gond most pedig jön a telefon probléma. NEM NEM A TELEFONTÓL LESSZ HÜLYE A GYEREK HANEM A NEVELÉS SZÁMÍT! Könnyen beszélek itt írok 20 évesen szegény gyerekek meg csak bámulnak majd hogy milyen b@rom vagyok de el árulom hogy én meg dolgoztam a saját gépemért, telefonomért, tv-ért és a ruháimért. Nem anyuci és apucitól kéregetek pénzt hanem dolgozok az hogy mit az már magán ügy. A másik dolog amit észre vettem hogy a mostani öregek (ezzel nem 30-40 évesre gondolok hanem 50-70 év közöttire és felettire) Meg vannak őrülve a technológiától nem tunak haladni a korral a legtöbbjük üldözési mániában szenved mert ha a szomszéd ki tesz egy cserepet az ablakba akkor már le hallgatja mikor az öreg asszonynak semmi vagyona. Ők ezt a tv-ből látják mert semmi mást nem tudnak magukkal kezdeni főzni, mosni, takarítani, tv-t nézni, kapálni és telefonálni persze azt is a legtöbb vezetékesről. Még lenne valami ezen az oldalon sok hülyeséget tesznek fel és nem mind a mittudom én 9-10 évesek. Van olyan is aki 24-27-30 éves és csak merő szivatásból fel tesz olyan kérdést hogy "szűz vagyok mit kell csinálnom stb..." vagy csak mulatságból nem kell mindennek be dőlni mert egy részt a felnőttek hülyítik a gyerekeket a gyerekek pedig a felnőtteket. Sakk matt játszma. Én szerintem nevelés kérdése az egész de ha már vesz valaki valamit a gyerekének nézzen utánna hogy mit vesz meg neki és ne mástól kérjen tanácsot a gyerekét kell meg kérdezni hogy tetszik e neki az amit az anyja/apja ki néz illetve utánna is néz mert sok esetben követik a h.lye műsorokat " ezt vedd meg ez a jó azt vedd meg az a jó" Kérdem én mi a bizonyíték rá hogy pont jobb mint egy 3 éves telefon? Vagy épp bármi más! "okos telefon?" Jó duma de nem okosabb mint egy ember de sokan el felejtik ez csak egy szöveg hogy jobban vigyétek a telefonokat. A válaszaim a kérdezőre és arra tartozik aki magára veszi. Senkit se szeretnék a szavaimmal meg bántani! Üdv mindenkinek nekem telefonról elég volt ennyit is le írnom!

2013. nov. 30. 00:25
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

#44: az aztán tényleg perdöntő érv, hogy összevadásztál a netről féltucat képet, ahol páran a telefonukat nyomkodják. Ez aztán valóban egyértelmű és perdöntő érv ellenük!

Ez kb. olyan, mint ha belinkelnék 10 autóbalesetes képet, majd azt mondanám, hogy a személygépkocsi mennyire káros, senki ne vegyen olyat, mert csak tönkreteszi az embereket.

Azt már meg sem kérdezem, hogy a technika jó hatásairól miért nem linkeltél be semmit? Ja, mert akkor egyből kútba esne az érvelésed?

Annyira álszent ez az "érvelésed", összevadászol a netről pár képeet, és az alapján általánosítasz. De tudod, mit? Élj csak továbbra is az őskorban!

2013. nov. 30. 08:27
 48/52 A kérdező kommentje:

#46:

A fiam "fél kézzel nyomja le a nagyhangú kis kockákat" --> elnézést, ha félreérthetô voltam. Természetesen nem megveri ôket, hanem legyôzi. Nagyjából mindenben, amihez mozogni kell.

A hozzászólás többi részéhez nem tudok érdemben hozzászólni. Talán annyi, hogy valóban sok múlik a nevelésen. A nevelés része az is, hogy mit veszek meg neki, és amit megveszek, az olyan dolog-e, amire szüksége van, amitôl boldogabb, jobb élete, szebb gyerekkora lesz. Olyan dolog, ami nem káros rá nézve. Én szülôként ezeket nézem.

Választásom pedig mindig van, hogy megveszek-e neki valamit, vagy sem. Most, 6 éves korában ugyanúgy, mint 14 éves korában.

2013. dec. 1. 16:03
 49/52 anonim ***** válasza:

Szia!

14 éves leszek nemsokára, de azért a kérdésed pontjait megpróbálom megválaszolni.

1.: Amit már páran leírtak, a szülő ezzel próbálja "megvenni" a gyereket hogy jobban szeresse, esetleg "státuszszimbólumként", vagy mint amikor én kaptam, elromlott az előző, és már nem nagyon lehetett mást kapni.

2.: Igazából kb. amíg a gyerek általánosban felsős nem lesz addig szinte semmi, felsőben is csak azért, mert ilyenkor már egyedül eljárkálnak a gyerekek(nem arra gondolok hogy bulizni meg éjszakába nyúlóan lent csövezni hanem pl. le focizni) nem árt ha esetleg a szülőt el tudják érni, bár ezt a 2000 Ft-os Tescóssal is meg lehet tenni. De viszont hasznos ha pl. látnak út közben valamit, és nem tudják miaz, és meg tudják a neten nézni. Vannak különféle alkalmazások amik a tanulást elősegítik, nem is kevés. Fényképezésre is viszonylag jól lehet ezeket használni, én is sokat szoktam a telefonommal fotózni.

3.: Egy bizonyos korosztály felett szerintem már igen, olyan 13-14 év ez a határ.

4.: Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan?? Tizen egynehány évesek a magasságuk miatt nem tudná vezetni, meg ugyenem árt ha a KRESZ-t tudják, ami nem kevés. Meg nyilván egy autó ára más(telefon ami használható kb. 50-60000 Autó ami használható kb. 500000(az autó használtan)) Ha a nagyobb korosztályra gondoltál (16-18) akkor nézd meg Amerikát, ott divat.

Egyébként én 1 évvel ezelőtt kaptam az első okostelefonomat, amit máig használok és még sok ideig fogok, szerintem hasznos kütyü. Én pl. Excel-táblázatokat is csinálok, PowerPoint prezentációt is jókat lehet csinálni.

Én amúgy a telefonomat nem játékra használom főként, mert nem attól okos a telefon.

2014. jan. 27. 14:59
 50/52 anonim válasza:
Ja igen, már rögtön kell az, hogy ha már érintőképernyős akkor Iphone, vagy Samsung! Persze, ezek a primitívek, nem ismernek csak két rohadt márkát, amik szuper drágák, nem is jók ám semmire! Nexus, Nokia, Xperia már elavult? A Nexus az egyik legjobb android kategóriában. Hogy minek egy iskolásnak telefon? Nos, a primitív, esetleg lemaradott szülő nem érti meg, minek egy gyereknek okostelefon. Hát szétrobbantom az álomfelhődet, aminóben élsz, a mai világban, a gyerekek napi szinten telefonoznak, meg írnak a barátaiknak akik teszem azt nagyon messze vannak tőle, és más kommunikációs eszköz nincs. Hogy miért nem mennek ki kosarazni, meg focizni? Mondj egy helyet, ahova ki lehetne menni veszélyek nélkül. Nem lehet, szinte azonnal veszélybe kerülnek, amint kilépnek az utcára. És saját autó csak 18 éves kortól lehet valakinek, már ne is haragudj, a 18 éves ember már korántsem GYEREK. Még a 14 éves sem gyereknek hívható. Jövő? Törődj a jelennel.
2014. szept. 23. 17:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!