Akkumulátor élettartam szempontjából melyik a jobb?
Otthon van USB-C dokkolóm, amin tudom tölteni a telefont. Munkahelyen van Qi töltő, amivel vezeték nélkül tudom tölteni. Amennyiben a célom az akkumulátor minél hosszabb élettartama, melyik a jobb módszer?
1. (Amit most is csinálok) Otthon dokkolón, melóban Qi töltőn tartom a telót. Így max 80%-ra merül le a telóm, majd elég hamar vissza van töltve 100%-ra és ott is hagyom. Tehát 80-100% között mozog egész nap.
2. Hagyom a fenábe a töltőket, este feltöltöm 100%-ra, és ha lemegy 40-50%-ra akkor újra feltöltöm 100%-ra.
Amit az Apple csinál, kifigyeli a felhasználói szokásokat és ha este töltőre rakod, nem nyomja rögtön 100 %-ra, csak kb. 80 %-ig, ha jól emlékszem.
A többit később folytatja és csak reggelre fejezi be, amikor elvileg megy az ember munkába szerinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!