Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek manapság ki...

Gergely Bálint kérdése:

Szerintetek manapság ki használ még faxot? Szerintem már senkinek sincs faxa

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy levelet, hogy válaszom elküldhetem faxon vagy e-mail-ben.

tegnap 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Meglepődnél. Egyébként felkéne fogni azt, hogy bár te lehet nem használsz nyomtatott dokumentumokat már és mindent a külföldi spyware felhőkbe felteszel vannak kormányzati vagy magas céges iratok amiket jobban védenek és ott ezek a technológiáknak még van haszna.

Én azt látom hogy az emberek nem ésszel vagy praktikusságból használják a technológiát hanem divatból.

Szomszédomnak faxa van veszek én is!

Annak iphoneja van, veszek én is!

A másik messengert használ én is!

A harmadik Berealt vagy tudja követni már az ember, akkor én is!

tegnap 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Az üzleti életben még előfordul. Magánembereknél nemigazán, mert már rég van rá jobb alternatíva.

Cégeknél:

A fax stabil és megbízható. Semmi nem kell hozzá, csak egy telefonvonal, meg természetesen egy működő faxkészülék. Az internettel meg bármikor történhet valami, ami miatt több-kevesebb időre kiesik a szolgáltatás. Nagyobb vállalatoknál komoly kiesést jelentene, ha nem tudnak akár csak pár órán át az ügyfelekkel, vagy a vállalat többi telephelyével kommunikálni. Telefonálni is lehetne, de ugye a szó elszáll... így marad a fax.

A másik dolog, hogy a fax jogilag hitelesnek minősül. Az e-mail nem. Az e-mail könnyen hamisítható, a tanúsítványok használata pedig finoman szólva sem elterjedt. Hogy jogilag ne legyen támadható, a hivatalos üzeneteket gyakran faxon küldik el.

És még egy előny: a továbbítás elve. A fax egy azonnali továbbítást biztosító technika, míg az e-mail az úgynevezett "tárol és továbbít" elvet követi. Közérthetőbben: ha én elküldök egy e-mailt, azt nem tudhatom, hogy ténylegesen mikor kapja meg a címzett. Ellenben ha elküldök egy faxot, az azonnal megérkezik a címzett gépére.

Nyilván a közember ezt lesz.rja, de ahogy létezik már a telefonnal is alternatívája (Skype, Meet, stb), az üzleti szférában mégis ragaszkodnak a telefonokhoz, ugyanúgy ragaszkodnak a faxhoz is egy bizonyos szinten még. Mert olyan jellemzői vannak, amik üzleti, technikai és jogi szempontból nekik kedvezőbbek.

tegnap 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Munkahelyen rendszeresen küldünk és fogadunk is faxot.
tegnap 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Hivatalokban, vállalatoknál még létezik a fax, de napról-napra csökken a létszámuk. Mondjuk az említett hitelesség érdekes vicc (amellett, hogy valóban kb. így van), mert a pda-mról olyan faxfejlécet küldök, amilyet akarok :)
tegnap 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Hivatalokban Van még.
ma 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!