Az (AM)OLED panel milyen anyagból készül?
YouTube-on láttam ilyen, valószínűleg kamu videókat, hogy telefonok kiszerelt kijelzőjét hajligatták, pont olyan volt, mint egy hajlékony fólia. Ezek ilyen OLED (vagy AMOLED) kijelzők.
Ezzel szemben egy Samsung Galaxy A40-nek egy leesést követően "szétfolyt" (belilult, aztán teljesen befeketedett) az AMOLED kijelzője!
Szétszedtem, hogy kicserélem, aztán csere után kíváncsiságból megpróbáltam szétválasztani az AMOLED panelt a digitizertől (a külső érintés érzékelő üveglap), akkor szilánkosra tört az AMOLED panel, mire sikerült a szétválasztás.
Hát ezek szerint akkor nem hajlékony! Milyen anyagból van ez akkor?
Illetve ez akkor egy kamu videó?
Vagy a sima OLED a hajlékony, az AMOLED pedig nem hajlékony?
Szerinted az ívelt LCD TV-kben milyen LCD van?
Ugyanolyan sík gyárilag, mint bármelyik LCD, csak hajlítva kell befeszíteni a helyére.
Mert annyi hajlást még kibír a vékony üveglap.
A videón látható hajlítás pont annyi szerintem: még kibírható.
LCD-t ívelni? Az érdekes lehet, mert már ha az ujjammal megnyomom a panelt, ott is folt keletkezik ideiglenesen...
Közben találtam még jobban hajló AMOLED panelről videót: [link]
Ez tuti, hogy nem üveg, de akkor egy AMOLED-es telefonban hogyan törik szilánkosra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!