Samsung Galaxy A55 vagy OnePlus Nord3. Mire érdemes váltanom?
Jelenleg Realme GT2-m van, viszont azonnali cseregarival vettem, és most hogy csereérett, az Alza-nál választhatok egy másikat 165-175 ezres kategóriában, és ez a kettő ami megfogott. (Van még honor vagy xiaomi is ebben az árban, de inkább ezekre fókuszáltam)
Tudom, hogy az A55 bizonyos dolgokban visszalépés lenne, hisz lassabb töltés, gyengébb processzor.
Viszont a mostanimmal eléggé meggyűlt a bajom. Csomó dolog nincs optimalizálva, frissítéseket alig, vagy nagyon későn kapok, rengeteg a bug, összeomlás, és a Realme-nél a proci, kamera, akksi trión kívül minden más elég gagyi. (Hiába a snap 888 proci 120hz-s kijelzővel, ha csomó minden le van korlátozva 60hz-ra, főleg a játékok...)
Ezek mellett például a hangszóró/mikrofon, anyaghasználat, minden olcsó hatású.
A OnePlus Nord papíron előrelépés lenne, viszont mivel egy cég a Realme-vel, tartok attól, hogy ugyanez lenne a problémám ott is.
Realme előtt mindig is samsung-os voltam, ami szerintem egy tök jó all around okés lenne az A55 esetében. Mostmár az anyaghasználatba is visszatért az alu keret, egész jó érzésre. Picit gyengébb proci, lassabb töltés (bár tovább bírja sokkal). Ezeket meg kell szokni, de szerintem összességében élvezhetőbb lenne, hisz nem minden a processzor, főleg ha ki sem lehet használni, na meg azért az A55-ben lévő sem a leggyengébb.
Ti melyiket választanátok?
Az azonnali cseregarim hónapokon belül lejár, így a most következő telefonnál fontos lenne az időtállóság, vagy ha az nem is annyira, az ártartás és az eladhatóság. Ez feltételezem inkább samsung, az 5 év Android support miatt, és a brand miatt?
#1 Igen, viszont sajnos pár ezerrel a keret felett van, és elvileg nem lehet ráfizetni 🥲
Ha lehetne ráfizetni, vennék egy s24-et így féláron, de sajna nem lehet 😅
Gondolom ez azért van, mert a 2 év alatt max 3x lehet telefont cserélni, és ugye csak az eredeti elköltött ár +/-5%-áért lehet választani.
A Pixel 7a valóban nem lenne rossz választás, viszont üzemidőben valószínűleg csalódás volna.
Szerintem az A55 és a Nord 3 között nincs hatalmas különbség. Személy szerint sosem szerettem a Samsung kezelőfelületét, sem a régit, sem az újat.
Itt leginkább a UI dönt, hogy melyiket preferálod. Kamerában valószínűleg valamennyivel jobb az A55, illetve üzemidőben is talán egy kicsivel.
Illetve az sem utolsó szempont, hogy a Nord 3 11 hónapja jelent meg, míg az A55 3 hónapja.
Illetve a Nord 3 2 fő frissítést + 1 év biztonsági frissítést kap, míg az A55: 4 fő frissítés + 1 év biztonsági frissítés.
Illetve a Nord 3 jelenleg csak ~140.000.- Ft a OnePlus oldaláról, a 160k-t semmiképp nem mondanám jó árnak.
#3 Köszönöm a választ :)
A UI-t mindkettőn szeretem és meg tudom szokni. Viszont tartok a laggoktól és a bug-októl, mint amit a Realme-n is tapasztaltam.
Tegnap konkrétan a kamera app sehogy sem működött, 2 percet szenvedtem a busz-on (se kamera app, de bkv app-on nem ment újraindításig, hogy tudjak jegyet szkennelni, ez a második alkalom a napokban), na meg a snap 888 ellenére elég sok fagyást, összeomlást tapasztaltam 😬
Szerintem ettől több az A55-ön sem lenne, hiába gyengébb az A55 (nem sokkal).
Ezek szerint túl van picit árazva a nord az Alzánál, így gondolom az árát sem tartaná semennyire.
Elvileg lassan jön a Nord4, feltételezem nem érdemes arra sem várni?
Az A55 felé húzok, részben azok miatt amit te is írtál. Lenne még honor is ami papíron nagyon bomba, de megint csak, a gond hogy csak papíron, felhasználásban nem tudom milyen élményt nyújtana 😅
Az A55-nél amit zavarónak találnék az a lassú töltés (ha nem öregszik olyan hamar az aksi, mint pl a Realme-nél, és bírja legalább 2 évig amit az első hónapokban, ez nem zavarna annyira), illetve a felbontás, ami miatt ahogy néztem a kamera lyuk miatt levágja a content-et kb minden app :/
De ezek már csak szőrszálhasogatások.
Az A széria mennyire hajlanos kijelző beégésre? Régen minden S széria az volt, az s8, s9-em is áldozata lett kb 1-2 év után😅
Szerintem az azonnali cseregarit nem tudom újra hosszabbítani, de mindenképp rákérdezek.
"viszont azonnali cseregarival vettem, és most hogy csereérett"
A kettőnek semmi köze egymáshoz, csak megsúgom.
Hát ami a beégést illeti.. nem tudom, én a legtöbb beégett panelt Samsungoknál tapasztalom környezetemben (annó osztálytárs, munkatárs stb). Nyilván felhasználás függő, de én is inkább S szériában láttam beégéseket (S7/8/10, illetve volt kollégámnál az S20 is brutálul bevolt már égve).
Valószínűleg az aggresszín, túlszaturált kijelző sem segít az ügyön, és a túltolt fényerő sem. Nekem a Xiaomi Mi 9-en egy halvány beégés sem volt aktív 4 év használat mellett. Jelenleg Xiaomi 13 van másfél éve, sűrűn intenzív navigálással használom nagy fényerőn, és semmi jele beégésnek.
Pedig csak Samsung vagy Pixel.
Elég egyértelmű, a többi gyártó elég futottak kategóriává vált.
Szimplán nincs akkora pénzügyi forrásuk, hogy 4-5 évig támogassák a telefont, ilyen tökélyre optimalizálják a hardver és kamerát(érdemes nézni összehasonlításokat, tényleg Google/Samsung monopólium kezd kialakulni).
Szóval szerintem is A55, esetleg Pixel 8A. Bár az már túllog a kereten.
S23-t is néznék, hardveraprón hátha van bontatlan. S23FE is jó lehet.
#9 Mármint miben jobb ezerszer?
Nem ködekedésből, csak tényleg érdekel.
Papírforma szerint csak a CPU amiben jobban teljesít az A55-től, de az is csak egy hajszálnyi különbség. Még nem volt egyébként pixelem, de tetszenek. Viszont az akksi és a lassabb töltés, és a "csak" 90hz-s kijelző miatt nem a legjobb választás. Igazából az egyedüli erénye a build quality és a stock android+annak támogatottsága, a többi elég mid-nek tűnik, persze lehet az overall experience átdönti a mérleget, mint például az A55 és az erősebb Nord3 között, a samsung javára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!