Nem létező magyar számról hívtak. Ez hogyan lehetséges?
Valószínűleg számhamisítás indiai csalók hívogatnak így.
Engem is hívogattak ma tegnap, csak kettőnél dolgoztam, egynél meg szarás közbe nyomkodtam a telefont aztán nem vettem fel.
Egyszer felvettem egy ilyet akkor is különböző 30-as 70-es számokról csörögtek, a sokadikat felvettem, bemutatkozok, csönd, bemutatkozok mégegyszer, akkor beleszól angolul erős indiai akcentussal hogy "hello sir how are your?" ott basztam is rá a telefont.
A kijelzett hívóazonosítót (ezt nevezik az angol nyelvű szakirodalomban Caller ID-nak: [link] ) a hívó fél generálhatja, így ott bármit megadhat.
Ezen alapszik a hívóazonosító-hamisítás (Caller ID spoofing: [link] _spoofing ) nevű technika is, amikor a hívó fél nem a saját telefonszámát küldi el hívóazonosítóként (mint alapvetően szokás), hanem valaki másét.
Mostanában eléggé elterjedtek az ezen alapuló csalások:
Engem is egy 20-as számról hívott egy Kínai gépi hang. Még véletlenül sem szabad visszahívni őket!
Még kérdést is írtam ki, hogy mi volt ez. Pénteken délben hívtak.
#5:
Engem rengeteg ismeretlen szám hív (futárok Pl.).
6: Az megint más ha csomagot vársz, vagy olyan a munkád hogy sokan hívnak.
5 vagyok
6: de ha egy nap kétszer felhív anya vagy apa hogy mi újság, és más forgalom amúgy nem szokott lenni a telódon akkor idegen számot nem veszünk fel.
5 vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!