Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Tényleg ennyire mindenki csak...

Tényleg ennyire mindenki csak az érintőképernyőt szereti vagy csak a gyárak erőltetett lobbija?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy ma már szinte nem is lehet kapni billentyűzetes telefont. Holott olvasom itt-ott, hogy sokan nem szeretik ezeket a tapicskálós dörzsölgetős és meglehetősen nagy méretű új készülékeket. (Mint ahogy én is pont ezért inkább megtartom a régi telómat, mintsem, hogy mait vegyek.)

Arra lennék kíváncsi, hogy az emberek igényeit tükrözi-e ez a jelenség vagy a gyártók agresszív üzletpolitikáját?

2013. aug. 4. 06:47
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de nálam t9 van és nagyon gyorsan írok a gombos telóval. Érintőssel meg mindig mellémegy, lehet nagy az ujjam , legszívesebben földhöz vágtam volna már ,csak kölcsönbe volt és nem tehettem. És gyakran nem is érzékeli a nyomást ,lehet száraz a kezem vagy mi.. Igazából milyen lényeges dolog van amit okos mobillal lehet és nem okossal nem ? Én nem akarok mobilnak álcázott kéziszámítógépet,azzal ne jöjjön senki hogy fut rajta a facebook farm meg a doom3 mert ez nem érdekel :D viszont netet gps-t wifi-t email-t most is használok a buta mobilommal. Van rá qr kódolvasó, könyvolvasó, mini excel,filetitkosító, időjárásfigyelő, edzésprogram, egyszerre több alkalmazás futhat háttérben stb ,még így is több mint ami átlagfelhasználónak kell és ez buta teló kategória.

Nokiának volt a kezemben ilyen touch and type telója de nagy csalódás volt mert otromba és bonyolúlt menüje van és rosszúl érzékeli az érintést.

2013. aug. 4. 12:56
 32/38 anonim ***** válasza:
Utolso: normalis okostelefont kell kiprobalni, nem 20-30e Ft-os vackokat. Amugy meg gombos telefonra konyvolvaso meg 'mini excel'. Jot nevettem, biztos elvezet lehet egy 2x3cm-es kijelzon. :D
2013. aug. 4. 13:25
 33/38 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek a gyökér jelző miatt, de eleve a kérdés és a válaszok olyanok. Kapitalizmus van. Azt gyártanak, amire igény van. Szerencsére sok ember innovatív az új technológia megismerése iránt. 70 éves nagyimat megtudtam tanítani okostelefont használni. Bármit meg lehet tanulni. Persze jó tanár nélkül nem egyszerű. Tűz és víz a buta és okos telefon között a különbség, de ha valaki rá áll az okostelefonra, az örök hűséget jelent. :)
2013. aug. 4. 13:49
 34/38 anonim ***** válasza:

Volt már érintős okostelefonom, még abból a korszakból, amikor nem volt divat, nem menőztek vele minden sarkon. Nem volt olcsó darab a maga korában, HTC Touch Pro 2, ma már múzeumban a helye. Használtam, láttam mit tud, ha 10 féle főzött romot nem próbáltam ki rajta akkor egyet sem. A számtech (h)őskorában is volt PDA-m, igaz, DOS 5.1 futott rajta, és csak 7.5 MHz órajele volt, de nagyon kedveltem... valamilyen szinten kütyüb*zi vagyok, szóval tudom miről beszélek.

Szándékosan tértem vissza az érintős kütyü után a hagyományos gombos telefonra. Csak telefonálni jobban használható. A folyamatos "nem merült-e le, nem fagyott-e le" para hiánya szintén az előnyei közé tartozik. Nem hiányzik az érintős nagyobb tudása, számtalan extra lehetősége. Nincs az az email, vagy facebook esemény, ami ne érne rá estig, hogy számítógép előtt megnézzem. Tudni kell szándékosan egy kicsit "lassabban" élni, jobb érzés mint állandóan online lenni. Ennek ellenére nem tekintem ellenségemnek, akinek bejön az érintős telefon. Ő használja, ő tudja. Az érintőképernyős tábor híveinél viszont ez mintha nem teljesen így működne...

_________

OFF: azért az megelégedéssel tölt el, igazitmondó okostojásunk egy hét alatt 10%-al küzdötte le magát. Az "autópályán a sok idióta mind szembe jön" iskolapáldája...

2013. aug. 4. 13:53
 35/38 anonim ***** válasza:
Jah! Azt el is felejtettem mondani, hogy a mai csúcs kategóriás okos telefonnal nem kell írni. Érti ha szólsz hozzá és akár az smst is lediktálhatod neki! :)
2013. aug. 4. 14:09
 36/38 anonim ***** válasza:
Azért azt jegyezzük meg, hogy aki írta a smart office gps stbt butatelefonra, az nem az. Mert lehet manapság annak nézik sokan, pl mikor az E51 van nálam, de az is az okostelefon kategória. Régebbi kivitel. Mindent tud ami ma is megállja a helyét, csak ugye a 2 colos kijelző az... Az E52 pedig a mai napig az egyik legszebb készülék a nevezzük inkább hagyományos fajtából. Alapvetően jó mindenre amire a nagymegjelenítős társai. S igen, érdemes haladni a korral, nem divat. A fejlődés fontos, s a cégek szem előtt tartva a többség igényét erre, ezt teszik. Vegyünk egy alap szitut. Kirándulás. Van a "butatelefon" aki fotózni is tré, ha tud, szal kell egy minimum kompakt gép. Idegen helyre megy az ember. Van papírtérkép, én szeretem böngészni is, de legyünk kényelmesek van gps a kocsiba. Ez már 3 cucc. Az újabb telefon mindet kiváltja egyben. Pl legyen egy már korosabb n8, vagy pv808. Ugye ezek fotós mobilok. A navi offline rá, a kamera főleg a 808 alázza a 40 ezres kategóriás kompaktgépeket ami az átlag családba van. És ugye telefon is kéznél van ligikusan. Írhattam volna más tipust is, de a fotó miatt ezt gondoltam. Hamarosan jön a Lumia 1020... Nos érdemes megbarátkozni ezekkel, szerethető. Mivel nekem megvannak a régi mobiljaim is, néha előveszem használatra. A c7 az sűrűn, de egy Sony Ericsson F500, K700 vagy méginkább a motorola timeportot megnézik :D majdnem többen mint a Lumiát.
2013. aug. 4. 14:10
 37/38 A kérdező kommentje:

Mondom, fölösleges mocskolni egymést a két tábornak. Nekem sincs bajom azzal, ha valakinek ez bejön és megveszi. De ez a "haladni KELL a korral" szöveg azt mondja nekem, hogy sokan úgy értelmezik, hogy "szolgai módon haladni kell a korral", meg nehogy "lemaradjunk, kimaradjunk" és ezt a birkaságot lovagolják meg a kapitalisták.

A korral annyira kell haladni, amennyit a saját érdekeink kívánnak meg. Én nem fogok szolgai módon minden után menni, csak mert a korral haladni akarok. Ami az érdekeimet szolgálja, abban természetesen igen. De az nem a mobiltelefon.

2013. aug. 4. 14:24
 38/38 anonim ***** válasza:
Na szóval nekem ez a haladni a korral azt hozza le nekem, hogy azért kell haladni a korral mert különben ciki leszel. Osztálytáramnak is nyomógombos telója van és senki sem cikizi érte és neki se kell jobb teló, azt mondta majd megkapja az anyukájának a nokia lumia 620-as telóját vagy mit tudom én már, hogy milyen szar lumiák vannak már. Pedig az én osztályom nem arról híres. Na mind 1.
2013. aug. 4. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!