Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan látjátok a mobilpiac...

Hogyan látjátok a mobilpiac jövőjét?

Figyelt kérdés

A Google ellen trösztellenes perek folynak, az Apple-t folyamatosan noszogatja az EU, hogy nyissák fel a rendszert side loadinghoz. Most is kaptak egy 500 millió eurós büntetést emiatt. Már kötelező az egységes USB Type-C töltő és adat csatlakozó és 2027-től pedig elvileg kötelező lesz a hordozható eszközökben a felhasználó által cserélhető akku.

Minden telefont elvisznek a Fairphone irányába? Én örülnék neki.

tegnap 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Jó lenne ha olyan nyitott lenne mint a számítógépek, szabadon telepíthetnél olyan rendszert amilyet akarsz. Akkor lenne esélye a nem nagy céghez kötődő rendszereknek is.
tegnap 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

"A Google ellen trösztellenes perek folynak"

Ott nem csak a mobilos rész miatt áll a bál folyon

"az Apple-t folyamatosan noszogatja az EU"

Az EU kit nem noszogat? Fűnyírómotorokat gyártó cégeket is copatják, és még kismillió példát lehetne mondani. Amúgy meg igaza van az EU-nak abba hogy ha itt akar valaki árulni valami terméket akkor tessék betartani a szabályokat.

"hogy nyissák fel a rendszert side loadinghoz"

Azért ezzel csak óvatosan!

Ok, legyen lehetőség nem csaz az AppStoreból telepíteni, de azt azért én nem szeretném hogy bárhonnan lehessen telepíteni appot. Jobb az ha ellenőrzött. Még így is kerül sok hiba az appokba!

"Már kötelező az egységes USB Type-C töltő és adat csatlakozó"

Már ez is baj? :D

"2027-től pedig elvileg kötelező lesz a hordozható eszközökben a felhasználó által cserélhető akku."

Köszi nem kell. Azzal csak a baj van.

tegnap 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

Azt várom/remélem még, hogy kötelezővé teszik a nyitható bootloadert és az eszköz driverek nyilvánossá tételét. Gyakorlatilag minden telefon kaphatna rendes alternatív ROM támogatást.

Valahogy jó lenne kifingatni a device integrity checket és a Google account kötelezettséget is bizonyos appoknál. Épp ma futottam bele olyanba, hogy az ebay appot fel lehet ugyan telepíteni Aurora Store-ból, de a működéséhez be kell jelentkezi a Play Store-ba.

Biztos egyéb alkalmazások is vannak, amik nem mennek google account nélkül vagy alternatív romon, pedig egy LineageOS, CalyxOS vagy Ubuntu Touch semmivel nem volna veszélyesebb, mint desktopon például egy random linux disztrón böngészőből belépni.

tegnap 20:04
 4/5 A kérdező kommentje:

"Ok, legyen lehetőség nem csaz az AppStoreból telepíteni, de azt azért én nem szeretném hogy bárhonnan lehessen telepíteni appot."

Ha nem akarsz bárhonnan appot telepíteni, akkor nem fogsz. Nem lesz az kötelező. De PC-n sincs semmi abból, hogy nem csak az MS storeból lehet telepíteni. Ésszel kell forrást választani.

Mellesleg az F-Droid pl. biztonságosabb alkalmazás forrás, mint a Play Store.

"Már ez is baj? :D"

Sehol nem írtam, hogy baj. Ez egy fäsza dolog, ami az őrületbe kergetett a butatelefon korban, hogy minden gyártónak saját töltő és adatkábele volt. Legtöbbször külön töltő és külön adat.

"Köszi nem kell. Azzal csak a baj van."

Hátlap leszed, régi akku ki, új akku be, hátlap vissza. Nincs ezzel semmi baj. 30 évig így mentek a dolgok, csak 10 éve állt rá minden gyártó az egyberagasztott készülékházra és beforrasztott zacskós akkura. Csak a felhasználónak lett drágább tőle a telefon, mert vagy szervizbe viszi, ha az akku szar vagy lecseréli, vagy megpróbálhatja otthon normális eszközök nélkül szétbarmolni és reménykedhet, hogy utána össze tudja rakni.

tegnap 20:16
 5/5 anonim ***** válasza:

4. úgy értem az akksi részét hogy ahoz hogy ilyen könnyen cserélhető legyen kell egy bölcső a telefonban ami tartja az akksit, magában foglalja az érintkezőket, stb. Ez nagy helyet foglal. Egy ugyanakkora helyre kb 30%-al kisebb kapacitású akksi rakható mint a mai technikákkal.

A rugós érintkezők nem olyan jó érintkezést biztosítanak mint egy csavarral biztosított érintkező.

stb.

Részemről inkább a beépített akksi. Az biztosan jól működik.

1999-től van mobilom. Tudom miről beszélek. Ejtettem le párszor, ment az akksi és a hátlap keresése. Ahogy öregedett a telefon papírral kellett befeszíteni az akksit hogy jól érintkezzen. Áhhh kössz nem! :D Maradok a 21. százarban, ne menjünk már vissza 25 évet ember!

A szoftveres része:

Minek akarjátok szétcincálni a ROM-ot?

Mire jó az ha szénné konfigolod aztán utána meg olyan bugos lesz hogy használhatatlanná válik?

Amit feltörsz telefont arra utána hogy mersz bármi komolyabb adatot, banki appot, stb felrakni?

1 azaz egy dolog hiányzik - de emiatt nem jailbreakelnék telefont - a hívások rögzítésének lehetősége.

tegnap 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!