Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a véleményed az iOS /...

Mi a véleményed az iOS / Android / Windows Phone-ról?

Figyelt kérdés

FIGYELEM! Nem az érdekel, hogy mennyire utálod az adott platformot, hanem az, hogy miért szereted! Ha csak szidni jöttél egy másik OS-t, ne is válaszolj!!!!

Ne azt kérdezd, hogy mit akarok vele csinálni, hanem írj le mindent, amit szeretsz az általad használt OS-ban. Ne hasonlítgasd őket, hanem a tiedről mesélj. BlackBerry nem érdekel.

Úgy 5 évig biztos nem fogom lecseléni a telefonom, így a lehető legjobbat akarom megvenni. Szerencsére gyűjtöttem, így az ár nem probléma.

Köszönöm előre is!

2013. szept. 21. 23:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, megtudhatnám melyik az a rendszer, amelyiket végül mindenki lecserélt? Csak kiváncsiságból kérdem.

Nekem már a második androidos telóm van. Az első után volt egy időszak, mikor azt mondtam, bármit, csak androidot nem. Aztán utánajártam a dolognak, megnéztem a WP8-at, tetszett, nagyon gyors volt meg minden, de mikor megláttam, hogy csak egy csengőhangbeállitással mennyit babráltak, meg hogy játékterén is mi a helyzet, inkább kösz, nem.

Aztán megnéztem az Iphonét: na annál már tényleg nem lehetett panasz, minden alkalmazás megvan rá, szupergyor smeg minden. De mikor szembesültem a tipikus Iphone hátárnyokkal, elment tőle a kedvem.

Igy a maradtam az androidnál, mert erre megvan minden, úgy szabhatod, ahogy te akarod, és ha rendesen felteszel rá egy szoftot, és nem alsókategóriás telód van, olyan gyors, mint egy Iphone.

2013. szept. 22. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Én A Windows Phone 8-at ajánlom. Nagyon jól van optimalizálva, hiszen 512 mb Ram-on ugyanolyan gyors a Lumia 520, mint 1 gb-on a Lumia 920. Jövőbiztos. Lassult az Android térnyerése, az elemzők úgy gondolják, hogy egy-két év, és a Windows Phone megfogja a robotot, meg az almát is. Az hogy kevés az alkalmazás, az baromság, mert a WP-n nincs 50 darab fingós, és 200 pattanáskinyomós játék, aminek nincs értelme.
2013. szept. 22. 15:19
 13/22 A kérdező kommentje:
#11-es: Nokia 701, Symbian Belle fut rajta. Egyszerűen SEMMIT sem tettem rá, csak egy normál telefonként használom. Haverek beleugrottak az 1 GHz-es proci, az 512 MB RAM, 8 GB tárhely és 8 MP kamera miatt, és engem is rábeszéltek tavaly januárban. De megbántam, főleg azért, mert sose szerettem a nokiát az első 3310-em óta.
2013. szept. 22. 15:55
 14/22 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, a 3310-et szerettem, most is megvan, csak aksi kell bele. A többi nem tetszik, ami kijött.
2013. szept. 22. 15:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Jaah, értem, hát a Symbian tényleg egy csőd...
2013. szept. 24. 19:02
 16/22 anonim ***** válasza:
44%

Nos én is összefoglalnám röviden:

iOS: Gyors, megbízható, de csak azért mert csak az iphonon alkalmazzák (Saját példám erre : Egy olyan ruha, amit személyre szabtak, jobban áll, mint egy olyan, mint amit csak "méretre" tehát sok telefonra.). Korlátozott viszont nagyon a rendszer. Semmi küldő alkalmazást nem enged be. Kevés személyre szabhatási lehetőség.

Windows phone: Korlátozott elég erősen, A személyre szabhatás teljes hiánya. Max ha a csempék színét változtatod.. A win8 kivételével semmit nem enged kívülről telepíteni. Nincs sok fejlesztő, tehát nem túl népszerű ilyen téren.

Android: A legnyíltabb rendszer, a legtöbb telefon által használt szoftver, Rendkívül sokoldalú, és a végtelenségig személyre szabható. Viszont nagy teljesítményt igényel legtöbbször a GYÁRI szoftver. A legnagyobb hibája, hogy nincs jól optimizálva. Ezt a példát már mondtam az eljén. (sok eszköz "hordja". Viszont most úgy látszik a 4.4 elmossa ezt a hibát, mivel a gyengébb telefonokra is optimizálják.

Ez volt a gyári része. Ha kiveszük a képből a szolgáltatók által mahinált, kémprogramokkal teledugott szoftvert, akkor a custom romok jó megoldást kíbálnak. A Cyanogen mod csapata bebizonyította, hogy az android optimizálható. Ugyanis a leggyengébb telefonra is képesek voltak kiadni a legújabb androidot, amit tökéletesen futtat legtöbbször. Ez bizonyítja, hogy Az ANDROID LEGNAGYOBB HIBÁJA ORVOSOLHATÓ.

