Most akkor mi a GPS? Mert összezavartak
Úgy tudom (mobiltelefon esetében is) a GPS az az, hogy pl. ott állok a Moszkva téren, beírom a programba, hogy Hősök tere, és kirajzolja például a gyalog útvonalat hogy merre kell mennem, és miközben megyek egy ábra halad velem végig a telefonon is (esetleg kiírja, hogy fordulj jobbra stb.)
Javítsatok ki ha tévedek.
Ezt írta a mobilaréna teszt a Samsung galaxy S telefonról: "A készülékben lévő GPS-vevőt alapból gyakorlatilag csak a Google Maps használja ki, az viszont jól..."
Viszont egy másik mobilos oldalon ezt olvastam
"Telót szeretnék venni, tudjon wifit, GPS-t (itt nagyon fontos, hogy ne a google mapet nevezzuk gpsnek mert az nem az!! hanem pl. olyanra gondolok, mint a samsung omnia esetében, hogy képes futattni az igo8 szoftvert..."
Valaki tegye ezt helyre nekem, mert akkor nem értem ezt a GPS rendszert mobiltelefonok esetében.
Köszi a válaszokat
A GPS egy műholdas helymeghatározó rendszer. Megmondja hol vagy.
Az itt állok és mennék oda az a GPS-es navigáció, csak a sok egysejtű ezt is GPS-nek mondja...
GPS - Global Positioning System - Globális helyzetmeghatározó rendszer
3 részből áll:
- műholdak az űrben, amelyek a helyzet meghatározásához szükséges jelet szolgáltatják
- vevőkészülék, lehet önálló vagy mobiltelefonba épített egység
- szoftver, ami tartalmazza az utca neveket, térkép adatokat.
Amennyiben a telefon tartalmazza a GPS modult, úgy egy arra alkalmas szoftverrel (lehet Google maps, IGO...) meghatározhatjuk a pontos helyünket a térképen. Szoftver nélkül csak a hosszúsági és szélességi fokokat írja ki a készülék.
(
AGPS - Assisted GPS
Ebben az esetben a telefon a mobil tornyokat is használja a helyzete meghatározására a műholdak mellett, ez gyorsabb, de pontatlanabb pozícionálást eredményez.
)
(AGPS van a samsungon galaxy s-en)
Most már értem, kicsit össze voltam zavarodva.
A lényeg amit szeretnék, egy olyan szoftver erre az androidos telóra, amit ha a kocsiba kiteszek, és megvan adva az útirány, elmondja vagy kiírja mikor merre menjek.
Ez lehetséges? van az androidra ilyen program?
Például egy ilyen megoldásra gondoltam:
15:38-as vagyok.
Az AGPS önállóan kevés, kell mellé rendes GPS modul is. Ezek vannak a telódban.
Szoftverből két fajta van:
- a térképet a telódra töltöd pl. IGO
- a térképadatokat netről szedi a készülék pl. Google maps
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is: adatforgalom, térkép frissítés, stb.
A GPS mint szolgáltatás ingyenes, legfeljebb a Térképszoftverért kell egyszer fizetni. Olyan programok estében amik a netről szedik az adatokat, az adatforgalom után kell fizetned.
Én Samukat nem ismerem, így konkrét programot erre nem tudok javasolni, de én Google Mapset illetve Ovi-t használok.
az nem gond ha egyszer kell fizetni érte s utána ingyen frissíti magát.
Hol tudom a progit ithhon megvenni (A samsung market úgy tudom külföldi)
és kb mennyibe kerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!