Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért ilyen nagyok a telefonok?

Miért ilyen nagyok a telefonok?

Figyelt kérdés

Gondolok erre egy xiaomi redmi a3 telefonra, 6.71-es hd kijelző. Nem lenne “ésszerűbb” olcsó telefonokat inkább kisebbre csinálni? Vagy legalább kisebb változatot is készíteni belőlük? Olcsóbb is lenne legyártani, mert nem kell akkora üveg hanem pl csak 5,5 inches üveg (lenne rá igény). Egy galaxy s24-es telefonnak 6.1-es a kijelzője, full hd-val. Nem értem ezt az egészet, hogy miért jó “pixelesre” csinálni az olcsó telefonokat, meg miért kell azoknak mindig nagynak lenniük🤔 aki kicsi telefont akar olcsón az vagy noname-t tud venni vagy drágán egy pixel 8a-t. (Ha 70 ezer a keret rá, akkor sok a 150ezer)..

Tud erre valaki valamit mondani, hogy miért van ez?

dec. 1. 17:26
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Most egy iPhone Xs-t használok, akksit cseréltetek benne addig használom, míg lehet, mivel már most ahogy nézegetek, nem találok 6 inch alatti normális telefont, már most töröm a fejem és félek emiatt..
dec. 1. 17:28
 2/17 anonim ***** válasza:

Same here, én egy Samsung SE10-ről tolom. Már beszélgettem is az ügyfélszolgálatukkal, hogy ideje lenne egy újabb kisebbfajta telefont kirakniuk a piacra, én lennék az első, aki megveszi.

(Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy nagyon szívesen továbbítja az igényemet, mert ő még engem is megelőzne a vásárlásban.)

dec. 1. 17:49
 3/17 anonim ***** válasza:

Én ezért vettem iPhone 15 Pro-t, sokan nem értik, mert biztosan akad alternatíva a piacon...(spoiler: nincs)

Nagyon csúcskategória exkluzív lett a kis méret.

Amúgy nem értem, hogy iPhone XS-ről miért akarsz valami alsókategóriás telefonra váltani. A kamera miatt nagy csalódás érne.

iPhone 16 alatt nem is érdemes váltanod nagyon semmire, a Pixel 8A hozza valamennyire talán a szintjét.

dec. 1. 17:57
 4/17 A kérdező kommentje:
2-es: Mert szeretnék venni majd tabletet, a telefont jóformán semmire nem fogom használni, max utazásnál vagy munkába messengerre. Kamerát nem is nagyon használom. De ezt csak úgy kérdeztem, hogy miért nem lehet kisebb telefont gyártani, iphone 13 mini még egy elfogadható méretű telefon csak nem 300 ezerért kéne, hanem esetleg 100 ezerért legalább egy samsungtól vagy valamelyik androidos gyártótól. Gondolkoztam már hogy vennék s7-et/s8/s9et csak félek az akkumulátor miatt, hogy meddig bírja, meg ezek már régiek, nem sok évre tudnám használni.. ilyesmi telefonok is kéne hogy legyenek soknak lenne rá igénye szerintem. Vagy például egy redmi 4a telefont most gyártották volna, én megvenném.
dec. 1. 18:12
 5/17 A kérdező kommentje:

3-asnak ment a válaszom, csak elfelejtettem hogy írtam egy kommentet.

2-esnek: szerinted ha sokan szólnak erről az ügyfélszolgálatnak, akkor van valami esélye, hogy meghallgassa a samsung?

dec. 1. 18:14
 6/17 anonim ***** válasza:

Nincs erre esély, mivel számos gyártó befulladt ezzel.

Sony volt sokáig ennek a követője, most is van keskeny telefonjuk az Xperia sorozatban, érdemes megnézni.

Sony Xperia 10 VI 5G például.

dec. 1. 18:20
 7/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

"ha sokan szólnak erről az ügyfélszolgálatnak"

Az olyan lehet, mint az iratmegsemmisítős sörreklám. "Majd értesítjük".

Ezek a gyártók sokkal komolyabb piacfelmérésekre alapoznak, vagyis minden bizonnyal azt gyártják, amit az emberek igényelnek. Erre van többségi igény, ezek szerint.

dec. 1. 18:56
 8/17 anonim ***** válasza:

Sajnos az a helyzet, hogy ha valamit miniatürizálni kell, az komolyabb meló és drágább, mintha csak "beleszórnák" egy nagy készülékházba. Ezért (is) lett a drága telefonok kiváltsága a kicsi méret. De még a drága készülékeknél is egy csomó modell bukott ezzel a koncepcióval. Én is kénytelen voltam a Samsung S és az alap iPhone széria között választani, mert nem szerettem volna péklapát méretű telefont.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: azért ilyen nagyok a telefonok, mert a telefongyártók piackutatásai szerint ezt keresik többnyire az emberek. Valóban sokkal kényelmesebb egy nagy kijelzőn írni, meg jobb nagy kijelzőn videót nézni, stb. Az embereknek meg többnyire ez kell úgy tűnik.

dec. 1. 20:16
 9/17 anonim ***** válasza:
S24, Xiaomi 13, 14, iphone se 2022. Van kompakt telefon a piacon.
dec. 2. 01:56
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Nekem teljesen jó a nagy kijelző. Pedig nő vagyok, kecses, nem nagy kézzel. Akinek kompakt teló kell, annak ott a hulladék iPhone SE.
dec. 2. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!