Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Realme Gt 7 pro szerintetek...

Realme Gt 7 pro szerintetek jó lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnapi nap mutatták be a Realme Gt 7 Pro-t,illetve már az előtt is voltak fent tesztek.

6500mah akksi,120w töltés,csúcs snapdragon chipsett, szép kijelző,12/16gb ram stb stb

Az adatai papír alapon jól néznek ki,de érdekelne a ti véleményetek,akinek pl van/volt realme gt 2pro/gt 5/gt5pro/gt6.

Hogy nektek hogy vált be a realme márka,volt e vele a későbbiekben belassulas stb stb?

nov. 5. 07:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Sosem volt még Realme telefonom, de Androidosban mindig is a Snapdragon processzorok technológiája volt a legjobb, azokra bátran lehet alapozni!

Eddig nem is hallottam róla, most a kérdés kapcsán néztem utána ennek a telefonnak - mit mondjak, hajmeresztő!

• Snapdragon 8 Elite (3 nm) processzor / Adreno 830 grafikus chip - brutális, erről se tudtam eddig, max. Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm) és Adreno 750, itt volt eddigi tudatomban a csúcs! 😀

• 16 GB ramnál több ritkán van egy telefonban, 1 TB UFS 4.0 tárhely pedig szintén abszolút csúcs.

• 6500 mAh akksi és 120 watt gyorstöltés, ennél nagyobb és gyorsabb nem sok van!

Ilyen hardveres tudás mellett viszont fura, hogy a kamerákat nem maxolták ki, azokban akakadnak hiányosságok! Androidban MAJDNEM csúcs, egy iPhone-hoz viszonyítva meg persze abszolút ne szóljunk semmit a főkamera képességeiről. Az “ultraszéles kamera” viszont: 8 MPx alsóbb kategóriás, 112 fokos látószög meg kész vicc, és akkor ilyet tenni egy csúcskategóriás telefonba... bezzeg a telefoto kamerája meg 50 MPx-es, aminek így semmi értelme, nagyon túltolták! Míg az előlapi kamera max. FHD@30fps-ben tud videózni, egy ilyen telefontól végképp szégyen!

Csak azt tudnám még, hogy a kijelzőbe mi a t#kömnek 6000 nit fényerő?! Már a fele se kellene, 2700-nál is mindent tökéletesen lehet látni a legerősebb nyári napsütésben is!

Alapjába véve nagyon brutális telefon lett, csak sajnos pár fontos és kevésbé fontos dolog képességeit felcserélték a tervezőasztalon!

nov. 5. 16:37
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen ez a 6000 nites fényerő egy badarság, nem használod ki.

A másik pedig ahogy mondtad ez a 8mpx-es ultraszeles.

Ez kb olyan hogy rá kellett tenni egy harmadik kamerát,mert ha 2 van az olyan "gagyi".

De ami nagyon durva,hogy 505 dolláros induló ára lesz,vagyis 200e ft se.

Ennyiért ilyen teljesítmény, úgy hogy majdnem mindenből a csúcs van benne,ez nagyon megérősnek tűnik.

Illetve azt ki is felejtettem,hogy nincs benne vezeték nélküli töltés,ami nekem nagyon fontos.

Sokszor segítettem már ki ismerőst,aki le volt merülve mivel az én MAJDNEM 5 ÉVES xiaomi mi 10-em tudja a vezeték nélküli töltést és ezért tudtam a telefonjukba jópár százalékot pumpálni.

Viszont még várok róla teszteket, ők azért jobban át látják az ilyet mint én,aki aránylag jártas csak a témába.

nov. 5. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Bár a Realme igaz hogy nem noname, de olcsó márka, ennek ellenére én kicsivel félmillió Ft fölé tippeltem az árát! Amcsiban átszámítva lehet hogy 200 ezer Ft körül megy majd, de más adórendszer például, így megszokott, hogy nálunk sajnos minden sokkal drágább, mint külföldön, nem csak egyszerű átváltás!

Amúgy pedig a főkamera mellett az “ultraszéles” a 2. legfontosabb (szerintem), mert ha például tájképet vagy főleg inkább csoportképet készítene a felhasználó, abban azért fontos szerepe lehet, és már a középkategóriában sem ritka ultraszélesből legalább a 12 MPx és 120 fokos látószög, ebbe kellett volna fektetni a nagyobb hangsúlyt, telefotoból viszont szerintem 10 MPx is elég lenne, és pont ezeket az értékeket vonultatja fel például az aktuális Samsung Galaxy S-széria is.

Másokat kisegíteni töltéssel - én eddig azt hittem, hogy az a “töltésmegosztás”.. vagy ugyanaz, mint a vezeték nélküli, csak más kifejezéssel?

#1-es voltam

nov. 5. 23:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Nekem a kintről rendeléssel nem lenne baj,mivel már rendeltünk onnal régebben is telefont,nem feltétlenül fontos hogy innen vegyem.

És ez az 505 usd ha jól tudom az előrendelői induló ár,ami pl tart egy hónapig vagy ötletem sincs.

Szívesebben egy Samsung 24 Ultrát vennék.

Viszont még Árukeresőn a legolcsóbb helyen is 387e, és azok elég no name boltnak tűnnek.

Azt viszont nem tudom megengedni, hogy csak úgy 400e forintot kiadjak egy telefonra.

Ezért maradt a Realme, mivel az régen is amikor kiadta a Gt2 Pro-t egy nagyon jó telefon volt egész olcsón.

Mindenképp szeretnék android oldalon maradni, és egy csúcskategóriás telefont vennék,mivel nekem 4-5 évig bírnia kell,nem tudom megtenni hogy 2-3 évente cserélgetem.

nov. 6. 07:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam *Samsung S24 Ultra
nov. 6. 07:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor még Magyarországon volt a realme, akkor volt Realme gt master telefonom, nagyon imádtam. 2022-ben volt kb 110e forint. Igazából minden szempontból nagyon jó telefont volt, Erős akksi, szép kijelző, gyors teljesítmény és még a kamera is részletgazdag képeket lőtt. Amikor teszteket néztem realme telefonokról azt vettem érsze hogy még átlagos kamera hardverrel is nagyon jó minőségű képeket tudnak lőni, szerintem a kamerával sem lesz gond főleg az árért.
nov. 7. 18:57
 7/8 anonim ***** válasza:

A Realme Oppo sub brand, szóval az Oppo - Realme - OnePlus telefonok gyakorlatilag egy helyről jönnek. Plusz ha az emlékezetem nem csal, még a Vivo - IQOO páros is valamelyest kapcsolódik hozzájuk. De nem tudom, pontosan hogy vannak struktúrálva.

Ezekből talán a OnePlus a leghíresebb a nyugaton, nincs is rossz híre. Szóval szerintem a gyártóval nincsenek gondok, innentől azon múlik az egész, hogy az adott telefont hogy rakják össze. Meg, hogy remélhetőleg az S8Elite olyan jó, amilyennek híresztelik. A szintetikus tesztek nem adnak teljes képet.

nov. 9. 18:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat!

Néztem róla külföldi teszteket is, eléggé ígéretesnek tűnik, valószínűleg ez lesz a következő telefonom:D

nov. 10. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!