Ha veszek egy új okostelefont, kapok hozzá automatikusan új telefonszámot is?
Bocs, nagyon rég vettem már én magam új telót. Régen minden újhoz járt egy új telefonszám is. Változott ez azóta vagy sem?
(Csak mert gondolom ez az esetek többségében felesleges, meg pláne hogy egy ember nevén max 10 szám lehet vagy mi...?!?!)
"Ha veszek egy új okostelefont, kapok hozzá automatikusan új telefonszámot is?"
Nem. A telefonszám a telefon-előfizetéshez/SIM-kártyához kötődik, azt meg átrakhatod az új készülékbe.
"Régen minden újhoz járt egy új telefonszám is. Változott ez azóta vagy sem?"
Nem változott, régen sem a telefonhoz kötődött a telefonszám.
Maximum a telefonszolgáltatónál - vagy annak partnereinél - vásárolható mobiltelefon csak a saját hálózatára kapcsolódott és csak függetlenítéssel lehetett ezt feloldani.
Szia!
Új telefon vásárlása esetén nincs szükség új telefonszámra. Előfordul, hogy a telefon mellé jár egy aktiválatlan, bontatlan SIM kártya, de azt nem kötelező aktiválni és használni. Ilyen rendszeresen előfordul a Media Marktben. Mamámnak 2022-ben vettünk telefont náluk (Galaxy A13), és ahhoz csomagoltak egy Vodafone tuti tarifás kártyát. Lehet rosszul írom, és nem pontosan ez volt a csomag, de Vodafone feltöltőkártyás kártya volt. Majd én vettem pár hónapja a Galaxy S24 Ultrámat ott, és ahhoz nem adtak (Én személyes átvétellel hoztam ki, nem akartam még várni a kiszállításra is, plusz a helyi üzletben volt pont raktáron is). A barátnőm vett Xiaomit tőlük a múlt hónapban, és ahhoz is járt Vodafoneos SIM kártya. Szóval előfordul, hogy kapsz hozzá, de ezt nem kötelező használnod. A telefonok többnyire függetlenek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!