Android VS Iphone?

Figyelt kérdés

Engem érdeklen szerintetek melyika jobb az androidos rendszer vagy az apple

Most szeretnék telefont váltani de nem tudom hogy iphone 3gs vagy valamilyen androidos legyen mondjuk samsung galaxy ace?

Kis indoklást is kérnék.

Köszönöm!

2011. nov. 29. 18:16
1 2
 11/20 anonim válasza:
Ha tölteni is akarsz akkor sztem android nem értek sokat a telefonokhoz de apple-cuccoknál minden pénzbe kerül androidon sokkal több az ingyen cucc.Meg sztem az android sokkal jobban "áttekinthető"legalábbis nekem sokkal.
2011. dec. 1. 19:50
 12/20 blex ***** válasza:
#10: de a kihasználás nem arról szól, hogy ki tud 50 segédprogramot írni a telefonra, hanem arról, hogy az illető ismeri az összes funkciót és használja is a nagy részüket. a hardcore android userek nagy része sem saját modokat rak fel a telefonjára, hanem amit az xda-n talál. ilyen alapon senki sem tudná kihasználni a nyomógombos kis telefonját sem, mert nem ért a java nyelvhez..
2011. dec. 1. 21:43
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy egy OS nyílt forráskódú közel sem olyan vicces dolog. Mit is eredményez ez? Egymillió +1 variánst. Ennek hatására nem csak a hardver válik tervezhetetlenné és a programokat kénytelenek a fejlesztők a leggyengébb láncszemhez igazítani, de még a szoftververzióban esetleg variánsban sem lehetünk biztosak. iOS esetében zárt a rendszer aminek köszönhetően nincs n+1 variáns, 1 gyártó van aminek köszönhetően ismert a hardware ezáltal tervezhetőbb és jobban kihasználható minden erőforrás.

Aki szerint ez nincs - főleg ha programozónak mondja magát - annak szerintem szüksége van még pár év tanulásra.

Persze olyan hiba már nem jön elő, mint linuxon, hogy értelmes programok helyett minden második pistike/cég/unatkozó kóder disztrót fejleszt, de szerintem egy egységes piac mindenkinek jobb. Lásd: konzolos játékok vs pc-s játékok.

Az meg, hogy androidra ingyen van a fejlesztés egyenesen nevetséges érv. Egyrészt céges szinten ez pont annyira mérvadó, minthogy a linux ingyen van a windows meg nem. Érdekes mód a cégek 99% -a nem linuxot haznál. Pedig még opensource is. Miért? Mert ez nem tétel. Másrészt viszont hiába írsz ingyen appot (és fizeted be a googlenek a marketért a lóvét) ha utána közel sem fog annyi fogyni a programodból mintha iOS-re fejlesztettél volna. Erről viszont rengeteg statisztikát találsz, és az appjaink esetén is ezt látjuk.

Node kinek a pap kinek a paplan.

2011. dec. 2. 08:38
 14/20 anonim ***** válasza:

"Érdekes mód a cégek 99% -a nem linuxot haznál."

Te miről beszélsz? :)

Szervereken a komoly cégek 99%-a linuxot használ. Többek között pl. a Google is.

A titkárnőt jóhogy nem linux elé ültetik le.

2011. dec. 2. 09:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy jönnek ide a cégek, meg a céges felhasználás.

Ezt fejtsd már ki légyszives.

2011. dec. 2. 10:05
 16/20 anonim ***** válasza:

"Az meg, hogy androidra ingyen van a fejlesztés egyenesen nevetséges érv."

Ki érvelt azzal, hogy ingyen van a fejlesztés?

Meg, hogy marketre akar appot írni?

Magyarázd el miről beszélsz plz, mert fogalmam sincs ezek hogy jönnek ide.

2011. dec. 2. 10:10
 17/20 anonim ***** válasza:

Remélem csak megjátszátok a butát...

"Ki érvelt azzal, hogy ingyen van a fejlesztés? "

nyolvas válaszoló: "App fejlesztés messze olcsóbb (konkrétan ingyen van), mint iOS-re. Az apple mindenért pénzt kér. "

Erről beszélek szivi, máskor ajánlom h olvass mielőtt beszélsz, vagy ne kotyogj bele olyanba amit nem neked írtak...

"Én azt nem értem, hogy jönnek ide a cégek, meg a céges felhasználás."

