Ha androidról sms-t akarok írni de a rendszer olyasmit ír ki hogy ez valamit chat lesz, és azt írja hogy rcs csevegés akkor az akkor is ingyenes ha én húszas számra küldtem de nem az vagyok? (30 vagy 50 vagy 70, de pont húszas azt nekem nincs)
Figyelt kérdés
nov. 16. 11:41
1/12 anonim válasza:
Már régóta nem hagyományos SMS-t küld a telefon, hanem a Viberhez hasonló csevegest indit a Messages app,ahol ugyanúgy telefonszám alapján ozonosítja a cimzettet, és nincs külön regisztráció. Az egész már internet alapú, és ha megfigyelted,akkor nincs is 160 karakteres korlátozás, mint az SMS-nél, ahol darabolja is ezután az üzenetet. Sajnos hatülütője, hogy ehhez mindkét oldalon neten kell legyen a telefon. Ebbe én már szaladtam bele, mert kollégának nem volt mobilnetje, és csak hazaérve kapta meg az üzenetem. Ha jól van beállítva a telefon, akkor sikertelen kézbesítésként érzékeli, és rákérdez, hogy megpróbálja-e hagyományos SMS-ként küldeni? Dijjazás ettől függetlenül a csomagod alapján történik mindig a Messages program esetén, még ha az ilyen netes üzenet is, vagyis ha csak hálózaton belül vagy korlátlan, akkor mindem más hálózatba fizetnet kell.
2/12 A kérdező kommentje:
Ja tehát akkor ugyanannyi az ára...
Na most ki kérdés nekem egy olyan feltöltő kártyás telefonom van amit nincsen pénz de van 1 giga net ingyen. mi történik hogyha ezzel smst próbálok így küldeni?
nov. 16. 12:09
3/12 anonim válasza:
#1 Nem igaz, az alap üzenő app SMS-t küld. OnePlusszon figyelmeztet is, ha nem fér bele egy üzenetbe és darabolni fogja. Amiről te beszélsz az valamilyen gyártói app, amivel leváltották a stockot.
4/12 anonim válasza:
#3 Lehet nálad úgy van, de nekem a Samsunggon meg a gyárilag telepített Messages az üzenetküldő alkalmazás, és mint írtam, alap beállításban nem hagyományos SMS-t küld már,és nem is megy át az üzenet net nélkül.
Át lehet állitani hagyományos,160 karakteres SMS-re is, de nem ez volt a kérdés.
5/12 A kérdező kommentje:
En azt akarom tudni hogy hogy derül ki hogy ingyenes lesz e vagy nem?
nov. 16. 12:35
6/12 anonim válasza:
Ingyenes a viberen vagy a messengeren lesz az üzenet. Messagesen nem ingyenes. Miért lenne ingyenes egy sms?
7/12 anonim válasza:
#5 Alapvetően semmi sincs ingyen, és ha sikerül elküldeni az üzeneteidet, akkor nekem az a tippem hogy az adathasználatod árának terhére fogsz küldeni, tehát az fog jelentősebben csökkeni. De ez csak akkor fog kiderülni,ha elküldesz vagy 100 üzenetet, és utána megnézed mennyi adatod maradt. Sajnos szerintem kevesen vagyunk, voltunk ilyen helyzetben, hogy megmondjuk a tutit.
8/12 A kérdező kommentje:
Ha a netet használja akkor mindenképpen adat használatból megy...
nov. 16. 13:00
9/12 A kérdező kommentje:
Csak nem mindegy hogy 180 betű ötven forint vagy 1 milliárd betű 1000 forint
nov. 16. 13:00
10/12 anonim válasza:
Persze, hogy a netet használja, csak éppen nem pár Byte-ot fog csökkenni az adatcsomagod, hanem jóval többet. Vagyis pl a Domino csomagnál 1550Ft 1 Giga net, és 25 Ft egy SMS, vagyis ha 200 ilyent küldesz, akkor egyből csak 1050Forintnyi neted marad, vagyis nagyjából 600 Megabyte-nyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!