Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek miért vesznek az...

Szerintetek miért vesznek az emberek Iphone-t?

Figyelt kérdés
Tudom mindenki arra költi a pénzét amire akarja szoval ez nem is egy olyan kérdés akar lenni, hogy én ítélkezzek ezt előre leszögezném. Azonban én valahogy sose értettem miért adnak ki ennyien egy telefonert 500ezret (vagy őszintén mar nem is tudom mennyibe kerül). Én meg el is hiszem hogy jobb valamennyivel a többi márkánál de azt mar nem hogy tényleg ennyivel hogy ez meg is érje, főleg úgy hogy az emberek nagy részének csak arra kell hogy fotózzon,chateljem, hasznalja a social media appokat. Sokan azzal jönnek hogy sokkal kesobb romlik el (amit en vitatok,az ismeroseim peldajan latva), ami ha igaz is, én aki 100ezerett vett egy xioami telefont az meg ugy is megerte ha az 4even belul teszem azt elromlik es veszek egy masikat ugyanenyiert meg ugyis kevesebbet költöttem ra mint egy iphonera. Plusz olyan barataim vesznek iphone-t akinek neha egy kozos kajalasra nincs penzuk, de a sokszorosat erre siman kiadjak. Szóval összességében én tényleg nem itelkezni akarok, csupán érdekel őszintén a velemenyetek
okt. 18. 00:54
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
54%
Mert agymosta őket az alma logó. mindenhol azt látják a tv-ben, a tiktokon, az influenszereknél. Azt hiszik hogy a sikert szimbolizálja és csak azok valakik akiknek almájuk van, közben elfelejtik hogy ez egy olyan eszkösz ami telefonálásra van és nem a személyiségük része.
okt. 18. 01:23
 2/28 anonim ***** válasza:
70%
Lassan át kellene keresztelni az oldalt "Gyakori ismétlődő kérdésekre" mert kezd unalmas lenni, hogy mindig valaki ezen,vagy a telefonok árán rugózik.
okt. 18. 04:55
 3/28 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
87%

- nem olcsóbbak a hasonló tudású androidos telefonok sem

- megbízható, kiforrott

- ikonikus, hiszen az iPhone-nal született meg az okostelefon

- trendi

Elsőre ennyi jut eszembe. Androidom van, mielőtt valaki.

Nekem inkább az a kérdés, hogy miért akar valaki ennyit költeni akármilyen telefonra, valóban szüksége van-e rá?

okt. 18. 06:49
 4/28 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk az olcsóbb telefonok egy év után már lassultak. Két évnél már szinte kuka. És ugyanez a férjemnél és a sógoromnál is. Már tölteni sem lehet ilyenkor hanem csak kitámasztva.

Akkor döntöttem úgy, hogy kipróbáljuk az iphont. Na az a 7 évvel ezelőtti iphon 7, még mindig tökéletesen működik anyukámnál. Pedig rengeteget használtam én is.

Nyilván ha adroidosban vennék ugyanilyen árkategóriát az is tökéletesen működne.

A barátaidra meg visszatérve, vagy megkapják a szülőktől vagy hitelre megveszik. Amúgy 1 havi fizetés egy telefonért nem akkora összeg.

Sokan elköltik ezt a pénzt sok másra. Napi szintű édességek, energiaitalok, cigi és még sorolhatnám.

okt. 18. 07:21
 5/28 anonim ***** válasza:
66%

"Szóval összességében én tényleg nem itelkezni akarok, csupán érdekel őszintén a velemenyetek"

Neked úgy látom, már megvan a saját véleményed, akkor miért firtatod a másét? Kérdezd meg a szóban forgó barátaidat, hogy segítsenek túljutni a dilemmádon.

