48 MP-s mobillal miért csak max 12 MP-s képeket tudok csinálni? A kamera appok max 12 MP-t engednek beállítani, de a Google CamApp enged 48 MP-t, de akkor is csak MP készül?
Ott a gyári kamera app. Alap beállításon 12 MP-s fotókat csinál. Ha átváltok Pro módra (manuális WB érték, manuális fókusz) felvihetem a pixelszámot 48-ra. de akkor is csak 12 MP lesz a végeredmény.
Kipróbáltam tobb 3rd party cam app-ot (opencam stb) ezeknél szabadon variálhatom az MP értéket -de max 12 MP-ig. Tovább nem. A 48 MP mint opció benne sincs, megáll 12nél.
Ugyanakkor a DevCheck Aida64 stb meg rear camera kiírja 48MP-s.
Miért nem tudok 48 MP-s képet csinálni?
"Ne fotózz 48MP-ben"
de én nem ezt kérdeztem.
Az 512-es tárhelyen (igen, 512-es) csak elférnek a képek.
De mondom: nem ez a kérdés.
Azt, hogy egyes appok miért nem engedik senki nem fogja neked itt megmondani, fordulj a fejlesztőkhöz, szokott lenni elérhetőség.
3rd party appoknál simán lehet hogy kompatibilitási probléma.
Ez úgy működik, hogy 4 x 12 az ugye 48. Tehát ha 12MP-ben fotóz az app akkor 4 valós pixelből egyet csinál. Összeadja a pixelek jelét. Így kevesebb fénynél is szebb képet tud készíteni.
A 48MP-ben fotózás nem jelent jobb képeket, sőt... gyengébb fényviszonyok között elég vacak, mosott, zajos képek készülnek. Pontosan 4x sz.rabb képek.
A 48 MP inkább csak marketing fogás, hogy megvegye a jobbágy a telefont, mert rá van írva, nagy betűkkel: 48MP
Azért írja ki az aida hogy 48MP, mert tényleg 48MP-s hardver van a telefonban. A 3rd party appoknak pedig nincs engedélyezve ennek a felbontásnak a használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!