Fejlesztői szempontból vizsgáltam meg a kérdést fejleszteni pedig többnyire nem magánemberek szoktak. Előfordul természetesen de ritkább.

"Szervereken a komoly cégek 99%-a linuxot használ. Többek között pl. a Google is."

Még szerencse, hogy a cégek 99% -a szerverüzemeltetéssel foglalkozik, és így máris üti az érved az enyémet.

2011. dec. 2. 14:56
 18/20 anonim ***** válasza:
*nyolvas: nyolcas
2011. dec. 2. 14:56
 19/20 anonim ***** válasza:

#13-as!

"Szerintem az, hogy egy OS nyílt forráskódú közel sem olyan vicces dolog."

Szerintem pedig vicces dolog. A zárt rendszerek ideje lejárt. A nagyok is így vélekednek.

Egy ma megjelent cikkből idézek Neked, amiben a facebook-ról mesélnek az ott dolgozó fejesek:

"Mark Callaghan magyarázata szerint a Facebook számára sosem volt kérdéses, hogy az infrastruktúrát nyílt forráskódú szoftverek felhasználásával kell felépítenie.

A nyílt forráskód melletti legfontosabb érv, hogy a közösségi oldal robbanásszerű növekedésével a zárt szoftverek fejlődése egyszerűen nem lett volna képes lépést tartani - a frissítések, foltozások és új verziók túl lassan jönnek ki a tulajdonosi szoftverekből"

És ez szerintem nagyon is igaz!

Az Android is gyakorlatilag 4-5 havonta ad ki új verziót.

Nézzük a Microsoft-ot: Ahhoz, hogy egy új, MŰKÖDŐ és MEGBÍZHATÓ oprendszert kiadjanak, 9 év kellett!!! 9 év!!!

XP vs Win7-re gondolok. Volt persze 4-5 év után egy Vista nevű próbálkozás, de látszik, hogy a tulajdonosi szoftvereknél egy komoly előrelépéshez kevés ennyi idő, pedig nem ketten dolgoznak rajta.

Az iPhone sem halmozza el új (jelentős szolgáltatás bővítéssel ellátott) verziókkal a usereket.

Szerintem ez a jövő, persze ésszel kell a nyílt forráskóddal bánni, ebben igazad van.

2011. dec. 8. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Ott hibázik a vélekedésed, hogy Android hiába jön ki kéthetente új verzióval ha egyszer a fejlesztők érdemben nem használhatják ki addig az ezekben rejlő erőt amíg a kritikus tömeg át nem áll a frisebb verzióra. Csakhogy a gyártók jórésze magasról tesz a frissítésekre (például a Motorola aki a Defy-t 2.1-el árulta akkor amikor már 2.3 is kintvolt aztán 2.2 -es frissítést kiadott hozzá és ennyi. iPhone esetében ugye ez nem így van...

Lehet, hogy az MS-nek 9 év kellett egy jól működő OS létrehozásához, azonban egészen pontosan a desktop piac hány %-át is uralja ez az idejétmúlt zárt megoldás?

A nyílt rendszereknek leginkább vállalati és céges felhasználásnál van előnye, a közember számára majdhogynem teljesen mindegy. Mint a Facebook esetében ahol ugye a MySQL nagyon jó skálázhatóságára volt az a példa, hogy átírták a nagyrészét. Ez így van, otthonra viszont viszonylag kevés ember írja át magának mondjuk az Androidot.

A gyakori frissítések a felhasználói bázis töredezettségét okozzák. Firefox mióta átállt a minden frissítés 1 verziólépés megoldásra gyönyörűen figyelemmel kísérhető, hogy több verziógenerációs különbségek lettek a felhasználók között. Most akkor melyikre tervezzek 3-asra 4-esre netalántán a hatosra? Ezzel szemben az Opera mondjuk évente lép 1 verziót, de ezáltal tervezhetőbb.

Tulajdonképpen ez csak néhány apróság de ezért érzem úgy, hogy ez a nyílt forráskód lufi előbb-utóbb kipukkan a fenébe.

Ha te most elkezdenél androidra fejleszteni pontosan hanyas verziót választanád ki? Ha szeretnéd, hogy minél szélesebb körben tudják használni az appod és legyen belőle minimális bevételed akkor az SDK7 -re esne a választásod. (2.1)

Ha iOS alá fejlesztenél akkor vissza kellene menned 3 fő és 3 alverziót?

2011. dec. 8. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!