Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért ilyen nagyok a telefonok?

Miért ilyen nagyok a telefonok?

Figyelt kérdés

Gondolok erre egy xiaomi redmi a3 telefonra, 6.71-es hd kijelző. Nem lenne “ésszerűbb” olcsó telefonokat inkább kisebbre csinálni? Vagy legalább kisebb változatot is készíteni belőlük? Olcsóbb is lenne legyártani, mert nem kell akkora üveg hanem pl csak 5,5 inches üveg (lenne rá igény). Egy galaxy s24-es telefonnak 6.1-es a kijelzője, full hd-val. Nem értem ezt az egészet, hogy miért jó “pixelesre” csinálni az olcsó telefonokat, meg miért kell azoknak mindig nagynak lenniük🤔 aki kicsi telefont akar olcsón az vagy noname-t tud venni vagy drágán egy pixel 8a-t. (Ha 70 ezer a keret rá, akkor sok a 150ezer)..

Tud erre valaki valamit mondani, hogy miért van ez?

dec. 1. 17:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én ezért (is) vettem sima iPhone 14-et, mert a tepsifonok nem tetszenek.
dec. 2. 10:09
 12/17 anonim ***** válasza:

#10.Nőknek esetek többségében ott van kéznél a táska, ami elég előny.

Én a hátitáskában nem szívesen cipelek telefont, zsebben pedig egy féltégla nem feltétlenül kényelmes.

dec. 2. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A gyártók a 2010-es évek közepe felé rájöttek, hogy a kompakt telefonok sokkal rosszabbul fogynak, ezért 1-2 kivételtől eltekintve lassan le is álltak ezek gyártásával, mert kis tételben nem gazdaságos. Az Apple próbálkozott az iPhone minivel nemrég, de ők is leálltak vele. Kínai cégeknél azért előfordul, jellemzően strapabíró kivitelben.
dec. 2. 12:08
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
#13 Mert az iPhone mini már tényleg túl kicsi volt. A sima 6,1"-os tökéletes méret.
dec. 2. 14:34
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 Talán neked tökéletes, másnak meg nem az. 10 éve kb. 4,5" képátló volt az átlag kb. 6,5 mm szélességgel. A 6 előtti iPhone-ok még ennél is kisebbek voltak.
dec. 2. 14:56
 16/17 anonim ***** válasza:
azaz 65 mm
dec. 2. 14:56
 17/17 anonim ***** válasza:

"#13 Mert az iPhone mini már tényleg túl kicsi volt. A sima 6,1"-os tökéletes méret."

Egyáltalán nem mondanám túl kicsinek. Nekem több barátom és ismerősöm is van, aki 12-es vagy 13-mas Minit használ és azért nem tud váltani, mert nincs másik ekkora méretű telefon.

dec. 2. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!