Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik üzletben lehet egyből,...

Hosszúhajú kérdése:

Melyik üzletben lehet egyből, helyben új telefont venni az alle vagy etele vagy camponából 45 ezer körül is?

Figyelt kérdés
nem szeretnék rendelni, személyesen akarom látni, megfogni. van még hagyományos bolt valamelyikben?

jan. 3. 16:26
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ha csak ár van mint támpont akkor mit rendes tesztcsatornákat tudnék javasolni ehelyett a név nélküli "bemondok valamit érzésre" meg "minden telefon használhatatlan ami nem olyan ami nekem tetszik" válaszkeresések helyett: https://www.youtube.com/watch?v=6jCQ0JqP1bE

A mobilok tesztelése és összehasonlítása nem valami ritka titkos tudomány. A videóban látod mit lehet újban, de ne feledd amit mondanak ott is, hogy jó állapotú régi modellek is opciók mindig.

jan. 4. 10:39
 22/30 anonim ***** válasza:

"A videóban látod mit lehet újban, de ne feledd amit mondanak ott is"

Például azt mondják, konkrétan ezzel indítanak, hogy 50 ezer alatt inkább nézegess használt telefont.

Ahogyan nincs épkézláb cipő mondjuk 2 ezer forintért, ugyanúgy nincs épkézláb új telefon 45 ezerért. Ez nem tetszik és nem tetszik kérdés. Ha megnézed egy 45 ezres telefon tartósságát és képességeit és összehasonlítod egy olyannal, ami mondjuk másfélszer ennyibe kerül, akkor egyszerűen kiugróan óriási különbség lesz a kettő között. Aztán azt még le se merem írni, hogy 45 + 20 ezerért sem normális telefont kapsz, hanem csak egy majdnem okés telefont, de legalább már nem szemetet.

De akkor oké, most tegyük fel hogy kést szegeztek a nyakamhoz és nem 45 ezerig, hanem 55 ezerig nézek olyat, amit esetleg megemlítenek a videóban és kapható a BestByteban vagy a Media Marktban (persze ettől még simán lehet, hogy nem lesz a konkrét üzletekben készlet vagy kiállított darab):

A videóban említett MOTOROLA MOTO G04 most 42 ezer a Media Marktban. Én az ellenségemnek sem javasolnám. Van ennek egy picikét felsőpolcosabb "testvére" amit szintén említenek a videóban, a MOTOROLA MOTO G14, ez már 50 ezer, igazából ezt sem javasolnám soha.

A videóban még említett Honor X7a nincs is igazából forgalomban itthon, 1-2 noname webshop árulja, lapozzunk.

Tovább néztem a videót, van itt még egy telefon, ami a fentiekhez képest egy atomvillanásnak tűnik, azonban számomra totál ismeretlen a gyártója, de aztán igazából itt minek válogatni... az Infinix Hot 40 Pro nevű telefon is kerek 50 ezer forint most a Media Marktban.

A videóban megemlítenek egy T Phone 2 nevű telefont, ezt a Telekom elvileg árulja kártyafüggetlenül is, szóval ha bemész egy Telekom fiókba, elvileg most 55 ezer forintért adják, bár szerintem ebben egy TFT kijelző van, ami randább képet ad, mint mondjuk az említett Motorola és Infinix telefonoké.

Az első telefon, amit szerintem nyugodtan lehetne használni, az a Honor 90 Lite, ami most 70 ezer. Akárhogy nézegetem, ez messze jobb ár/érték arányú készülék, mint a fent említett bármelyik.

jan. 4. 14:59
 23/30 A kérdező kommentje:
hát úgy látom ezek nem az én kategóriám... :( de hálás vagyok hogy próbáltatok segíteni :)
jan. 4. 18:40
 24/30 anonim ***** válasza:

Pontosan erről beszéltem (a használtról is). A legtöbb esetben amikor bejön ide valami laikus kérdezősködni akkor nem lehetséges megoldásokról van szó hanem fikázásról és szubjektív ömlengésekről. Meg lehet mondani, hogy jó lenne hozzá tenni az összeghez és ott mi lenne egy választás. De ez a három oldalon keresztüli "50 ezer forint alatt minden szemét és igazából százezer forint alatt is" nem segít senkinek. A hajam égnek áll ettől, hogy emberek akik soha közelről nem látták ezeket az olcsó telefonokat (nem hogy össze tudnák hasonlítani másokkal mit is tudnak meg mire használhatók) egyetlen egy normális indoklás nélkül fikáznak mindent.

Attól, hogy nincs normális cipő 2000 forintért még elég sok embernek van olyan. Ilyen vagy olyan okokból, de tetszik vagy nem tetszik az a keret rá. Ezek a telefonok simán használhatók az alap dolgokra akkor is ha a kedves nagyérdemű ezt már évek óta meghaladta.

Azt kell(ene) elmondani amit a videóban is: újjal komoly kompromisszumok lesznek (bár mintha a kérdezőnek nem lett volna még ilyenje szóval közel sem olyan drámai lesz a helyzet) és érdemes lenne használt után nézni. De ha valakinek alap dolgokra kell ezekkel is lehet telefonálni.

jan. 4. 20:13
 25/30 anonim ***** válasza:

Haj jaj... persze, hogy elfogy az embernek a türelme, amikor lehetetlent kérnek tőle. Meg itt még magyarázzam a másik agyalágyultnak, aki elmondja hogy 5 éve vett 50 ezerért telefont, szóval most is biztos lehet annyiért venni, csak azt felejti el, hogy régen annak az 50 ezernek a vásárlóértéke jóval több volt, mint most.

