Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Windows Phone vagy Android?

Windows Phone vagy Android?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy melyiket válasszam:nokia lumia 520 vagy huawei ascend y300?! szerintetek melyik? a nokiának szebb a kijelzője és jobb a kamerája, viszont a huaweinek van előlapi kamerája és led vakuja... melyik?

2013. júl. 23. 19:38
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%
Nekem van egy Ainol Novo 9; 4mag 2gb ram és úgy vagyok vele h kib*sznám az ablakon. Pedig június óta van csak meg. Egy nyomvadt oldalt nem tudok vele betölteni
2013. júl. 25. 18:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Jók is ezek a Kínai cuccok.:)
2013. júl. 25. 18:55
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Lumia 520.Sok ponton fejlettebb.Leírom részletesen,mert sok ember vacillál e két telefon között.

Méret:Szinte teljes mértékben megegyeznek.Kemény egy mm-el vékonyabb a Lumia,és kemény 6 grammal könnyebb.Mondjuk hogy a Lumia nyer,de elhanyagolható.

Kijelző:Ugyanúgy 4 hüvelykes,480X800,233ppi ips mind kettő,de az 520-nak szuperérzékeny a megjelenítője,ami azt jelenti hogy télen pl. kesztyűben is érzékel.Tehát itt is a Lumia nyer.

SoC(proci és stb.):Na itt jön ki a Lumia előnye!Fejlettebb proci.Míg az y300-ban 1 GHz-es kétmagos Cortex-A5 van,addig a Lumiában Dual-core 1 GHz Krait.Ez a csíkszélességen is tetten érhető.Előbbi 40nm,utóbbi 28nm.(Minél kisebb,annál jobb.A kisebb csíkszélesség kevesebb hőtermeléssel és fogyasztással, ebből adódóan jellemzően nagyobb teljesítménnyel jár)Természetesen jobb grafikus chip is társul az 520-hoz.Az Y300-ban Adreno203,a Lumiában Adreno305 van.RAM méret megegyezik.512MB mindkét esetben.Lumia nyert,nem vitás.

Tárhely:Mindkét telefon bővíthető microSD-vel....de az 520-ban 8GB belső memória van,amiből 4GB szabadon felhasználható.Y300-ban 4GB belső memória van,amiből 2.2GB szabadon felhasználható.Ugyan ha van microSD úgy lényegtelen,de itt is a Lumia nyer.

Adatátvitel:Szinte megegyezik.NFC egyikben sincs,Bluetooth,Wifi mindkettőben van.Ebbe nem is megyek bele.Döntetlen.

Multimédia,Kamera:Mindkettőnek 5mpx-es autófokusz.Az Y300 csak VGA-ban tud videót felvenni(ez gáz),az 520-as viszont 720p-ben.Viszont az 520-nak nincs led villanója(éjszakai fotó felejtős)Az 520-ban nincs FM rádió(ősszel jön egy frissítés amivel jön,mert hardware-esen amúgy benne van,csak az MS nem látta fontosnak,amíg be nem lázadtak a népek)Az y300-nak van előlapi kamerája ugyancsak "fantasztikus" VGA.:)Talán itt az Y300 nyer,de mondjuk én meglepődtem a VGA videón.Az ciki!(nem a kisujjamból szopom a specifikációkat gondolhatjátok,azért lepődtem meg:)Ezt döntsd el magad!

Akkumulátor:Elméletileg jobb az Y300.Neki 1950mAh-es,a Lumiának 1430mAh-es akkumulátora van.Ez üzemidőben nem biztos hogy érződik,a fentebb említett kisebb csíkszélesség,modernebb proci miatt,kisebb fogyasztás jellemzi a Lumiát.Talán pont ezért van relatív nagy akku az Y300-ban,hogy a 40nm-es proci energiafalását kompenzálja.Valószínű csak ez az oka.

