Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Rejoy csúnyán átvert. Mit...

A Rejoy csúnyán átvert. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Eladtam nekik egy Samsung Galaxy A52 típusú készüléket, aminek volt egy apróbb karca a kijelzőn, illetve töltési problémái voltak, amiért 50 ezret ajánlottak. Ma kaptam meg az e-mailt, hogy a hátlap levált, és azt ragasztani kell, mert így tudják ők eladni, ami persze kamu, mert a telefonnak nem volt ilyen problémája. Ha elutasítom valószínűleg még rosszabb állapotban kapom vissza, de ha elfogadom csak 40 ezret kapok.

jan. 28. 18:21
 1/7 Rics37 ***** válasza:
73%

Hát a helyedben elfogadnám az ajánlatott: Egyrészt gyakorlatilag lehetettlen bizonytanod, hogy hogyan adtad át a futárnak és lehet, hogy út közben történt valami, másrészt eleve meg akartál tőle szabadulni. Mire mennél egy még rosszabb állapotú telefonnal?

Amúgy most néztem utána ennek a Rejoy-nak, mert eddig még nem is hallotam róla. Az eladási metódus szörnyű, átadod a készüléket egy futárnak, majd akár 20 napot is várhatsz, hogy mondjanak rá egy árat ami vagy tetszik neked vagy nem. Remélem a vissza küldés költségét legalább ők álják, mert ha nem én messziről elkerülném ezt az oldalt.

jan. 28. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is volt hogy bepróbálkoztak. Kb 50.000 helyett 4.000 ft-ot ajánlottak, mert állítólag nem működött a hangszóró meg nem is tudom már mit írtak..Visszaküldték, semmi baja nem volt, nem tettek benne kárt. Később újra beküldtem a párom nevével, elérhetőségeivel és semmi hibát nem találtak rajta. 50-et kifizettek érte.
jan. 28. 19:52
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Miért lenne lehetetlen bebizonyítani? Ha körbe lett fotózva elküldés előtt, akkor azon látszódik, hogy helyén van a hátlap. Én biztosan ragaszkodnék az eredeti ajánlathoz. Az az ő bajuk, hogy "elhamarkodottan" tettek ajánlatot. Egyébként szerintem ez tudatos átverés volt.
jan. 28. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem azért a telefonért 40 még mindig egy kifejezetten jó ár. Ennél nem sokkal többért hirdetik őket neten és abban még általában az alku is benne van, meg lehet hogy hónapokig a nyakukon marad.
jan. 28. 20:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindössze egy hét után jött az ajánlat, tehát 21-én adtam fel a telefont, én gondosan becsomagoltam, ma érkezett meg az ajánlatuk amit elfogadtam, de megírtam nekik, hogy átverve érzem magamat, és nem a 10 ezer Ft-ról van itt szó, hanem arról,hogy hogyan nézik hülyének az embert
jan. 28. 21:55
 6/7 Rics37 ***** válasza:
88%

Ha közvetlenül a csomagolás előtt készítettél nagy felbontású képeket a telefonról minden szögből, amik idő és helyszín metaadatokkal is el vannak látva, akkor van esélyed fellebbezni.

Ha ez nem válna be, akkor meg kell őket fenyegetni, hogy jogi útra fogod vinni a dolgot akár mennyibe is kerüljön az ügy. Illetve le kell őket húzni minden közösségi oldalon.

jan. 28. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
Ez a cég abból él, hogy lehúzzák a gyanútlan áldozatokat. De mivel nem törvénytelen az, hogy egy ajánlatot megváltozatnak, ami benne van az ASZF-ben, és lehetőséged van elállni, innentől esélytelen lépned. És erre építenek, hogy a kis emberek nem fognak hadakozni, vagy ha valaki nagyon ugrál, akkor visszaadják amije volt és kész. De számos beszámoló említ olyan esetet, hogy rosszabb állapotban kapják vissza.
jan. 29. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!