Egyébként mellélősz, bizony használtam én is olcsó telefont és láttam is jópárat. Ezek egészen addig "jók" a használójuknak, amíg nem fognak kézbe egy picit drágább telefont, ahol nem kell 3 másodpercet várni, hogy előlöjjön a billentyűzet, meg nem 10 másodpercig tölti be az xy appot a telefon, meg nem lesz 10-ből 7 kép elmosódott...

Kicsavart példa a cipős is, ugyanis nem hinném, hogy létezik 2 ezer forintos új cipő. Ennyiből max használtat veszel és itt szintén erre akartam kilyukadni: ha kevés a pénze az embernek, akkor nem engedheti meg magának azt, hogy tényleg abszolút szemetet vegyen. Ha én veszek 5 ezerért egy cipőt és 2 hónap múlva kiszakad, akkor letojom, mert nem tétel. Ha valakinek tétel az 5 ezer forintos cipő, akkor inkább vegyen 10 ezerért és az nem szakad ki 2 hónap múlva, csak 2 év múlva.... érted mire akarok kilyukadni? Egy 70 ezer forintos telefonnal ellesz 3-4-5 évig, egy ilyen 40 ezres vacak meg hát... hagyjuk is.

Kérdező, a 22-es válaszban leírtam, amit leírtam. Ha drága a Honor 70-ért, akkor ott a T Phone 2, 55 ezerért. Ha az is sok, akkor a másik említett háromból válassz, aztán imádkozzunk... De még mindig áll az, amit korábban írtam: kérdezz körbe a baráti, rokoni, ismerősi körben, hogy nincs-e valakinek egy használható telefonja a fiók mélyén...

jan. 4. 20:29
 26/30 A kérdező kommentje:
én megértelek mindkettőtöket, csak nagyon más alapból jövünk. én sose használom netezésre a telefont. én telefonálni szoktam rajta. ezen kívül fényképezek és mivel képtelen vagyok eltalálni a betűket azon a kis szaron, ezért diktálom a szöveget. netre a laptopot használom. és egyébként is utálom a netet, meg ha egy telefon folyton berreg. ezért ha nem itthon vagyok, nincs is netem. ha nagyon uncsizom a villamsaon akkor az általam készített fényképeket nézegetem. lesarkítva az a lényeg nálam hogy szép fénykép legyen, jó beszédfelismerő meg nem merüljön le mikor a város másik végében vagyok. most 1 ram van 16 gigával, és boldog is vagyok vele, csak kinőttem. 4 ram 64 gigával nekem már főnyeremény - jó fényképpel, jó beszédfelismerővel azt annyi. és a jó kép a sajátoméhoz képest mérve értendő ami kb 500x900 mp.
jan. 4. 23:07
 27/30 anonim ***** válasza:

A cipős példán felesleges lovagolni mert rossz példa. Azt próbálod magyarázni annak akinek NINCS (példa szerint) tízezer forintja hogy vegyen egy tízezres cipőt mert jobb. Arányokat kell nézni. Aki egy 45 ezres keretösszegből indul annak a 70 ezer +50%os(!) különbség. A legalsó kategória sehol sem tartós, legolcsóbb élelmiszer sehol nem egészséges, noname kütyüket is vesznek az emberek mert olcsó aztán tart amíg tart. Telefonos téren még viszonylag jó a helyzet mert észvesztő ütemben fejlődnek. Ami pár éve még a elérhetetlen volt átlagembernek az már a középben alapból benne van, sőt bizonyos elemek már a legalsó kategóriában is vannak. Igen ezek a telefonok lassúak lesznek mindenkinek aki jobbhoz szokott. Viszont ha valaki 50 ezrest vesz akkor valószínűleg nem szokott jobbhoz.

Persze felesleges ezen vitatkozni hiszen a következő kérdésnél majd kezdődik előröl.

jan. 4. 23:11
 28/30 anonim ***** válasza:
Kérdező: én teljesen megértelek, van jó pár rokon és barát akik alapszinten használják a telefont és olyanokkal húztak ki gond nélkül 5 éveket amiket rendszeresen köpködnek. Amikor új telefonjuk lett akkor mindig nagy öröm volt számukra ugyanis a technika fejlődéséből adódóan természetes módon ezek jóval jobbak voltak mint a régiek. Az általad leírt telefonhoz képest azért bármi elég nagy előrelépés lesz és ha valami akkor azért az akkumulátor az alap kategóriában is elég nagy (főleg mert a gyenge processzor nem eszik sokat). Továbbra is áll, hogy egy használt modell valószínűleg jobb lenne, de ha újat szeretnél akkor nézegesd meg a tesztjeit a videóban említett telefonoknak. Kamerában mondjuk nem lesz különbség ezen az árszinten.
jan. 4. 23:23
 29/30 A kérdező kommentje:
okés, köszi mindenkinek, azért én tanultam új dolgokat ebből a topicból :)
tegnapelőtt 00:06
 30/30 anonim ***** válasza:

"Azt próbálod magyarázni annak akinek NINCS (példa szerint) tízezer forintja hogy vegyen egy tízezres cipőt mert jobb."

Nem, nem ezt akarom mondani. Akinek nincs 10 ezer forintja, annak a cipőjének megléte a századik problémája lehet, valahol az éhhalál után. :) Azt próbáltam elmondani, hogy akinek nincs pénze, az rohadtul nézze meg, hogy mire költi, mert duplán jár pórul.

Kérdező, a mostani telefonodhoz képest nyilván mindegyik említett telefon jobb.

tegnapelőtt 00:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!