Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miértnem találok normális...

Miértnem találok normális telefont max 100-120 ezer Ft környékén?

Figyelt kérdés

Samsung: kissé túlárazottnak érzem a márkát, és nincs a dobozban töltő, tok, és védőfólia sem. Ennyi pénzért pedig ez gáz.

Apple: sosem volt ilyenem, nem is lesz, szintén rendesen túlárazott.

Xiaomi: sokaknak van, de egyszerűen kiver a víz amikor meghallom ezt a márkát, vagy olvasok róla, nem tudom miért. Ezen felül állítólag tele van a menürendszer reklámokkal.

Honor: itt esetleg lenne jó ajánlat, erre az összes a szélén hajlított kijelzővel rendelkezik. Emiatt sajnos kuka.

Motorola: sok apró bug-ról olvastam ami idegesítő, nincs kiforrva eléggé a márka a Lenovo irányítása alatt, plusz alig van rá 1-2 év támogatás.

Ezen kívül van még pár gyártó, főként kínai, de itt sem érzem hogy megtalálnám azt a telefont ami nekem való. 180 ezret meg nem fogok kiadni egy telefonért, ami tulajdonképpen egy használati eszköz. Bármi gond van vele, javíthatatlan, megy a kukába az érte kiadott pénzzel együtt.

Nem síránkozni akarok, csak nem értem hogy nem figyelik a gyártók a felhasználói igényeket? Illetve, pár éve még lehetett ennyi pénzből normális, hozzám passzoló telefont venni, ezt most elfelejthetem.

ma 08:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

Az árazásal nincs "probléma", a világpiacon így profitál a legjobban. Az más kérdés, hogy a magyar fizetések ezt nem akarják megugrani.

Én is emlékszem, mikor Xiaomi flagshipet vettem (mi9 - nem sufni gsmben) 120-ért, szóval megértem hogy kiakaszt. De ez nem fog a globális, szektor specifikus, és magyar infláción segíteni. Ez a három meg nem egy túl jó kombináció.

ma 10:22
 12/15 A kérdező kommentje:
#11, igen tudom, infláció és társai. Mondjuk ha nem épp 415 körül lenne az euró, hanem kb 350, érezhetően olcsóbb lenne ez is. Mint sok más.
ma 10:28
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Nekem Redmi Note 13 Pro van. Kb. 2 perc volt beállítani, hogy sehol ne legyen reklám. Teljesen elégedett vagyok vele.
ma 11:38
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

"legelső értelmes választás a Samsung A35 lenne 150-ért, tok-fólia-töltő nélkül, 210g-os súllyal."

Jelentősen olcsóbban is látom normális boltokból ezt a telefont. Töltőd nem hiszem el, hogy nincs, de ha nincs is, akkor egy Samsung (vagy bármilyen más) 25W-os PD töltő az internetről nagyjából 3-4 ezer forintért rendelhető bárhonnan. Egy tok szintén 1-2 ezer forint, ha márkásabbat veszel, akkor max egy ötös. Fólia pedig nem kell, ha nem egy marék szöget hordasz a zsebedben, amibe a telefont dobod. A nagy súly sajnos pedig lassan már minden telefon sajátja, mert péklapát az összes. Egy méretben és tudásban hasonló Xiaomi is 200g körül van.

Egybéként jövőre nem is lehet már telefont árulni úgy, hogy jár mellé töltőadapter, szóval ezen kár is lamentálni. Tokot és fóliát is elég kevés gyártó adott a telefonjaihoz, manapság pedig már csak 1-2 kínai márka játssza ezt. Komolyan annyira hiányzik egy pár száz forintos értékű, leghitványabb fólia meg tok?

ma 12:41
 15/15 anonim ***** válasza:
59%

Ha nem felső kategóriás telefont veszel akkor mindig lesz valamiféle kompromisszum amit mindig befolyásolnak a saját igényeid. Akinek csak telefonálásra kell a telefon annak vannak 50e forintért is olyanok amiket tovább fog tudni használni mint mások egy fullosat. Emellett százezer forint még a bőven kompromisszumos kategória, az sajnos nem nagy pénz a világpiacon. Csak nekünk egy lélektani kategória.

Ha pedig téged kiver a víz, neked túlárazott vagy "hallottál" valamit olyan márkákról amik a piac nagy részét lefedik az sajnos a te egyéni problémád amivel csak megnehezíted az életedet. Utálhatsz egy márkát, de többet azért nem ajánlott viszonylag szűk piaci szegmensekben, mert nem lesz opciód semmire. Ez nem egy tollseprű amit bárki csinálhat.

ma 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!