Milyen okostelefont vegyek?
Sziasztok,
A segítségeteket kérném, nem vagyok jártas a telefonok világában.
Jelenleg egy Moto g8 plus telefonom van. 4 éve vettem, szimpatikus volt, jó árban, és nagyon dicsérték a kamera képességeit. Sajnos időközben szükség lett volna sérült lencse cseréjére, de beszerezhetetlen volt, így nem volt túl jó választás végső soron.
Most új telefont keresek ~160ezres felső limittel, jó kamerával (nem kell hogy profi gépet helyettesítsen, csak szépen tudjam fotózni a családot, fotókönyvhöz való minőség legyen, szép portré mód), gyors töltéssel, ujjlenyomat olvasóval, egykezes kezelhetőséggel és nem utolsósorban hazai szervízzel.
Tudnátok ajánlani ilyen paramétereknek megfelelő telefont? Kicsit elvesztem a realmi, oneplus, xiaomi, stb telefonok közt.
Köszönöm!
A gyorstöltés alatt nem tudom mit értesz. 4 éve még a gyorstöltés kb. azt jelentette, hogy 1 óra alatt feltölt a telefon kb. Manapság vannak olyan készülékek, amik 10-30 perc alatt megugorják ezt. Erre a gyorstöltési sebességre csak kínai telefonok képesek. Ha ehhez nem ragaszkodsz és elég a "normál/hagyományos" gyorstöltés, akkor én ebben az ársávban tudom ajánlani a Samsung A54/A55 párost. Az A55 idén jelent meg, de igazából lényegesen nem tud többet az A54-nél. Továbbá még az A 34/35 is jó lehet, ezek nagyon minimálisan az A 54 illetve 55 alá vannak pozícionálva.
Azért is mondtam a Samsungot, mert ennek a márkának van normális hazai képviselete és szervízhálózata.
Ha ez nem annyira szimpatikus, akkor említhetnék még az olcsóbb Google Pixel készülékeket, csak hát ezeknél pont nincs hazai márkaképviselet és szervíz...
"4-es / kérdező! 0%-100%-ra egyik telefon sem fog feltölteni 1 óra alatt. Olyan tényleg van már ami kb 20-25%-ról kb 80%-ig fel tölt egy óra alatt. De 0%-ról 100%-ra töltés esetén kb 2 - 2 és fél óra kell."
Dehogyis...
Tessék, ez egy két éves videó:
https://www.youtube.com/watch?v=obff6ZdhisU
Nyilván ezt a sebességet még nem kapják meg ott sem az olcsóbb készülékek.
Itt van egy A55 teszt, ez 1 óra alatt 94%-ig ért el:
Nekem speciel nem azért kell a gyors töltés mert nem bírok ki 1,5 órát a telefon nélkül, hanem rendszeresen elfelejtem feltölteni és mindig indulás előtt jut eszembe.. ha szerencsém van akkor van még fél órám hogy a töltőn legyen..ha nincs akkor ennyi se.. és miután két gyerekkel mozgok, nyilván fontos hogy a telefonom ne merüljön le.
Mindent megoldana ha nem lennék balfsz és időben feltölteném, de sajnos nem tartok itt. :D
Időközben megnéztem az a54/a55/a35 telefonokat, teszteket és nagyon tetszik. :)
Hálásan köszi a segítséget mindenkinek!
Még annyi eszembe jutott, amiről talán nem tudsz, ha nem szoktál ezzel a témával foglalkozni: a mai okostelefonok 95%-án nincs jack csatlakozó. Szóval ha vezetékes fülhallgatót szoktál használni, akkor javallott venni egy vezeték nélkül fülhallgatót is. 10-15 ezer körül is vannak már korrektnek mondható darabok.
Továbbá töltő adaptert sem szoktak már a telefonokhoz adni a legtöbb esetben (a Samsung tuti nem ad), ha neked nincs otthon megfelelő, akkor ez további kb. 5-6 ezer forintos kiadás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!