Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Aki pl 200.000ft-ért vesz...

Aki pl 200.000ft-ért vesz telefont az státusz szimbólumként veszi?

Figyelt kérdés
minek ilyen drága telefon
nov. 12. 12:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
500-ér vettem
nov. 12. 12:58
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit mennek erről a viták. De ez középkategóriás telefonnak minősül. Míg valaki szerint felső közép kategória van már itt, mert fáj kimondani, hogy ez még a középkategória.

Ami azt jelenti, hogy ár/érték arányban pár éve ez a 100-150 kategóriás telefonok voltak.

Persze bizonyos oldalakról lehetett ilyen telefonokat venni olcsóbban is.

De ez nem státusz szimbólum.

Másik dolog, hogy csak az apple számít annak. Hiába van egy Samsung s24 ultra készüléked, akkor is aki nem ért hozzá, csak azt lája, hogy samsung. Csak az apple ami számít a szemükben.

nov. 12. 13:04
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem vagyok pénzes ember, és nem is fiatal. Nincsn szükségem semmire, amivel játszhatnám az agyam. Én sem értem, miért költenek vagyonokat emberek telefonra, és cserélgetik sűrűn.

De most vettem egy újat, ha nem is 200e, de 140. Messze van? Igen, de nem annyira. Telefonálni lehet 15e forintos mobillal is.

Az előzőt 7 évig használtam, és tönkrement. Csak ezért cseréltem. De a 140 is az alsó szint ma már, ha nem szenved akarsz.

Telefonálásra alig használom, így lehetne táblagép is akár. Viszont a netezésen kívül használom pl. okosórához, okos otthon elemeinek vezérlésére, és több más olyan dologra, ami nem telefonálás.

Pl. fotózás is (ilyen Mancika szoborral műfajban), képek megosztása.

A 200 000 kifizetni sok lehet, de annak nem sok teteje van, hogy veszel valamit 20-30 ezerért, és megbízhatatlan, buta stb.

nov. 12. 13:05
 4/13 anonim válasza:
89%
nekem az első telefonom saját pénzből egy sony xperia x8 volt anno 40 ezer forintért mikor megjelent,11 évig használtam,vettem egy iphone12 mindennel együtt 250 ezerért 22-ben,ha nem is 11. de 6-8 évig ez lessz a telefonom,tehát nekem 250 ezer forint 6-8 évért rendben van,az nincs rendben aki évente váltogatja akkor is ha megteheti.
nov. 12. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem
nov. 12. 13:14
 6/13 anonim válasza:
63%
Az a durva, hogy a többség ki sem használja. Amire használják, azt tudja egy 60 ezres telefon is.
nov. 12. 13:17
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Ez eleve nem is felsőkategória ára, szóval nem hinném hogy bárki ilyen árú készülékkel akarna felvágni.

Amúgy én ennyit fizettem a telómért használtan. Nem tartom státuszszimbólumnak, egyszerűen ez tudta azt amit vártam. Addig használok egy telefont amíg tönkre nem megy, így ez nekem több évre befektetés.

nov. 12. 13:23
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem, hiszen egy mobiltelefont már régóta nem csak telefonálásra használnak az emberek. Sőt, sokan már alig használják arra. Bármi más pedig használattól függően megkövetelhet jobb kamerát, nagyobb tárhelyet, gyorsabb processzort, extra hardverkiegészítőket mint giroszkópos gyorsulásmérő, ujjlenyomatolvasó, stb. Ezek pedig természetesen mind pénzbe kerülnek.

200k mellesleg még bőven középkategóriás. Milliókért is lehet telefont venni. És ez utóbbiak jó eséllyel már tényleg nem arról szólnak, hogy a tulaj ki is használ minden extrát, hanem csak hogy megengedheti magának ezt is.

nov. 12. 13:24
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Ahhoz képest hogy valaki egy nájki cipőért fizet ennyit szerintem nem akkora bűn.

De szerintem van értelme? Abszólút nem, mert telefonálásra való, és nem a személyiségünk része a telefon. Persze megvannak azoknak is az érvei akik ennyi pénzt elvernek egy telefonra hogy hosszú távra meg fotózásra kell, de az az igazság hogy egy olcsó telefon is kíbirhat sok évet, és egy olcsó fényképező gép is sokkal magasabb szintet képvisel mint a legdrágább kamerás mobil.

nov. 12. 13:34
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk en az iPhone-okat azert veszem, amiert az Apple cuccokat. Mert szeretem. ;-) Es halozatba lehet kotni.

A statusszimbolumok soha nem erdekeltek, nem azoktol varom a kulso megerositest. ;-)

nov. 12. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!