Mi ez a kínai gép hangos telefonhívás?
Figyelt kérdés
Tegnap csörög a mobilom (nem jelzi, hogy spam hívás lenne), felveszem, erre megszólal benne kínaiul valami robotszöveg.
Mi ez? Más is tapasztalta már ezt?
ápr. 1. 12:11
1/7 anonim 

válasza:

Igen, nem te vagy az egyetlen. Felveszed, kínai, lerakod. Probléma megoldva.
2/7 A kérdező kommentje:
De mit akar egy magyar embertől kínai nyelven?
ápr. 1. 12:15
3/7 anonim 

válasza:

Elvileg ez valami Kínaiakat célzó csalás.
4/7 Szervizmérnök úr 

válasza:

Csak próbálkoznak, de nem téged keresnek.
Hívtak engem is, de valójában kínaiakat keresnek, kínai szélhámosok. A gépi hang azt mondja, hogy valami probléma van a tartózkodási engedéllyel, a nagykövetség emberének adja ki magát, átverési szándékkal. Feltehetően személyes adatokat kérne és így tovább.
"Géphangos" egy szó.
5/7 anonim 

válasza:

"De mit akar egy magyar embertől kínai nyelven?"
Nem tudja, hogy nem vagy kínai. Én se tudtam eddig.
6/7 anonim 

válasza:

Nekem a géphangos magyarul beszélt, de olyan magyartalanul, az a tipikus felolvasó hang, ami pl a Videománia videókban is volt.
7/7 anonim 

válasza:

Engem egyszer hívtak egy Budapesti vezetékes telefonszámról. Valami érthetetlen kinai nyelvű gép hang volt. A problémát azonnal meg is oldottam, úgy hogy azonnal bontottam a vonalat. Mivel kínaiul nem tuok. Igy nem volt értelme, annak hogy végig halgassam. Ezért le raktam / bontottam a vonalat. Részemről erről ennyit. Nálam ez az egyetlen egy alkalommal történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!