Nokia N8. Vélemények, tapasztalatok?
Nincs ilyen, elírás lehet, vagy valami kínai hamis darab.
Én 4-5 évig voltam Nokiás, imádtam a gyártót. Viszont csak azért, mert egyszer megszerettem, még nem fogok továbbra is Nokiát vásárolni, amikor az ma már felesleges pénzkidobás lenne. A gombos készülékeik a mai napig bajnok készülékek, de az érintőkijelzős Nokiákban hatalmasat csalódtam. Van összehasonlítási alapom, tudom miről beszélek. Legyen szíves olyan védelmezze a Nokiát, aki fogott már más, nem csak alsókategóriás telefont a kezében és hosszabb távon is használta azt. A saját tapasztalataitokat írjátok le, és ne azt a sok sületlenséget továbbítsátok, amit a neten lehet olvasni néhány hozzá nem értő idétlen alak írása után. Az utolsó értékelhető Nokia az 5800 volt, és ezt csak a megrögzött Nokia fan-ek nem ismerik be, de annak is voltak idegesítő hibái, a rezisztív kijelzővel az élen. A Nokia elbukott, ráadásnak még az készülékeket is kétszeres áron adják nem egy gyártóhoz képest. A WP7 nem mentőöv, nem is kiút a gödörből. Talán véletlen volt a sok cikk, hogy a finn gyártó a csőd szélén áll? Nem csoda, mint ahogyan az sem, hogy hajlandóak lettek volna eladni a céget a Microsoft-nak. Vajon miért? Egy szó, mint száz, régen a Nokia egyet jelentett a minőséggel és megbízhatósággal, ma egyet jelent a semmivel.
Nekem összehasonlítási alapom a Samsung Wawe-vel van. Amikor meg lett véve (családban van) akkor kis fürge rendszer, gyors, szép megjelenés, jó anyag használat, baromi jó tudása volt, jó ára, stb. Ugye akkor a 2. csúcs volt a Galaxy S után és az Omnia 7 után.
Most lassú (1,5 év után), de oly annyira, hogy komoly másodpercek (2-3 másodperc)kellenek a telefon megnyitásához, sms íráskor is késnek a betűk, néha teljesen leáll gondolkozni...Volt frissítve többször, és csak telefonálásra és e-mail nézegetésre van használva, meg néha internetre.
Volt első generációs érintős Nokiám (5230), és szerettem az első évben, jó volt a zenei élménye, ebben verhetetlen, soha egyetlen egy gyártó se tud ilyen masinát előállítani, mint a Nokia a Simbyan vonalával. Kamerában is erősek nagyon, szolgáltatás terén se gyengék....de az S^1 egy halott rendszer....szarakodott, sokszor a rendszer összeomlott, majd zárlatot kapott. 3 hét szerviz után 2 órával később rendszerhibák halmaza jött elő....ez volt a 4. szerviz. Megérett a csere.
Kerestem hát a kritériumaimnak megfelelő telefont, tehát wifi, nem android (nekem nem jön be, de próbáltam már) szép külső, normális anyag használat, erős processzor, és mai GPU (min. adreno 205). Ez volt Decemberben. Szűkült a kör. A Simbyant kizártam, Android se volt a tervben. tetszett az IOS, de drága. Maradt a wp7. Árban is jó volt a 710. Megvettem. De nem a Nokia miatt. De mivel árban és értékben az volt a legjobb, így hát megvetem.
De közlöm, hogy hiába az android szabadsága, SOHA nem fog olyan zenei szintet elérni, mint a Simbyan. És kamera terén se.
Mind hiába, mert az N8 lett az idáig legnagyobbat szóló Simbyanos készülék, jó optimalizálással az élen, és hosszú szoftveres támogatással. Tény, van jobb is ezért az árért, de ilyen zenehallgatással, és kamerával, és átlátható logikus rendszer felépítéssel...egyik se. Se iphone, se Android, se Wp7.
És tudod miért avult el a Simbyan?? Mert nem támogat erős procikat, és a kezelő felülete lényegében ugyan az maradt. Amúgy az is nyílt forráskódú rendszer, mint az Android.
De azért ennyire takarékos a rendszer, mert egyszerre 2 proci dolgozik, bármit is csinálj! (CPU és GPU). És hogy más ROM-ot tudjál rá tenni, nem kell kernelt cserélni. Könnyen optimalizálható rendszer.
Nem védem a Nokiát, de szerintem ha ezek a kritériumok kellenek/megfelelnek , akkor teljesen jó lesz neked.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!