Szerintetek manapság ki használ még faxot? Szerintem már senkinek sincs faxa
Meglepődnél. Egyébként felkéne fogni azt, hogy bár te lehet nem használsz nyomtatott dokumentumokat már és mindent a külföldi spyware felhőkbe felteszel vannak kormányzati vagy magas céges iratok amiket jobban védenek és ott ezek a technológiáknak még van haszna.
Én azt látom hogy az emberek nem ésszel vagy praktikusságból használják a technológiát hanem divatból.
Szomszédomnak faxa van veszek én is!
Annak iphoneja van, veszek én is!
A másik messengert használ én is!
A harmadik Berealt vagy tudja követni már az ember, akkor én is!
Az üzleti életben még előfordul. Magánembereknél nemigazán, mert már rég van rá jobb alternatíva.
Cégeknél:
A fax stabil és megbízható. Semmi nem kell hozzá, csak egy telefonvonal, meg természetesen egy működő faxkészülék. Az internettel meg bármikor történhet valami, ami miatt több-kevesebb időre kiesik a szolgáltatás. Nagyobb vállalatoknál komoly kiesést jelentene, ha nem tudnak akár csak pár órán át az ügyfelekkel, vagy a vállalat többi telephelyével kommunikálni. Telefonálni is lehetne, de ugye a szó elszáll... így marad a fax.
A másik dolog, hogy a fax jogilag hitelesnek minősül. Az e-mail nem. Az e-mail könnyen hamisítható, a tanúsítványok használata pedig finoman szólva sem elterjedt. Hogy jogilag ne legyen támadható, a hivatalos üzeneteket gyakran faxon küldik el.
És még egy előny: a továbbítás elve. A fax egy azonnali továbbítást biztosító technika, míg az e-mail az úgynevezett "tárol és továbbít" elvet követi. Közérthetőbben: ha én elküldök egy e-mailt, azt nem tudhatom, hogy ténylegesen mikor kapja meg a címzett. Ellenben ha elküldök egy faxot, az azonnal megérkezik a címzett gépére.
Nyilván a közember ezt lesz.rja, de ahogy létezik már a telefonnal is alternatívája (Skype, Meet, stb), az üzleti szférában mégis ragaszkodnak a telefonokhoz, ugyanúgy ragaszkodnak a faxhoz is egy bizonyos szinten még. Mert olyan jellemzői vannak, amik üzleti, technikai és jogi szempontból nekik kedvezőbbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!