Milyen androidos telefont vegyek 200-250k-èrt?
HyperOS abszolút nem ad semmivel gagyibb érzetet, mint a konkurens rendszerek. Mondom úgy, hogy elsősorban IOS-t használok.
De semmivel nem rosszabb, mint a Honor vagy Samsung rendszere.
Ami továbbra is érv az a méret, azt már a kérdezőnek kell eldöntenie.
Mert egy Honor 200 Pro és egy Xiaomi 14 nagyon nem egy kategória.(abban a méretben meg a Xiaomi 14-nek nincs ellenfele, egy Tensor-os Pixel nem igazán veszi fel a versenyt)
A sok bloatware és a reklámok gagyi érzést adnak a legtöbb embernek, mondom úgy, hogy több Xiaomi flagship is megfordult a kezemben.
Tudom, ki lehet kapcsolni, le lehet törölni. Attól még az első benyomás megmarad.
Tetszik vagy sem, a legtöbb ember nem kőkemény logikus észérvek mentén vesz ilyesmit. Ha X arra kondicionálja magát, hogy a Xiaomi fos, akkor kaphat a kezébe 14 Ultrát is, nem fogja meggondolni magát. Ez pszichológia, nem tech kérdése.
A Honorral meg nyilván nem egy kategória, nem is azért hoztam fel példának... Nyilván nem véletlenül van köztük 100 ezer forint.
A Samsung S23 még a drágább helyek áraival (pl. Media Markt) is felülről alig lóg ki a 250-ből. Én úgy érzem, hogy szoftveresen, hardveresen egy remekül sikerült telefon, még évekig támogatott lesz, ráadásul a mai sztenderdek szerint kifejezetten kompakt. Szerintem abszolút best buy még most is. (Alternatívaként ott van az S23 FE és az S24 FE is, de szerintem az S23 a jobb választás.)
De mondok még pár alternatívát a saját szájízlésem szerint:
Szükreimportból belefér a Pixel 8 Pro is, de a sima 8-as vagy a 8a is egy nagyon jó telefon, ráadásul jelentősen olcsóbb.
Ha esetleg az alma is érdekel, akkor az iPhone 14-et most vezetik ki, normális műszaki boltokban is szépen beesett az ára 250 körülre.
Őszintén én Honort vagy Motorolát ebben az árkategóriában már nem vennék, de pl. a Xiaomi 14T és 14T Pro is belefér az árkategóriába és elvileg ezek is jól sikerültek. A drágább Xiaomi telefonokon ráadásul nincsenek reklámok a gyári szoftvereken.
Google Pixel 8, 8a, 8Pro
Samsung Galaxy S23
Motorola ThinkPhone
Realme GT 6
Honor 200 Pro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!