Az USB kábelek köpenye lángmentesített műanyagból készül?
Most vettem észre, hogy a nálunk levő 1 db, telefontöltésre alkalmas kábel szigetelése repedt, kissé a réz ér is látszik.
Amíg nem kapunk újat (2 napig eljöttünk nyaralni), fel szeretnénk tölteni telefonjainkat, persze könnyen éghető anyagtól távol (fürdőszoba). De így is előfordulhat, hogy amíg nem vagyunk pont ott, felgyullad a kábel, végigég, majd leég a telefon, esetleg a hőtől a fürdőszoba stb?
ha kilatszik az er akkor felgyulad szigeteles? Miert?
nagyobb baj ha zarlatot kap emiatt akkor nem csak a kabelel lesz gond
ahogy az is ha az erben szalak elszakadnak ("elvekobyodik")
ha telefont begyujtja valahogy az sokkal veszelyesebb lesz, mint szigeteles egese fustolese
Műanyagból készül. Olyan, amilyen.
A legtöbb műanyag ég mint a fene.
Köszi,
amúgy azóta mindkét telefont feltöltöttük a fürdőszobában, addig ott volt egyikünk a szomszéd szobában, hogy a legkisebb füstjelre felfigyelhessen.
Amúgy tényleg, láttam már videót égő kábelekről, nem kellett folyamatosan alátüzelni, hogy magától égjen. Persze készülhetnek különböző szabvány szerint.
"Persze készülhetnek különböző szabvány szerint."
Főleg kínai szabvány szerint vagy ahogy sikerül.
"De így is előfordulhat, hogy amíg nem vagyunk pont ott, felgyullad a kábel, végigég, majd leég a telefon, esetleg a hőtől a fürdőszoba stb?"
Persze, direkt gyújtózsinór van belekódolva, ez már nevetséges.
Mérnököket ennyire hülyének nézni.
Hogy egyebekről ne is beszéljünk, áram nagysága, védelmek és más paraméterek.
"Amúgy tényleg, láttam már videót égő kábelekről"
Csak nem USB-kábel volt, vagy kamu volt.
Soha semmit nem szabad töltőn hagyni úgy, hogy nincs a közelben valaki. Mi még az elosztókat is lekapcsoljuk, amikor elmegyünk itthonról.
Pár hónapja egy 16 lakásos társasház égett le úgy, hogy feltették az elektromos rollert töltőre, aztán elmentek a boltba. Mire hazaértek, égett a ház.
Ma vettem új USB kábelt. A régi még kiszolgálta a 7végét, de csak miközben ott volt 1ikünk méterekre.
Érdekes, néhány hónapja egy 230V hosszabbítónkon a lengőalj előtt 1 centire égett meg a szigetelés (udvaron szoktuk használni), telefonkábelből pedig ez a második, aminek USB-C felőli vége előtt 1 centire elrepedt a szigetelés. Egyiket se szoktuk se én, se nejem élesen megtörni a végén. Még arra gyanaxom, az lehet a gond, hogy 8-asok helyett körbe-körbe szoktuk feltekerni. Így elvileg mondják, csavarodik a kábel, és esetleg az ér és a köpeny eltérően, és ez az eltérés a feltekerés végére összeadódik, és ezért ott szakad el a szigete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!