Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ezek szerint a mobiltelefon...

Ezek szerint a mobiltelefon alufóliával való árnyékolása mégsem csak legenda?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már róla, gondoltam kipróbálom hogy igaz-e. A telefonra hangot adtam hogy jelezze a hívást, majd szorosan több réteg alufóliába csomagoltam. Egy másik telefonról felcsörgettem, az kb fél percig csak zúgott akkor kezdett el úgymond tárcsázni. Fél percig csak csörgött majd bontotta a vonalat. A becsomagolt telefon nem szólalt meg sőt kicsomagolva a híváslistában sem szerepel hogy lett volna beérkező hívás, mindössze 10 perccel a kicsomagolást követően jött egy SMS hogy volt egy nem fogadott hívásom.

Ezek szerint az alufóliával való leárnyékolás mégis csak működik?

febr. 16. 08:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Plusz volt egy Bluetooth-kapcsolat amely a becsomagolást követően megszakadt.
febr. 16. 08:55
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Mivel olyan, mintha fém dobozba tennéd a telefont...

[link]

febr. 16. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Ha már a középiskolás fizikához hülye vagy, legalább a google keresőt megtanulhatnád használni!

[link]

"Ezek szerint az alufóliával való leárnyékolás mégis csak működik?"

Elég komoly gondok lehetnek a toronyban ha a saját magad által elvégzett kísérlet eredményét amit a saját szemeddel láttál nem hiszed el.

Csak halkan mondom hogy a föld sem lapos! De psszt!

febr. 16. 09:13
 4/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

Tehát gyakorlatilag levetted a hálózattól a telefont, és működött? Hát a fizika az fizika, vagy szerinted mit tapasztaltál? Mondjuk ez már középiskolás fizika. Odáig nem sokan jutnak el.

Megjegyzés: ugyanezt éred el, hogy olyan helyre mész, ahol nincs térerő (pl egy barlang), vagy ha repülő üzemmódba teszed a készüléket (bár ez utóbbi esetben a telefonnak van lehetősége kijelentkezni a hálózat(ok)ról).

febr. 16. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
A régi telefonoknál működik, fizika órán mi ki is próbáltuk. Az újak már általában túl erősek erre. (Egyik osztálytársam kérdése ezzel amúgy akkor volt, hogy ha higanyba nyomnánk, az vajon elég erős lenne-e. :D )
febr. 16. 09:34
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Sztem a sztatikus elektromos tér esetét keverted az elektromágneses jelenségek közé, ez okozta a kételkedésedet.

(1) Ha egy NEM FÖLDELT fémdobozba állandó elektromos töltést helyezünk, az nem árnyékolja le az erőteret, a dobozon kívül ugyanolyan tér lesz, mintha nem lenne ott a doboz.

(2) Egy FÖLDELT fémdoboz esetén viszont (a doboz-Föld rendszeren való) töltésmegosztás miatt a dobozra vonzott ellentétes töltések ellentere "lenullázza" a belül levő töltések terét.

Eddig a sztatikus térről volt szó.

(3) Más a helyzet az elektromágneses HULLÁMOK esetében. A dobozban levő telefon által keltett hullámok "rángatják" a fém doboz elektronjait, így azok is elektromágneses hullámokat gerjesztenek, és ezek ellene hatnak a telefon jelének.

febr. 16. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
86%

" mobiltelefon alufóliával való árnyékolása mégsem csak legenda?"

A fizika nem legenda.

febr. 16. 11:16
 8/8 T. Feri ***** válasza:
A jó árnyékoláshoz nem árt többszörösen betekerni, mert az alu fólia nagyon vékony, és akár lukas is lehet. A vékony réteg csak gyöngíti a jelet, de nem szigeteli el.
febr. 16. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!