Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem megy normálisan ez...

Miért nem megy normálisan ez a játék a telómon?

Figyelt kérdés

A játék neve Danmachi: Battle Chronicle, a telefonom meg egy Samsung galaxy s20.

Húgom Iphone 15pro-ján full grafikán is nagyon szépen fut, akkor nem értem hogy az enyémen miért nem.

Haverjaim is azt mondják mindig, hogy az iphone levan maradva legalább 6 évvel az androidhoz képest és egy 40-50ezres android is legalább annyit vagy több tud mint egy iphone, Napidroidon is nem egyszer olvastam ezt a kommentek között. Én 60ezret fizettem a telefonért, egy hajszálkarc nincs rajta új jó minőségű akkumlátort is kapott, a jelenleg elérhető legújabb frissítés is megvan rajta.

A 15pro és az s20 között csak 3 év van, nem 5-6 és az csúcskategória is volt anno.

Most nagyon összevagyok zavarodva, nem értem hogy most mi van, miért nem fut legalább olyan szinten? Most engem átvertek haverjaim és a Napidroid is? Segítsetek, légyszíves!!

okt. 31. 15:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"Hát nem értem, akkor miben van lemaradva az iphone?"

Igazából a világon semmiben.

Pénzügyi-marketinges okokból pofátlanul próbálják butítani a belépő szintű eszközeiket (pl. az alap iPhone 60 Hz-es kijelzője maga a vicc ebben az árkategóriában), de grafikus teljesítményt tekintve mind erős.

A te telefonod sem volt rossz új korában, de lássuk be, hogy eljárt felette az idő, plusz ahogy írtam már valószínűleg a hűtése is kuka évek óta.

nov. 1. 11:53
 12/27 anonim ***** válasza:
Az Apple olyan dolgokban lemaradva, mint pl. a képernyőfrissítés, a beépített MI, ilyesmik. De általában gyorsan behozza a lemaradást.
nov. 2. 11:49
 13/27 A kérdező kommentje:
Húgom telefonján ugyanolyan a képernyőfrissítés, a többi dolog meg nem igazán számít. Engem a teljesítmény érdekel, azt hittem abban van lemaradva, de nagyon átvertek.
nov. 2. 11:58
 14/27 anonim ***** válasza:
nov. 3. 07:53
 15/27 A kérdező kommentje:
???
nov. 3. 09:10
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom honnan az infó, de mobil processzor fronton már jópár éve az Apple diktálja a tempót, a konkurencia inkább csak fut utánuk 1-2 éves lemaradásban. Józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni, hogy egy majdnem 4 évvel újabb abszolút felsőkategóriás telefon jóval erősebb. Van tapasztalatom mindkét telefonnal mert 2 évig egy s20-at nyúztam, de sajnos új korában sem volt tökéletes mert ha kicsit terhelés alá került, egyből melegedett mint a rosseb és az üzemidő is gyenge volt, köszönhetően annak, hogy a Samsung az európai piacra a saját fejlesztésű (igencsak szar) exynos procival szerelte az S20-akat. Emellett teljesítményben is elmaradt az Amerikában árusított snapdragonos S20-aktól.

Természetesen az iPhone 15 pro-ban dolgozó A17 pro chip röhögve tönkreveri exynos 990-et, tesztek alapján több mint kétszer olyan erős. Alapból iOS-re jobban optimalizáltak a játékok, ezért még egy hasonlóan erős androidos telón sem fog olyan jól futni egy játék mint iPhone-on. Androidos berkekben is a fejlesztők leginkább snapdragon procikra optimalizálnak, ezért az exynosos s20 dupla hendikeppel indul az iPhone ellen. Nem beszélve arról, hogy a melegedés miatt a rendszer terhelés alatt hamar visszafogja a teljesítményt a Samsungban, így még azt a jóval gyengébb teljesítményt sem tudja stabilan megtartani. Egy dologban jó az S20: nagyon szép a kijelzője, de az előnyök felsorolása itt véget is ért.

nov. 18. 00:58
 17/27 anonim ***** válasza:

"Nem tudom honnan az infó, de mobil processzor fronton már jópár éve az Apple diktálja a tempót"

Na erre inkább azt mondanám, hogy jó pár éve már pont nem az Apple diktál, jelenleg is csak a harmadik legerősebb processzort gyártják mobilba, a MediaTek és a Qualcomm után. Mondjuk az igaz, hogy ezen a szinten kb. majdnem nulla különbség van a telefonok között.

Viszont az továbbra is igaz, hogy minden telefonjukba elég erős processzort tesznek, egy pár éves Apple proci még mindig bőven versenyképes, plusz a Samsung saját processzorai azért nem szerepelnek mindig a legrózsásabban.

nov. 18. 09:59
 18/27 anonim ***** válasza:

"Na erre inkább azt mondanám, hogy jó pár éve már pont nem az Apple diktál, jelenleg is csak a harmadik legerősebb processzort gyártják mobilba, a MediaTek és a Qualcomm után"

Azt azért tegyük hozzá, hogy egymagos teljesítményben az aktuálisan legerősebb snapdragont még a három éves iPhone 13-ban lévő A15 Bionic is veri, az S24-ben lévő exynost meg még a 4 éves A14 Bionic is, a többi gyártó még ennyire sincs versenyben. Az, hogy 2-4 maggal többet használ a konkurencia, hogy ugyanott legyen összteljesítményben mint az Apple, az nem azt mutatja, hogy versenyben vannak :D és az apple-nek emellett nagy előnye, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver így papíron hiába kap több pontot a snapdragon, akkor sem fog jobban futni egy xiaomin az agyongányolt android mint az iOS az iPhone-okon.

nov. 18. 11:16
 19/27 anonim ***** válasza:

"Az, hogy 2-4 maggal többet használ a konkurencia, hogy ugyanott legyen összteljesítményben mint az Apple, az nem azt mutatja, hogy versenyben vannak :D"

Nos hát egy mag órajelét akármeddig lehet húzni, csak nő a hőleadás és a fogyasztás.

A tény szimplán az, hogy jelenleg sem az ő processzoraik a legerősebbek.

"és az apple-nek emellett nagy előnye, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver így papíron hiába kap több pontot a snapdragon"

Az Apple ugyanúgy hatalmas beszállítói lánccal dolgozik, mint a többi gyártó. Nekem is Apple telefonom van, de már most szénné tud laggolni az iPhone 13-mam akár gépelésnél is. Nincs csoda meg mágia.

nov. 18. 11:28
 20/27 anonim ***** válasza:

"Nos hát egy mag órajelét akármeddig lehet húzni, csak nő a hőleadás és a fogyasztás.

A tény szimplán az, hogy jelenleg sem az ő processzoraik a legerősebbek"

Ez akkor lenne valid érv, ha az A18-nak lenne messze a legmagasabb órajele, de ez nem így van. Az Apple is berakhatna +2 magot mint a Qualcomm és máris bőven az élen lenne minden kimutatásban.

"Az Apple ugyanúgy hatalmas beszállítói lánccal dolgozik, mint a többi gyártó. Nekem is Apple telefonom van, de már most szénné tud laggolni az iPhone 13-mam akár gépelésnél is. Nincs csoda meg mágia."

Azt azért nehéz lenne letagadni, hogy egyértelmű előnyben van azokkal a gyártókkal szemben, akik sem az OS-t, sem az soc-t nem maguk fejlesztik/tervezik.

akkor vmi hibás azzal a telefonnal, mert még az alsó kategóriás androidos telefonáknál sincs lag gépelésnél, nemhogy az iPhone-nál

nov. 18. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!