Mobilom újabban nagyon gyorsan merül, folyton akadozik/lefagy, és melegszik is. Akku, hardver, esetleg szoftver hibája lehet-e?
5 éves elmúlt, akku még gyári.
Már évekkel ezelőtt is érzékelhetően gyorsabban merült, de utóbbi hónapokban, hetekben egyre rosszabb. Van, hogy naponta 2-3-4x is töltöm (eleinte sokáig 1x kellett).e
Van vmilyen praktika a hiba behatárolására? Gondoltam, megnézem, kikapcsolva mennyit merül pár óra alatt, ezzel meg lehet-e bizonyosodni bármiről?
A lényeges adatokról vannak mentések. Ezzel együtt fel kell készülni, hogy bármikor felmondhatja a szolgálatot? Pl. netbanki tranzakció közepén.
Elavult a telefon ennyi. Általában szoftverfrissítéseket is úgy csinálják, hogy a régi készüléket lassítsa és gyorsabban merítse.
Venned kell lassan egy újabbat, ha zavar, hogy már nem működik megfele.
nem történ közben valami változás, pl másik munkahely vagy elköltöztél, mert az adótól való távolság is nagyban befolyásolja a telefon fogyasztását.
Nekem ugyanaz a telefonom lényegesen jobban merült egy lemez csarnokban, távol az adótól, mint megyeszékhelyen. Előbbi helyen már a net is alig ment. 8 óra alatt leszívódott az akku 30%-ra, másik munkahelyen meg 70%-al mentem haza.
Én nem tudom, hogy mi ez a sok fejtegetés itt az adótornyokról meg a szoftververziókról, miközben totál egyértelmű a történet: Az az aksi már extrém módon csereérett. Az elhasznált aksi gyorsabban merül, könnyebben melegszik. Ha a telefon melegszik, akkor elkezdi visszavenni a processzor teljesítményét (hiszen mást nem tud tenni, nincs aktív hűtése), hogy ne főljön meg az egész, ami pedig egyenes út ahhoz, hogy elkezdjem minden akadozni a csökkent teljesítmény miatt. Ráadásul egy ennyire elhasznált, gatya aksi simán elkezdhet púposodni, ami aztán fizikailag is kárt tehet a telefonban.
Nem tudom, hogy milyen telefonod van, de ha nem egy drága készülékről van szó, akkor valószínűleg normális utángyártott aksi sem lesz már, sőt lehet hogy az egész művelet ára gazdasági totálkár igazából, ha nem tudod otthon magadnak cserélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!