okt. 18. 07:24
 6/28 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván hülye az, aki ennyiért vesz bármilyen telefont (persze jellemzően iPhone-t választanak), ha nem engedheti meg magának, és/vagy nem használja ki azokat a dolgokat, amiért ennyivel drágább (leszámítva pl. az összecsukható telefonoknál az összecsukást), tehát pl. az erősebb hardvert, a jobb kamerát (amikor sokan gondolom még rendesen használni sem képesek, meghagyják az összes alapbeállítást, és mehet is a visszarontott kép a facebookra), és ez független attól, hogy megengedheti-e magának. Csak mert neki kell, mert "menő", mert ő megteheti, mert drága, stb. Nálam minősítő körülmény, ha a fentiek ellenére ráadásul a Pro szériát választja, valószínűleg csak azért, mert az jóval drágább.
okt. 18. 07:35
 7/28 Morzsi007 ***** válasza:
74%

Nem a menőségről szól legtöbb embernél. Csak ezt az ezzel foglalkozók, nem akarják észrevenni.

Én 2008-ban vettem iphone 3G-t, a munkahelyemen az asztalomon, mindig takargattam, nehogy valaki meglássa és azt gondolja, hogy menőzésből vettem, ha telefonáltam, az almalogót az ujjammal eltakartam, akkoriban nem igazán volt még elterjedtek a tokok. Nagyon sok embert ismerek, akinek csak egy telefon, semmi több, nem villogni akar. Sajnos ez annyira beragadt a régmúltból, hogy még mindig ezzel foglalkoznak sokan, gondolom a fiatalabb korosztály. Az iphone-ok (SE kivételével) felső kategóriàt kéviselik, ezen a szinten a Samsungnak és mindenki másnak drágák a telefonjai, sőt vannak a Fold-ok, ami még drágább.

Pl én, akit érdekelnek a műszaki cuccok, új technológiák, megoldások, ha van lehetőség, nem az alsó, hanem a felső kategóriából választok, lehet az android, ios, bármi más.

Az meg, hogy ki mire használja a telefonját, csak telefonálásra, esetleg netezésre, amire egy alap mobil is megfelel teljesen mindegy, mindenkinek saját dolga.

Minek építenek 150 M Ft-os házat, mikor az 50M is elég nekik, minek vesznek 30M-os SUV-ot, hogy az oviba meg iskolába elvigyék az anyukák a gyerekeket, mikor egy Suzuki Swift is képes erre.

Ezekre is lehet keresni választ. A használatukban is van óriási különbség és a tudat, hogy neked ilyened van, ettől még nem kell arcoskodni.

Próbálj ki egy drága telefont, mindegy android vagy ios fut rajta, ha jobban bejön, akkor legközelebb vegyél olyat. Senkit nem kényszerítenek rá, hogy ilyeneket vegyen, nem is értem mit zavar valakit, hogy másoknak pl milyen telefonja van.

okt. 18. 08:03
 8/28 anonim ***** válasza:
79%
Szerintetek miért kell ezt a kérdést minden héten feltenni?
okt. 18. 08:09
 9/28 anonim ***** válasza:
#7 Azt milyen felmérésből szűrted le, hogy "a legtöbb embernél"? Mert ha semmilyenből, akkor írd oda, hogy "szerintem". Amúgy az új technológiák iránti érdeklődés miatti vásárlás nálam hasonló kategória, én sem veszek drága telefont, hiába érdekelnek az "új technológiák", pedig megtehetném. Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, probléma csak akkor van, ha pl. még a szüleinél lakik, azaz ezt a pénzt inkább nekik kéne adni, vagy a családját is el kéne tartania valahogy. Ha egyik sem áll fenn, akkor maradnak a korábbiak... (#6)
okt. 18. 08:17
 10/28 anonim ***** válasza:
51%

"Nekünk az olcsóbb telefonok egy év után már lassultak. Két évnél már szinte kuka. És ugyanez a férjemnél és a sógoromnál is. Már tölteni sem lehet ilyenkor hanem csak kitámasztva."

Akkor ti ritka nagy balf...ok vagytok a férjeddel. Még az unkaöcsém 50 ezres telója sem lassult be 1 év alatt és apámék 6 évese is tökéletesen működik. Nekem sem lassult be soha Androidos telefonom és nem is kellett kukázni 2 éven belül. Alsó hangon 4 évig szokták bírni.

okt. 18. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!