Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik a jobb és biztonságosab...

Melyik a jobb és biztonságosabb telefon lezárási mód? A pin kod (számokat ütsz be) vagy a minta ( pontokon húzod az ujjad és kijön ezekből egy minta)

Figyelt kérdés

szept. 5. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Én elsősorban a biometrikus azonosítót preferálom, azon túl pedig a pin kódot, ugyanis 4 számjegyből 10.000 kombináció, 6 számjegyűből pedog 46.656 kombináció tud kijönni. A rajzolgatós meg általában egyszerű mintázat szokott lenni, hogy maga a tulaj is könnyen bejusson a telefonjába, azt viszont kitalálni is könnyű.
szept. 5. 12:43
 2/7 BeefEater ***** válasza:
A PIN jobb, mint a minta. Főleg, ha nem csak 4 számjegyből áll.
szept. 5. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Biometrikus + PIN.
szept. 5. 13:38
 4/7 anonim ***** válasza:

#1 A minta egyszerűségét/bonyolultságát a felhasználó dönti el, ahogy a PIN-kódot is, ami lehet akár 1234 is, az jobb?

Biometrikus nincs a kérdésben. A kettő egyforma, használd amelyik kényelmesebb.

szept. 5. 14:04
 5/7 BeefEater ***** válasza:
#4: a mintánál még az 1234 PIN is jobb. A mintával az a fő baj, hogy a kijelzőn lévő szennyeződésből nagyon sokszor kivehető, hogy mi a minta. Ha csak számokat érintesz meg az kevésbé okoz felismerhető mintázatot a kijelzőn lévő zsíron.
szept. 5. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Nem hiszem, hogy ez probléma lenne, mivel 1) a feloldás általában nem teljesen tiszta kijelzőn történik, 2) utána általában nem teszik le a telefont, hanem folytatják a "maszatolást", 3) nem mindenkinek zsíros az ujja. Nézz meg egy pár ilyen telefont, mennyire vehető ki egy minta. Szerintem semennyire.
szept. 5. 14:24
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nekem az egyik telefonnál, ami bár nem telefonként van használva, de valami védelmet kellett tenni rá, ami tűrhető, hogy van egy PIN-kód, de azt csak 72 óránként kéri, ha jól emlékszem, ami felejtés ellen is sem árt.

Egyébként arcalapú feloldás van beállítva, ami csak sötétben nem működik. Bár nem tudom, ez mennyire megbízható, állítólag meg is téveszthető, de nem akarom ennél jobban nehezíteni a saját dolgom.

A jelszó olyan, hogy nem tudnám elfelejteni, mert két bizonyos dologból áll össze, amit külön-külön megtalálok, ha elfelejteném.

A két bizonyos dolog elfelejtéséhez pedig már nagyon hülyének kellene lenni.

Hasonló, mintha azt mondanám, hogy két ember születési éve, de ez nem az, csak példa.

szept. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!