Samsung Galaxy A55 vagy OnePlus Nord3. Mire érdemes váltanom?
Jelenleg Realme GT2-m van, viszont azonnali cseregarival vettem, és most hogy csereérett, az Alza-nál választhatok egy másikat 165-175 ezres kategóriában, és ez a kettő ami megfogott. (Van még honor vagy xiaomi is ebben az árban, de inkább ezekre fókuszáltam)
Tudom, hogy az A55 bizonyos dolgokban visszalépés lenne, hisz lassabb töltés, gyengébb processzor.
Viszont a mostanimmal eléggé meggyűlt a bajom. Csomó dolog nincs optimalizálva, frissítéseket alig, vagy nagyon későn kapok, rengeteg a bug, összeomlás, és a Realme-nél a proci, kamera, akksi trión kívül minden más elég gagyi. (Hiába a snap 888 proci 120hz-s kijelzővel, ha csomó minden le van korlátozva 60hz-ra, főleg a játékok...)
Ezek mellett például a hangszóró/mikrofon, anyaghasználat, minden olcsó hatású.
A OnePlus Nord papíron előrelépés lenne, viszont mivel egy cég a Realme-vel, tartok attól, hogy ugyanez lenne a problémám ott is.
Realme előtt mindig is samsung-os voltam, ami szerintem egy tök jó all around okés lenne az A55 esetében. Mostmár az anyaghasználatba is visszatért az alu keret, egész jó érzésre. Picit gyengébb proci, lassabb töltés (bár tovább bírja sokkal). Ezeket meg kell szokni, de szerintem összességében élvezhetőbb lenne, hisz nem minden a processzor, főleg ha ki sem lehet használni, na meg azért az A55-ben lévő sem a leggyengébb.
Ti melyiket választanátok?
Az azonnali cseregarim hónapokon belül lejár, így a most következő telefonnál fontos lenne az időtállóság, vagy ha az nem is annyira, az ártartás és az eladhatóság. Ez feltételezem inkább samsung, az 5 év Android support miatt, és a brand miatt?
Köszi mindenkinek, kicseréltem a Realme-t, A55 lett végül 😁
Papíron ez egy downgrade volt, mégis upgrade-nek érzem. Sokkal élvezhetőbb és optimalizáltabb a OneUI, jó érzés visszatérni a Samsung-hoz 1,5 év után 😁
Ha az akksi sokáig így fogja bírni, akkor nem fogok tudni belekötni nagyon semmibe.
Igazából tökéletesen látszik, hogy a szoftveres optimalizáció fontosabb manapság, mint a hardveres része.
Nem véletlenül szoktuk ajánlani a Samsung, Apple vonalat. Még a felár ellenére is.
Azért valljuk be, Samsung sem volt sosem a toppon az alsó-középkategóriában ha a szoftverről beszélünk. Legalábbis pár éve biztos nem, és én is azt tapasztalom a rokoni körben, hogy a pár évvel ezelőtti alsó-középkategória tapasztalat a Samsung mobilokkal kapcsolatban nem volt túl jó, és sokan átpártoltak a Xiaomi-hoz.
Hogy jelenleg mi a felhozatal ilyen téren azt nem tudom, ezért nem is akarom leszólni a OneUI-t, és optimalizáltságát.
Én már legalább 5 éve Xiaomi-zok, de mindig a csúcsmodell, és akkor is kb első naptól custom (xiaomi.eu) ROM. Csúcsmodell, mert nagyon minimum 3 évig használom, de az előző (Mi 9) is több mint 4 évig boldogított.
S23 óta odafigyelnek rá rendesen, úgy saccra 2 éve.
Xiaomi-nak is vannak jó telefonjai, meg ők is ráálltak a frissítésre. Idéntől 3+1 évet ígérnek, ami már egész jó.
BBK-nak viszont lőttek, nem igazán kínálnak többet, mint a konkurencia.
Pedig a Oneplus milyen jól indult...
Illetve már a samsung középkategóriánál is 4+1 és frissítést kapunk 😁 (Bár az S szériánál asszem emeltek, de ez is tök jónak számít)
Ezért is lett részben Samsung, mert amúgy sosem váltogattam sűrűn telefont, például az S8-am 5 évig használtam, és azt is csak az akksi miatt cseréltem már le.
De ha nem is tartom meg addig, mégis eladhatóbb egy samsung még 3 évnyi android update-el, mint egy Realme OnePlus 2-3, amiből marad 1 év eladáskor.
Szerintem még mindig jó választás lehet ez a két márka is, de szerintem max 2 év után már nagyon csereérettek, illetve a software támogatással vannak bajok.
Pl a Realme GT2 úgy volt tavaly év végén kap Android 14-et, hisz mégis az egyik legerősebb telefonjuk volt. Helyette megkapta minden közép-alsó kategóriás Realme a frissítést, míg a GT2 kb most 2 hete... És így is teli van bug-al az egész.
Míg a Samsung-on minden olyan amilyennek lennie kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!