Remélem érthetően és részletesen fogalmaztam. Én a szavazatom ezért az androidra tenném.

2013. szept. 24. 21:22
 17/22 A kérdező kommentje:

#16: Köszönöm a Te válszod is. :)

Azóta döntöttem, vettem egy iPhone 5-öt, és rendeltem Angliából egy Xperia Z1-et. Váltogatom, vagy eladom, amelyik kevésbé tetszik.

2013. szept. 24. 23:34
 18/22 anonim válasza:
64%
Szerintem (én azt tapasztaltam)az android operációs rendszer eléggé fagy, sokkal lassabb a windows 8 platformnál, ezért mindenképpen azt ajánlom. (nekem nagyon nem vált be az Android, pedig drága telefonnal használtam, - nagyon bonyolult módon ROOT-olni kell, hogy normálisan működjön, és nehézkes is. Ráadásul a NSA-Google páros mindent tudni akar rólad, azt is közli a google-val, hogy pontosan hol tartózkodsz. (még akkor is , ha nincs bekapcsolva a GPS!! nem is szólva a feltöltött telefonszámokról,ismerősökről mailekról, ) . Szóval adatvédelmi szempontból katasztrofális OPrendszer az android. A windows phone valamivel jobb ebből a szempontból. Persze itt is jobb, ha nem a MIcrosoft tárhelyet használod. De legalább gyors, nagyon szép csempés felülete van, simán működik, nem kell állandóan újraindítani, napokat eltölteni az android rootolásával, eleve használhatóbb szinte minden funkció rajta A navigáció sokkal jobb, mint a google maps (Nokiákon biztosan)
2013. okt. 9. 22:50
 19/22 A kérdező kommentje:

Kaptam egy PM-et, hogy írjam le ide a véleményem a két rendszerről így, hogy mindkettővel rendelkezem.

Nos, az Iphone 5 gyors, szép, kifogást nem tudok mondani magáról a telefonról. A kijelző tükörtiszta és tűéles, tényleg jó ez a Retina Display. Mikrofon, hangszóró pazar, bár más telefonnak sem rosszabb. Könnyű kezelni, és gyors. Viszont az iOS elég limitált és adathalász. A jailbreak egy vagyon (gondolom azon az elven, ha már van pénzed egy Iphone 5-re, legyen a jailbreak-re is), ráadásul több szervíz is azt mondta, hogy nem garantált, hogy sikerül (WTF?), ezért nem tettem rá semmilyen app-ot, mivel nincs bankkártyám Apple ID-t csinálni, az ismerősöm, akinek a kártyájával rendeltem a Z1-et meg nem adja ide, de ez érthető, hisz gyakorlatilag én használnám (ha lenne kártyám is hülye lennék megadni nekik, nem értem mire kell ingyenes app letöltéséhez). Telefon jó, iOS nem jön be.

A Z1 is szuper, full HD kijelző, zuhany alatt beszéltem a barátnőmmel (csak a vicc kedvéért - ha már vízálló, próbáljuk ki), érintő azonnal reagál. Root még nincs rajta, de fogok tenni/tétetni, nem kifejezetten a kalózjátékok miatt. Tárhely 16 GB (iPhone 5-öm is annyi), viszont 64 GB-os microSD kártyát rendeltem hozzá, így egyből megnőtt a tárhely. iPhone-nál nagyon sok az árkülönbség a tárhelyek között. Z1 20 megapixeles kamerája észbontóan jó képeket csinál, a pattanást is lefényképezheted vele egy légy tökén.

Ahogy egyre jobban szoktam megfele a két készüléket, úgy húzott a szívem az android felé. A csapból is android folyik, de már értem miért. Az Apple ID-n kívül tényleg semmi bajom az iPhone 5-tel, de a Z1 szerintem messze jobb. Majd, ha megint gyűjtök, ki akarok próbálni egy saját Windown Phone-t is (másé már volt a kezemben, de pár perc alatt nem lehet sok tapasztalatot szerezni róla). A két telefon kicsit kimerítette a tartalékom, eladni egyiket sincs szívem, de én ilyen vagyok. A legelső telóm is megvan, egy Motorola V2288-as. Azt hittem könnyen megválhatok majd a "kevésbé tetszik" telefontól, de nem megy. És ki tudja, megmegy a Z1 (Isten őrizz!), akkor ott az iPhone 5.

2013. okt. 10. 22:07
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem kell Apple ID létrehozásához bankkártya adatokat megadnod, bár igaz, nem teljesen triviális. Itt Apple által írt guide, amely leírja a menetét (angol, de képekkel gazdagon illusztrált):

[link]

Ugyanígy, JB nem fizetős, ugyanakkor iOS7-re még nem elérhető - nem csoda, hogy nem vállalnak rá garanciát a boltosok. Amúgy általában egy teljesen egyszerű, "kétklikkes" alkalmazást kell futtatni, illetve a képernyőn megjelenő utasításokat követni.

2013. okt. 10. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!