Van értelme lecserélni egy 4 éves telefont, ha nincs
semmi baja?
Hány évente cserélitek a telefonokat?
Figyelt kérdés
Nekem egy 2021 januárjában vásárolt akkor felső kategóriás telefonnak minősült Xiaomi van. A mai napig a gyári akkumulátor van benne, igaz ez máw gyengélkedik, megérett a cserére, de más baja nincs. 6 gb RAM is bőben elég szamomra még mindenre, minden alkalmazás tökéletesen és gyorsan fut a mai napig amiket használok.
Xiaomi Mi 9-et énis 4 évig használtam. Igazából semmi baja nem volt az akkun kívül, de gyárilag is alapból kicsit kisebbet raktak bele mint illett volna.
Jelenleg ugyanaz a (csúcskat.) vonal, Xiaomi 13 újonnan. Márciusban lesz 2. éves. Nincs semmi gond vele. Csábítanak a közeljővőben kijövő újak (Xiaomi 15, Samsung S25 széria), de nemhiszem hogy cserélem még.
tegnapelőtt 21:48
2/17 anonim válasza:
Szerintem 6 GB RAM-al még manapság is tökéletesen helyet áll az a telefon. Szerintem ha nincs baj, nincs indok a cserére. Persze általában igen, az akksi az, ami legelőbb gyengélkedni kezd, sajnos annak a cseréjét pár év után mindenképp érdemes lehet fontolóra venni, de amúgy ha nincs semmi baja, akkor fölösleges cserélni.
tegnapelőtt 22:05
3/17 anonim válasza:
Pontosan ugyanannyira használható mint amikor megvetted, természetesen korabeli dolgokra.
tegnapelőtt 22:12
4/17 anonim válasza:
Lelassult a fejlődés.
Pont 4-5 éve jelentek meg azok a csúcstelefonok, amiket manapság kapunk meg csak új nével ránfelvarrva.
S21 Ultra pl. manapság is nagyon erős telefon, de még egy Xiaomi Mi11 is bőven jó.
Hogy megéri-e, egy Xiaomi 14 vagy egy S24 már érdemi előrelépés, de még most sem használhatatlan a mostani telefonod. Következő szériát már megvárnám a helyedben mindenképpen.
tegnapelőtt 22:23
5/17 anonim válasza:
“ Van értelme lecserélni egy 4 éves telefont, ha nincs semmi baja?”
Értelme nincs, ha a telefont így is maximálisan kiszolgál
“ évente cserélitek a telefonokat?”
Nekem almám van, lassan 5 éves, egyszer sem volt szervízben. Minek cseréljem, ha maximálisan megad mindent, és még operációs rendszer frissítést is ad még vagy 3 évig, így naprakész marad, és nem fog egyik app se kizárni, mert nem tudnám frissíteni.
tegnapelőtt 22:46
6/17 anonim válasza:
Nekem is lassan 4 éve van egy középkategóriás Samsungom. Le nem cserélném, mivel azzal a pénzzel már tudnék más valamit kezdeni és nem látom értelmét. Ugyan azt tudom csinálni ezen is, mint egy új telefonon, és mivel megkíméltem, így mai napig nem laggol, és nem is lassú. Ugyan így vagyok laptoppal és mindennel. Amíg ugyan azt a célt szolgálja, és el nem romlik úgy, hogy ne legyen értelme megjavítani, addig nekem tökéletes. Csak pénzkidobás lecserélni, mert valami újabb kéne.
tegnapelőtt 22:58
7/17 KotlG válasza:
Értelmetlen cserélni. Ha csak nem érdekelnek az új frissítések (amiktől személy szerint nem dobom el az agyam).
tegnapelőtt 23:00
8/17 anonim válasza:
2021-es telefonom tavaly cseréltem, voltak bajai, de még használható volt, viszont összetört, ezért muszáj volt a csere. Remélem a mostani bírni fogja legalább 5 évig.
tegnapelőtt 23:52
9/17 anonim válasza:
Úgy cserélem ahogy a telefon lassul/tönkremegy. Volt egy telefonom 6 évig, volt ami 2 évet bírt csak, utána 4 évet húzott le a másik.
tegnap 00:16
10/17 anonim válasza:
Mióta van értelme olyan dologra költeni, amire semmi szükséged?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!