Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Most akkor mi a GPS? Mert...

Most akkor mi a GPS? Mert összezavartak

Figyelt kérdés

Úgy tudom (mobiltelefon esetében is) a GPS az az, hogy pl. ott állok a Moszkva téren, beírom a programba, hogy Hősök tere, és kirajzolja például a gyalog útvonalat hogy merre kell mennem, és miközben megyek egy ábra halad velem végig a telefonon is (esetleg kiírja, hogy fordulj jobbra stb.)

Javítsatok ki ha tévedek.

Ezt írta a mobilaréna teszt a Samsung galaxy S telefonról: "A készülékben lévő GPS-vevőt alapból gyakorlatilag csak a Google Maps használja ki, az viszont jól..."

Viszont egy másik mobilos oldalon ezt olvastam

"Telót szeretnék venni, tudjon wifit, GPS-t (itt nagyon fontos, hogy ne a google mapet nevezzuk gpsnek mert az nem az!! hanem pl. olyanra gondolok, mint a samsung omnia esetében, hogy képes futattni az igo8 szoftvert..."

Valaki tegye ezt helyre nekem, mert akkor nem értem ezt a GPS rendszert mobiltelefonok esetében.

Köszi a válaszokat

2011. jún. 13. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:

A GPS egy műholdas helymeghatározó rendszer. Megmondja hol vagy.

Az itt állok és mennék oda az a GPS-es navigáció, csak a sok egysejtű ezt is GPS-nek mondja...

2011. jún. 13. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:

GPS - Global Positioning System - Globális helyzetmeghatározó rendszer

3 részből áll:

- műholdak az űrben, amelyek a helyzet meghatározásához szükséges jelet szolgáltatják

- vevőkészülék, lehet önálló vagy mobiltelefonba épített egység

- szoftver, ami tartalmazza az utca neveket, térkép adatokat.

Amennyiben a telefon tartalmazza a GPS modult, úgy egy arra alkalmas szoftverrel (lehet Google maps, IGO...) meghatározhatjuk a pontos helyünket a térképen. Szoftver nélkül csak a hosszúsági és szélességi fokokat írja ki a készülék.

(

AGPS - Assisted GPS

Ebben az esetben a telefon a mobil tornyokat is használja a helyzete meghatározására a műholdak mellett, ez gyorsabb, de pontatlanabb pozícionálást eredményez.

)

2011. jún. 13. 15:38
 3/9 A kérdező kommentje:

(AGPS van a samsungon galaxy s-en)

Most már értem, kicsit össze voltam zavarodva.

A lényeg amit szeretnék, egy olyan szoftver erre az androidos telóra, amit ha a kocsiba kiteszek, és megvan adva az útirány, elmondja vagy kiírja mikor merre menjek.

Ez lehetséges? van az androidra ilyen program?

Például egy ilyen megoldásra gondoltam:

http://www.youtube.com/watch?v=15cr1ALp3og&feature=related

2011. jún. 13. 15:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez google maps-el van műhold nézetben. Folyamatos internet kell hozzá, és Mo-n nem is elérhető.
2011. jún. 13. 15:49
 5/9 A kérdező kommentje:
és ha lehet internet ne keljen hozzá, vagyis ne keljen fizetni értem, mert sokat utazom, és drága lenne
2011. jún. 13. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:

15:38-as vagyok.

Az AGPS önállóan kevés, kell mellé rendes GPS modul is. Ezek vannak a telódban.

Szoftverből két fajta van:

- a térképet a telódra töltöd pl. IGO

- a térképadatokat netről szedi a készülék pl. Google maps

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is: adatforgalom, térkép frissítés, stb.

A GPS mint szolgáltatás ingyenes, legfeljebb a Térképszoftverért kell egyszer fizetni. Olyan programok estében amik a netről szedik az adatokat, az adatforgalom után kell fizetned.

Én Samukat nem ismerem, így konkrét programot erre nem tudok javasolni, de én Google Mapset illetve Ovi-t használok.

2011. jún. 13. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha androidra kell navigációs program akkor néz szét a Marketen. Van néhány pl. Sygic Aura. 14 napos próba verzió az ingyenes, de ha tovább akarod használni max. megveszed. Vagy beszerzed netről ingyen.
2011. jún. 13. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:

az nem gond ha egyszer kell fizetni érte s utána ingyen frissíti magát.

Hol tudom a progit ithhon megvenni (A samsung market úgy tudom külföldi)

és kb mennyibe kerül?

2011. jún. 13. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Készítesz egy google checkout-ot és Marketről máris meg tudod venni ami kell.
2011. jún. 13. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!