Milyen androidos telefont vegyek 200-250k-èrt?
"#15 9 Pro jobb minden szempontból"
Persze hogy jobb, de gondolom a kérdést nem olvastad el. 200-250 ezer között keres, a 9 Pro pedig 400-450 ezer.
S23
A 2020as évek legjobb S szériás telója volt eddig. Kiváló szoftver, Qualcomm csúcs chip szóval a hardver is kiváló.
S25 drága lesz (de jó lesz elvileg), S24 rosszabb lett, S22 sokkal rosszabb volt mindnél.
Más gyártótól androidos telót én nem nagyon vennék.
Ha semmiképp sem samsung akkor iPhone (legalább 6GB rammal, erre figyelj).
A google Pixel még tök jó lehetne, de kár hogy pixel 6 óta minden egyes telefont sikerült elrontaniuk a Tensor chippel. Szóval ott meg a hardver miatt nem éri meg, hiába jó a szoftver (a Tensor nem lehet szoftveresen helyre rakni, mivel az egész design úgy ahogy van flawed az external modemmel kezdve, tehát normális akkuidőt nem fog sehogy produkálni).
Xiaomi és hasonló kínai csodákkal az a baj, hogy szoftverben szimplán F tier mind, ha a Samsunghoz hasonlítod (és sajnos ezt a Samsung is tudja, a huawei eltűnése óta nincs verseny az androidos piacon).
Nekem volt Xiaomi 14 egy rövid ideig. Hiába van alatta BiS hardver, ha a szoftver borzalmas. Nyilván használható, de nekem előtte is volt S21-em és ahhoz képest a mindennapokban a Xiaomi kevésbé volt megbízható. Az egyetlen dolog amiben jobb volt az az akku, de ebben az S23 is nagyon jó (vagy esetleg S23+ ha tényleg nagy akkut akarsz).
12GB ram volt a Xiaomiban és mégis az S23 8gb rammal többnek érződik valódi használat során.
Arról nem is beszélve, hogy a Xiaomi telókban a hűtés nem nagyon van megoldva kb soha.
Az S22 (holtversenyben az S20-al) az utóbbi idők legrosszabb Samsungja volt a túlmelegedős SoC miatt (is), de sajnos ez a melegedés Xiaominál az átlag, így igazából hiába van benne erős chip, a gyakorlatban nem nagyon fogod tapasztalni.
24:
Tényleg jó lehetne, de a Tensor SoC sajnos nagyon sokat zabál bennük. Főleg a modem design miatt.
A legtöbb SoC pl Qualcomm, Exynos még a MediaTek is, integrált modemet használ, ehhez képest a google egy külső samsung modemet használ.
Ezzel nincs mit csinálni, a designból adódóan többet fog fogyasztani, mint a többi.
Ha power efficiency végre javítva lenne, akkor egyébként rendben is lehetne (bár teljesítményben továbbra is az egyik legrosszabb SoC lenne a piacon, de ez a kisebb gond).
Elvileg a kövi Pixel végre ejti majd ezt a borzalmas designt, de addig én nem tudok pixelt ajánlani senkinek.
#23 Álljál már le a Tensor utálatoddal, soha az életben nem volt Pixeled Tensorral 😂
A Tensor G4 az eddigi legjobb Tensor, amivel 0, ismétlen 0 gond van. Kereshetsz, nem fogsz találni semmit róla. Az új modem teljesen jó és nem kell másfél-két napig töltenem normális használat mellett. Még úgy, hogy 6-8 órát megy kihangosítón a zene BT-n keresztül, ami közben 5G-n keresztül streameli a zenét, vagyok 60%-on este munka után.
#25 Annyira fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, hogy már fáj. A tipikus esete vagy, amikor úgy utálsz valamit, hogy sosem láttál még egyet sem max képről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!