Tehát én a Lumia 520-ast javaslom,egyszerűen több benne a fejlettebb komponens.Magáról a két rendszerről meg.....maradjunk annyiban hogy a WP8 hozza a megszokott stabilitást,gyakorlatilag ugyanolyan gyors minden WP,árkategóriától függetlenül.Hivatalosan támogatva van árkategóriától függetlenül.Lumia esetében hab a tortán,hogy kapsz ingyen offline navigációt.Nem érzed azt,hogy te olcsó telefont vettél.A frissítések érkeznek neked is,nem csak a 920-asoknak.Ilyen árú Androidnál hivatalos frissítéseket elfelejtheted,és arra sem mernék mérget venni,hogy semmi problémád(akadás,stb.)nem lesz egy ilyen árú droiddal.Persze zártabb rendszer a WP,de van annak előnye is.Szerintem ebben a kategóriában nem is kérdés,egyértelműen jobb ajánlat egy 520,mint az azonos árú droidok.Egy 920,vagy S3 között lehet vitát nyitni,de ebben a kategóriában szerintem nem.EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM.:)Na halihó!

2013. júl. 25. 20:40
 14/22 anonim ***** válasza:
57%

A saját véleményem következik:

Jó a WP, de én ezektől a csempéktől hányni tudnék.... + nincs annyi app... :/

Nekem Androidom van már legalább egy éve, és talán csak egyszer fagyott még az elején, amikor telepítgettem mindenféle sok-sok app-ot... Nekem nem lassult azóta sem. Igaz nekem a használat része, hogy estére mindig kikapcsolom, bármelyik telefonommal így vagyok... akkor ne zavarjanak, amikor nem is érdekel ki akart akkor zavarni...

2013. júl. 26. 19:17
 15/22 anonim ***** válasza:
39%
Ja és nekem a Nokia a Symbian-nal együt meghalt, nem tudnak olyan szép telefonokat sem gyártani már... ugyanolyan mind... Én nagyon sajnálom, hogy nem lehet többet Nokiám, pedig nagy fanboy voltam... :(
2013. júl. 26. 19:19
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
Én is WP-ra szavazok a stabilitás miatt. Az android tele van felesleges funkciókkal. (pl 2 email-kliens). Minőségben meg a nokia csúcs. Nem szabad a symbian-os nokiákra gondolni, mert az a rendszer hibája volt a sok fagyás. És sokat számít, hogy az android egy idő után behülyül és csak egy újratelepítés segít rajta. És a WP jobban kezeli az SD kártyát.
2013. aug. 3. 14:04
 17/22 anonim ***** válasza:
34%
Egyértelműen android! Lenne, ha több pénzt szánnál rá. Az Android az én véleményem szerint jobban fejlődik. Nem véletlenül nem optimalizálják megfelelően az olcsó készüléket. Ki venné meg a drágábbat? Ez üzlet! Csak sok ember nem látja. Röviden Windows Phone.
2013. aug. 6. 11:10
 18/22 anonim ***** válasza:
31%
Android alatt remélem senki nem a 2.3 és társaira gondol.Azok már halott verziók.Androidnál a 4.0.4-től semmi probléma nincs.Én személy szerint rühellem a WP-t.Utálom ha a telefon szabja meg hogy honnan,hogy és milyen alkalmazást töltök le rá illetve hogy véget nem érő trükközés kell hogy normális működésre bírjam.Androidnál csak kiveszed a dobozból és használod.Arról nem is beszélve hogy ott csak a fantáziád szab határt nem úgy mint a BörtönPhonnál.
2013. aug. 6. 11:18
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
Androidnál kiveszed a dobozból és használod? Ne röhögtess már. Max. csúcskészülékeknél van ez így.
2013. aug. 6. 18:48
 20/22 anonim ***** válasza:
67%
Androidnál kiveszed a dobozból és használod? Még a csúcskészüléknél sem. Max telefonálásra. Láttatok már közelről Okostelefont? Az e-mail címet és miegymást ki fogja beállítani? A telefon maga!? :D XD
2013. aug. 6. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!