Ha a tulajdonságai és az ára tetszene, vennétek olyan telefont, ami kb. 4 éve jött ki?
Elsősorban akkumulátor szempontjából kérdezem, nem tudom, mennyi a használat nélküli tárolási ideje, lehet-e rá rossz hatással, ha évekig érintetlenül áll (mint pl. az otthon tartott, régen használt telefonoknál, hogy előfordulhat, hogy használat nélkül is egyszercsak azt látja az ember, felpuffadt az akksi, stb.).
Illetve, abba is belegondoltam, hogy milyen környezeti hatások érhetik, ha olyan sok ideje tárolják, lehet, nem egy helyen volt hanem adják-veszik az üzletek.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ha nem használt akkor igen.
Ha használt, akkor tuti az akku csere és hajlamosabb az ujjlenyomatok maszatolására, mert nincs rajta a fédőréteg.
Hát 4 éves (gondolom használt) telefont csak a felső kategóriából érdemes választani. Ebbe az iPhone 12 és a Samsung S20 (és a korábbi) telefonok esnek bele, legalábbis abból, amit én venni mernék ennyi idősen. Az S20-ra talán (?) van még szoftveres support, de lassan lejár, ami alapvetően nem egy óriási probléma, de érdemes fejben tartani. Az iPhone 12-nek még tuti van supportja és még 1-2 évig valószínűleg marad is. Az mondjuk más kérdés, hogy én nem fizetnék annyit érte, amennyiért árulják.
Ha új telefonról van szó, akkor pedig egyértelműen nem vennék ilyet. Évekig állt már egy raktárban, szerintem használt nélkül is elhasználódik a passzív hűtése (de majd az okosabbak megírják) és az aksi sem lesz érintetlen.
Környezeti hatás max az, hogy szállítják feleslegesen, pazarolva időt és üzemanyagot. Amennyiben kellenek a frissítések utána kell nézni, mert nem minden márka biztosítja 4 év után is.
Tesztlelni, másodlagos telónak stb... egyedi rommal tökéletesek a régebbi androidos telók. Akku pedig olcsóbb ha utángyártott és nem nehéz kicserélni sem így sokat spórolhatsz rajta.
"otthon tartott telefonoknál azt látja az ember, felpuffadt"
A raktárban tartott akksi is megdöglik ha nem használják.
Hmm, most nem tudom, kinek higgyek 😂
Új telefon egyébként, mármint, nem használt. Egy Redmi 9C (2020) néztem ki, esetleg 10C-t.
Azt mondjátok akkor, érdemben észrevehető lenne az akksi "régisége"? Tehát jobban merülne, mint mondjuk új korában tette volna?
Egyébként általános kapcsolattartásra kéne (WhatsApp, Messenger, e-mail), meg a Spotify-t használom sokat, nyilván ott képernyőaktivitás nélkül. Ezenkívül max. szükséges böngészés és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!