Autóguminál a különböző ápolószerekkel való kenegetés/lefújás ér valamit a gumi élettartama szempontjából vagy csak széppé, fényessé teszi a gumit?
Minden kenceficén azt lehet olvasni, hogy a gumit szép fényessé, újszerűvé varázsolja. Az élettartamról semmit nem ír.
Több helyen hallottam, hogy ezektől nem fog tovább tartani a gumi, hiszen a rétegük annyira vastag, hogy nem szívódnak bele rendesen ezek a bolti spray-k, ápolók. Valamint a gyárban már eleve kevertek bele ilyen-olyan adalékokat, már csak emiatt is feleslegesek ezek az ápolók.
Egyébként személy szerint én magam sem hiszek ezekben, hiszen a gumi szerkezete öregszik, ami elkerülhetetlen folyamat. Kb. mintha az ember az öregkori ráncosodás akarná elkerülni azzal, hogy testápolóval keni magát. 🙂
Szerintem fontosabb a normális tárolás (ne dzsuvásan rakjam el, ha nem használom), ne érje napfény/olaj/egyéb szennyeződés és persze fontos az is, hogy közlekedünk vele. (Ha valaki állandóan pörgeti, füstöli a gumit, nyilván hamarabb tönkremegy, mintha normál módon menne vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!